reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Wama jezeli Twoj post skierowany byl do mnie to napisalam ze w moim przypadku nie chodzi TYLKO o toksoplazmoze..

Post nie byl skierowany do Ciebie tylko ogolnie, bo inne dziewczyny tez pisaly ze obawiaja sie o toxo i koty i mysla co by z nimi zrobic. Do Ciebie moge tylko napisac ze wyrzucanie zbednego Tobie zwierzecia dobrze o Tobie nie swiadczy, wzielas za nie odpowiedzialnosc i powinnas znalesc mu albo nowy dom albo oddac go do schroniska a nie wywiesc i wyrzucic, powod dla ktorego sie kota pozbywasz jest juz tylko personalny, ale to w jakis sposob to robisz i jeszcze o tym piszesz publicznie, juz nie.

A reszcie pan dziekuje za mile przywitanie :) ;-)

candy - mieszkalam kiedys na pogodnie :) a od 5 roku zycia mieszkam na prawobrzezu, w Zdrojach :) Jeszcze nie wiem gdzie bede rodzic, wolalabym tutaj bo sa swietne warunki szpitalne i opieka super, ale troche sie boje jak to bedzie z jezykiem, wiec karte ciazy prowadze i tutaj i w Polsce.

Wama - witam i gratuluje :)

LadyKaren - oj no to zycze szybkiego powrotu do zdrowia. Napewno bedzie wszystko OK :) Z USG dowiedzialas sie o tym krwiaczku?
.
Zaczęłam plamic i zgłosiłam sie do szpitala a tam na USG wyszło że mam krwiaka,

jak sie dowiedziałam to podobno ttutaj kilka dziewczyn z krwiakami leży wiec nie jestem jakimś wyjątkowym przypadkiem

Ja w Zdrojach mieszkałam dwa lata, jeszcze jak wolna byłam... :tak: :-D
Mąż mierzy podłogę w pokoju naszego maleństwa. Musimy panele wymienić bo tamte są strasznie zarysowane po porzednich właścicielach. Ja jutro już do pracy... Strasznie mi się nie chce iść, ale niestety trzeba... :confused2:

Agnes no prosze jaki ten swiat maly ;-)

LadyKaren - ja plamilam juz ze 3 razy i nie w tym terminie co ''niby miesiaczka'' i do tej pory nie wiadomo czemu plamilam ;/ raz to normalnie tyle krwi ze mnie wylecialo jak jakis krwotok....wtedy dostalam skierowanie do szpitala ale na szczescie obylo sie bez, wylezalam to w domku...

witam wszystkie mamy :-)

...okazało sie ze poduszka jaką mam niest potargana i nei bede w łóżku leżec sama bo w ciągu pierwszych 15 minut zabiłąm butem na łóżku trzy rybiki - wyobrażacie sobie? W szpitalu zabijac robale w swoim łóżku?!
MAM DOŚC I CHCE DO DOMU

niestety, takie żyjątka i inne karaluchy są na porządku dziennym w niektórych szpitalach :szok: dla mnie to jakiś totalny horror :szok:

...mam nadzieje ze za dwa tygodnie na wizycie zrobi mi cos z moimi zabkami, bo pierwszy raz w zyciu czuje ze cos z nimi nie tak, bola mnie strasznie, po dwoch stronach, wiec prawdopodobnie dwa zeby, ale nie wyczuwam ktore bo bol promieniuje. ....

kurcze, a mówia, żeby PRZED ciążą zrobić przegląd dentystyczny, bo w czasie ciąży okropnie zęby sie mogą psuć :no: ja też nie zrobiłam :no: jak mnie zacznie cos boleć, to chyba padnę, bo tu w tej Irlandii dentyści są do DE :no:
poza tym nie ufam innej, niż moja własna :confused2:

Mam krwiaka na macicy i podają mi progesteron w zastrzykach - tzn podawali do wczoraj ale dzisiaj ordynator stwierdził ze progesteron sie skończył i jak chce go dalej przyjmowac to mam sobie sama kupic tylko on nie wie gdzie bo w \Tychach nie ma go już w aptekach - w związku z tym mam brac tabletki co oznacza że juśli usg jutrzejsze pokaze że krwiak sie pomniejsza to wychodze do domu i jade na tabletach z progesteronem tylko:sorry:

matko!!! :szok: jedzenie własne- albo niezjadliwe, za głupi telewizor trzeba płacić, pielęgniarki łaskę robią o wszystko, robale biegają (ja bym wytrzepała tą poduszkę, albo poprosiła o jakąś z domu :eek:), papieru toaletowego nie mają i jeszcze własne leki!!! :szok:
pewnie jeszcze ściany odrapane :confused2:

Cześć! ....... wrrrr ale zła jestem , bo mam hemoglobine 7,4 a to oznacza anemie :-(
Któraś z was też miała za niską hemoglobinę??:-:)-:)-(

Candy, pójdziesz z wynikami do swojego lekarza i pewnie da Ci żelazo do łykania :tak: tylko uważaj, bo może powodowac zaparcia :-(

ja robiłam jakieś badania krwi, sama nie znam się na tych skrótach, ale ginek powiedział, że sa oki :tak: jedynie przyplątała mi się mała infekcja tam na dole :confused2:
no i mam nadżerkę :crazy: bu :-(

Czesc dziewczyny , podczytuje was od jakiegos czasu i chyba czas sie przywitac.
Mam na imie Dorota i jest to moja druga ciaza. Moj synek Patryk wczoraj skonczyl 3 latka.
Wszystkim przyszlym mamom serdecznie gratuluje i zycze jak najprzyjemniejszej ciazy:-D.

Musze to napisac...
Osobom wyrzucajacym koty... trzeba bylo pomyslec o tym kocie zanim go wzieliscie. Kot zyje nascie lat i trzeba bylo wtedy pomyslec o przyszlosci i mozliwosci zajscia w ciaze.
Toxo jest bardzo sporadyczna i doslownie trzeba by bylo skonsumowac kocie odchody zeby sie tym zarazic i to nie wczesniej niz jakies 3 dni po wydaleniu sie kota i nie pozniej niz jakis tydzien (lub 3... tu juz nie pamietam) zeby sie tym zarazic. Wyjscie... niech kuwete czysci maz, albo mozna robic to w rekawiczkach i porzadnie sie pozniej umyc mydlem antybakteryjnym... nie ma potrzeby pozbywania sie czy usypiania Twojego ukochanego (do tak niedawna ) pupila.
Witaj

Mi ostatnio wyszla jakas malutka nadzerka ;/ Ale to nic groznego w sumie...Poza tym na USG wyszlo ze jest jakas torbiel na pepowinie dziecka, troche sie tym martwie, ale mam nadzieje ze za 2 tygodnie dowiem sie ze jest juz wszystko OK a torbiel zniknela..
Mi tez wyszła mała nadżerka ale lekarz powiedział, żeby sie tym nie przejmowac bo tym zajmiemy sie później:tak:

reklama
nie zajmowalam stanowiska a propos kotow, ale zgadzam sie z wiekszoscia ze oczywiscie lepiej dac do schroniska.
MoniskaBe - masz blisko bodajze do Milanowka :tak:

Do góry