reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
"jedyna niesprężynująca chusta elastyczna - specjalnie dobrany materiał nie pozwala na "opadanie" w chuście nawet bardzo ciężkiego dziecka, możesz w niej nosić od narodzin nawet do 3 lat (aż do 15 kg)"
I weź tu człowieku bądź mądry;-)

ona chce sie juz rozgladac, no a glowy nie trzyma wiec nie da rady jej tak motac zeby mogla sie rozgladac
poczekamy na lepsze czasy
Da się jak najbardziej :-). Trzeba tylko zwinąć wałeczek na karku i dobrze dociągnąć. Zerknij jeszcze raz na moje zdjęcia - ja nie zawsze naciągam połę chusty na główkę i jak mały nie śpi, to może sobie nią ruszać, a jest naprawdę dobrze zabezpieczona :tak:
Zobacz załącznik 242473
Zobacz załącznik 242472

ja podaje wit K w kapsulkach codziennie i jedna kropelke wit D.
ta pierwsza bede podawac az dzidzia skonczy 3 miesiace. Tak jak jest napisane na opakowaniu. A wit D przez okres karmienia piersia.

Dziewczyny po jakim czasie powinny zniknac mniej wiecej szwy rozpuszczalne?? bo ja jeszcze mam
ja wydlubalam sobie po 3 tygodniach.
my tez uzywamy nuka i mloda wydaje sie happy, butelki do herbatki tez nuka.
kurcze , a moj malec NUKa wypluwa.

Eh..zazdroszczę,ja to muszę myśleć czy będę miała za co ubrać małą do chrztu i nie w głowie mi inwestycje(bo i za co?)

mam ten sam problem. Niestety.

Mój synek zasnął dopiero ze 20 min temu. Dzisiaj jakiś marudny byl wieczorem. Akcja z wymiotami się powtórzyła. Jadł, jadł, potem wkładał rączki do buzi, to myśłałam, że jeszcze chce cycka pociągnąć. Cmoknął ze dwa razy , przysnął i za chwile chlust na mnie i wszystko do okoła. Potem do przebrania, pomarudził jeszcze chwilę i usnął. Taki zmęczony, to może pośpi do 5.
Byliśmy u lekarza. Synek waży 4850g. Na buziaku to raczej alergia na mleczko. Mam wykluczyć nabiał z diety itd. Dostałam też jakąś masc robioną. A przemywać kazał słabym naparem z ziół : rumianek, szałwia i kora dębowa. Z tym że powiedział, że jeśli się zrobi bardziej czerwone, to odstawić.
Moniska a czym ty chleb smarujesz? Tak bez masła na sucho? Dla mnie ta dieta to katastrofa, bo ja mogę żyć bez wędlin, ale wszelkie sery to ja uwielbiam.
Co do ubioru na chrzciny, to kupiłam białe spodnie rurki, do tego lnianą tunikę granatowo-białą z krótkim rękawem . Mam marynarkę białą z lnu, ale nie wiem czy wlezę w nią. Buty granatowe szpile, albo jakieś inne różowe, bo też mam i będą pasowały. Będzie problem z karmieniem, ale wcześniej ściągne pokarm na jedno karmienie, a potem najwyżej pójdę do teściów do domu i całą tunikę zdejmę, bo się zakłada przez głowę.
Uciekam spać, dobrej nocki.

reklama
u nas niespokojne wieczory sie robia...malemu dokuczaja gazy i popłakuje od 21 do 23 dałam mu herbatki koperowej i troszke lepiej było ale jak czesto to mozna mu podawac?
aporpo kupek. (dalej armie piersia) ich konsystencja nie jest bardziej stała tylko czasem to jakby sama woda z grnaulkami...nie jest to chyba biegunka:baffled:

Do góry