reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

U nas zaczynają się problemy z brzuszkiem, ciężko córci zrobić kupkę, robi raz dziennie. Moja zjada mleka sztucznego z 6 razy po 60 ml około plus z piersi, ale ile to nie wiem, próbowałam se odciągnąć pokarm, aby zobaczyć ile mniej więcej go mam, ale jakoś mi to nie wychodzi, albo ja nie umiem użyć laktatora, mam ręczny z Aventu.
Ccaroline z tym odciaganiem to wcale nie taka prosta sprawa :/ Musisz sie zrelaksowac, poswiecic troche czasu. Siadz wygodnie w fotelu, przyloz laktator i zrob najpierw kilka krotkich ruchow, zeby "wyciagnac" sutka. Pozniej zacznij pompowac, zrob raz i trzymaj chwile, mleko powinno samo zaczac splywac splywac. Ja robie (raczej robilam, bo juz tam pusto) najpierw jedna piers, pozniej druga, pozniej znowu wracalam do tamtej i tak pare razy, zajmowalo mi to okolo pol godziny, a nawet dluzej. Niestety mleka sciagalam po 40-50ml tylko :( A ja mam reczny TT.
Zycze wytrwalosci!

reklama
Witam :-)

O mamuniu dziewczyny pobudka o 5.30 :baffled::baffled::baffled:
Teraz muszę wspomóc się kawką ciekawe jak mały zareaguje:confused::confused:

W ogóle nie czuje zbliżających się świąt ale również życzę Wesołych i Spokojnych Świąt Wam i Waszym rodzinom

Czy tylko juz ja zostalam w dwupaku ?:-( Ja już jestem podwójnie przeterminowana, tydzien po OM i dzień po USG ;(
Wszystkim rozpakowanym życzę spokojnych i zdrowych świąt oraz Waszym Kurczaczkom:-D Cieszcie się pierwszymi świętami z Waszymi Skarbami :tak:
Jeśli jakaś dziewczynka została jeszcze tak jak ja z brzuszkiem, to życzę aby Was wasze Kurczaczki miło zaskoczyły i wyskoczyły na święta :-)

Ccaroline z tym odciaganiem to wcale nie taka prosta sprawa :/ Musisz sie zrelaksowac, poswiecic troche czasu. Siadz wygodnie w fotelu, przyloz laktator i zrob najpierw kilka krotkich ruchow, zeby "wyciagnac" sutka. Pozniej zacznij pompowac, zrob raz i trzymaj chwile, mleko powinno samo zaczac splywac splywac. Ja robie (raczej robilam, bo juz tam pusto) najpierw jedna piers, pozniej druga, pozniej znowu wracalam do tamtej i tak pare razy, zajmowalo mi to okolo pol godziny, a nawet dluzej. Niestety mleka sciagalam po 40-50ml tylko :( A ja mam reczny TT.

z czasem nabierzesz wprawy, mi to naprawdę szybko idzie, i też mam z aventu ręczny, my wczoraj z moim M postanowiliśmy, że mały będzie dostawał 60ml mojego najpierw a potem 60 ml sztucznego aby w pierwszej kolejności dostawał moje mleko, bo niestety po 120ml mojego samego jest nadal głodny i płacze i domaga się jedzenia, a tu jak anrazie odpukać jest dobrze, trochę robota z butelkami no ale mamy steryzlizator więc minimum wysiłku :)

Mysza_m spoko w kupie razniej. AGA coś cichutko może się rozpakowuje hm....
Ja tam wczoraj poprzytulałam się z moim Ł z nadzieją na jakąs akcje PO a tu jak widać siedzę na forum ;-)
Na jajo i swięconke się załapię. Teraz to niech się rodzi ale od poniedziałku:)
DZIEWCZYNY WESOŁYCH ŚWIĄT!!!

(Candy6 a ja dziś normalnie zgłupiałam nie wiem o co chodzi ! dałam cyca pił potem puścił i odłożyłam do łóżeczka a ten ryk i noszenie nie pomagało więc dałam znów cyca a ten possał i zaczął się krzywić i płacz i nie wiem czy głodny czy co bo płacze i płacze a aż tak dużo nie zjadl.. któraś tak miala że puszczał cyca i płakał:(??)
CANDY6 ja miałam podobny problem czasmi mały płaka bo miał kolke i niechciał cyca to podałam mu BOBOTIC.
a czaami poprostu był bardzo zmęczony i chciał poprostu spać,wtedy go przytuliłam ukołysałam na cycu i usnął .zobacz może zadziała.pozdrawiam

Marciaa mój M w kwiestii przyspieszenia porodu jest calkowicie bezuzyteczny:-D tylko tyle, ze uprzyjemnia oczekiwanie :-D Na dodatek gdy M probowal sie dobrac do moich piersi, to Franek go skopal :-D
Ja dzis biore sie za swiateczne porzadki i wypieki, bo jak nawet wczorajszy dwugodzinny spacer po zoo nie pomogl, to ja nie wiem juz co moze pomoc :wściekła/y:

Załamka ja też w dwupaku, w nocy mnie plecy bardzo bolały, myslalam że to już, a to chyba taki spóźniony żart primaaprilisowy synka ;) też ma czym mamę zabawiać :|

Witam po kilkudniowej przerwie- musiałam dojść do siebie po...:-)
Tak my już rozpakowane:tak:- Juleczka przyszła na świat w Niedzielę Plamową- 28.03.2010 przez cesarskie cięcie. Jest zdrowiutka i śliczna. Miała 56 cm długości i ważyła 3450kg, dostała 10pkt.:-) Powodzenia nierozpakowanym- wytrzymajcie jeszcze chwilkę,a dzidzia wam wszystko wynagrodzi:tak:
Zmykam się myć bo zasnął mój aniołek:tak:

reklama
Też bym poszła do ZOO ale tą przyjemność odkładam na pozniej latem pojdziemy:)))))
Moj Ł to tak nalega na przytulańce bo już nie może się doczekać a ja to co ?:p
Mi nie pozwalają nic robić w domu bo każdy juz sobie rozplanował...ale pewnie babeczki upieke. Nie bede bezczynnie siedziec.
No nic uciekam się ogarniać bo ja nadal w łozku hihihihi

Do góry