reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

mi się termin z ostatniego USG nie sprawdził....miałam na 5marca...pozostaje mi z OM...czyli 10 :sorry2:
ale i tak zapewne się nie sprawdzi...:-p

ziemniaki już starłam, zaraz więc biorę sie za sprzątanie :-D

reklama
Dziewczyny jak myslicie, ktory termin jest bardziej prawdopodobny z miesiaczki, bo mam na 16
czy z usg na 24, bo kurde wizyte mam 24 w szpitalu, atyle sie nasluchalam, ze pozniej po terminie to
wody sie starzeja i sie martwie!!!:sorry2::sorry2::sorry2:
:
Z tego co się orientuje to najbardziej prawdopodobny termin jest z pierwszego USG, te póżniejsze są mylące, bo dzieciaczki są przecież różnej wielkości. Ja mam szczęście bo terminy z miesiaczki i wszystkich dotychczasowych USG różnią mi się max 4 dni. Podobno wielkosć dzidziusia jest książkowa i dokładnie odpowiada tygodniowi ciąży:tak:, ciekawa jestem, czy rzeczywiście urodzę między 21 a 25 marca:dry:

no ja też słyszałam, że z usg pomiędzy 11 a 13 tygodniem, ja w czwartek jadę na badanie do położnej mam nadzieję, że coś się dzieje, eh a najlepsze, że na początku ciąży śniło mi się, że urodzę 11 marca i 11 marca jest w czwartek ale by była jaja jak berety :)

ciekawe co u czarnuszki.

W momencie jak bedziesz rejestrowała maluszkę w urzedzie miasta i odbierała akt rodzenia to oni automatycznie to załatwiają, tylko czeka się około 2-3 tygodni na nadanie!

Radze nie czekać bo spirytus przesusza a sól fizjologiczna nie.... żeby nie zaczeło się to babrać bo bedzie problem! Ja uzywałam gazików ze spirytem Leko i Hartmana. U niuni odpadł kikucik wczoraj w nocy i tak długawo!!:sorry2:

jak jeszcze w spzitalu bylam to polozne mowily , ze teraz sie odchodzi od spirytusu i lepiej sol fizjologiczna kupic.
do tej pory przemywalismy sola, ale juz dzisiaj siostra pojdzie mi kupic spirytus, bo chce sie go jak najszybciej pozbyc.

sorki , ze post pod postem..

a ja jestem wsciekla. na akt urodzenia musze czekac do 17, potem zalatwianie w moim miescie, potem babranie sie z maciezynskim i zusem. Masakra. Zamiast kobiecie ulatwiac to wszystko pod gorke. Jeszcze wszyscy tacy pomocni, ze niech ich cholera wezmie.:baffled::wściekła/y:

Tabasia-polecam Contratubex. To taka maść na rany m.in. po cc. Ale juz nie pamiętam od kiedy ja stsosowałam. Teraz tez się zaopatrzę ale to dopiero po porodzie. Tak w ogóle to juz mało co pamiętam z tego porodu sprzed prawie 5 lat:(

Co do rany-faktycznie jest mało widoczna jeśli sie odpowiednio o nią dba, m.in. smaruje odpowiednimi środkami:) Zostaje taka cieniutka niteczka, najpierw czerwona ale potem blednie. U mnie zrobił sie jednak w pewnym momencie tzw. bliznowiec tzn. blizna wygląda jakby się rozeszła ( zrobiła sie szeroka na samym środku) ale to przypadłość skóry więc robi sie tylko u osób podatnych na bliznowacenie ran. Teraz lekarz wytnie mi bliznowca i zobaczymy czy znowu się zrobi czy nie. Gin pocieszał ze u bardzo wielu kobiet u których zrobił sie on za pierwszym razem, przy drugim cięciu się nie robi:) Mam taka nadzieję, chociaz nawet jesli sie zrobi to nic wielkiego bo jest naprawde mało widoczny.

To mnie dziewczyny pocieszylyscie:-):-):-), bo ja z pierwszego usg na 14 marca mialam,
a juz pozniej ciagle na okolo24....
To moze jednak wczesniej:-D,a juz sie nie umie doczekac!!!
yra245 Dokladnie ciekawe co tam u czarnuszki?!
mcgosia Tez sie musze wziasc za sprzatanie, ale od pol godziny wmawiam sobie ze jeszcze 10 min:-D
......
A wiec jeszcze chwilke z wami posiedze i tez musze uciekac:-(...

sorki , ze post pod postem..

a ja jestem wsciekla. na akt urodzenia musze czekac do 17, potem zalatwianie w moim miescie, potem babranie sie z maciezynskim i zusem. Masakra. Zamiast kobiecie ulatwiac to wszystko pod gorke. Jeszcze wszyscy tacy pomocni, ze niech ich cholera wezmie.:baffled::wściekła/y:

Na akt trzeba tyle czekać????? Dziwne, dla nas wydali na miejscu, na pesel się czeka dłużej, ale pesel do becikowego czy wypłaty pieniążków z ubezpieczenia nie jest potrzebny, tylko właśnie akt urodzenia.

reklama
Do góry