reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
dziewczyny podjęliśmy z moim M decyzje o zmianie mleka na ten bebilon pepti, poszlismy do apteki a tam szok puszka na receptę 7 zł, normalnie szok takie tanie mleko, a jak pomoże to już w ogóle rewelacja.
Wow, faktycznie tanio. U mnie na receptę jest 50% zniżki, czyli 11 zł.

witam Dziewczyny! jestem tu nowa ale czesto Was czytam:) mam pytanie, czy Wasze bobasy tez robia "glosne kupki"?
Robią:tak:

jak pieknie się wątek rozwinął :D wynika z tego, że trzeba nam więcej kontrowersji, wtedy piszecie, jak szalone :)
do tematu jedzenia nie wracam- każdy robi jak chce.
może to ja jestem ostrożna do bólu- nawet jak miałam podać Oli rumianek do picia pierwszy raz, to sie zastanawiałam czy jej nie zaszkodzi i potem ją wnikliwie obserwowałam...

jeśli chodzi o kąpiel- u nas jest około 20 stopni. na pewno nie więcej, dzis było tylko 16!! :/ na podwórku cieplej, niż w domu :/
moja tez czasem kaszlnie sobie, ale uważam, że jesli ja czasami muszę, to dziecko też ;)

echhh, faceci... u mnie, ok, bo wstaje w nocy, jak go o to poproszę, ale jak juz pójdzie po to mleko, to rok go nie ma. nie wiem, co można tak długo robić??? jaka to filozofia nasypać proszku do butelki? w dodatku woda już odmierzona i proszek też, w takim specjalnym pojemniczku, wystarczy tylko wsypać i wymieszać!
ja zawsze szybko staram się, żeby się dziecko nie wybudziło za bardzo, a on zawsze wsiąka!
kiedys mu nawet o to awantury robiłam (każdy powód dobry, nie? ;)) ale teraz tylko zęby zaciskam, hehe ;)

reklama
Dziewczyny a jaką macie temperaturę w pomieszczeniu przy kąpieli? Jak było chłodniej to mocniej się napaliło i cieplejsze grzejniki były a teraz jak się nie grzeje to u mnie jest tak 20-21 st. do kąpieli trochę wydaje mi się mało:no: Jak to jest u Was?

My od jakiegoś czasu dogrzewamy w łazience, bo początkowo Mała zawsze płakała jak ją wyciągaliśmy z wody i stwierdziliśmy, że może jest jej po prostu zimno. Od tego czasu dogrzewamy taką mała farelką na prąd, włączamy ją dosłownie na kilka minut podczas kąpieli - no i wtedy w łazience jest pewnie około 25 stopni, my się zawsze spocimy, ale Mała od tego czasu nie płacze przy ubieraniu i wygląda na zadowoloną:)

Do góry