reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witajcie
ja wczoraj mialam fatalny dzien dzisiaj troszke lepiej ale rewelacyjnie to nie jest
bylam wczoraj u lekarz no i moja szyjka ma juz tylko 0,5 cm i pojawilo sie rozwarcie ok 1 cm
a wczoraj mnie tak strasznie wszystko bolalo i brzuch z dolu i plecy najgorzej w krzyzach zawsze mnie tak bolą w pierwszy dzien okresu ale to wczoraj to kilka razy gorzej bolalo dzis juz troche mniej boli
wczoraj pozno wieczorem tak gdzien przed 23 dostalam biegunki i kilka razy mnie tak porządnie przeczyscilo ale juz mi przeszlo o 5 rano sie obudzilam troche bolal mnie zolądek wiec wypilam sobie rumianku i tak pije ten rumianek i jest lepiej ale jakas taka slaba sie czuje, nie mam pojecia co mi moglo zaszkodzic moze surowka z kapusty kiszonej bo wczoraj sobie kupilam i moze byla jakas nie swieza
Patinka ja mam podobnie jak ty na prawym boku jak sie poloze to brzuch sie napina boli i fatalnie sie zaczynam czuc a na lewym jest ok, zastanawialam sie wlasnie od czego to zalezy, ale moj malusze wlasnie bardzi na prawą strone jest ulozony wiec moze mu wtedy za ciasno i sie probuje wydostac i stad te bole
ide dalej lezakowac
milego dnia
Ja też coś czuje że jak pójde do gina tego 3 marca to już jakies rozwarcie bedzie bo czuje sie "coś" się tak dzieje. Mój Franek też ułozony jest na prawej stronie głownie i też myślałam o tym że jest mu nie wygodnie i chce wyjść i dlatego te bóle.
A ja puchne...kurcze stopy mi puchną jak nigdy i dłonie też. Tzn mam jeszcze kostki widoczne bo nie jest tak strasznie że nic nie widać ale ahh jakos mi tak dziwniee...i stawy mnie bola..:-( chyba sie kimne pól godzinki a później jakas kawusie wypije.
Spokojnego dnia Kochane!

reklama
Cześć brzucholki:-)

Co tu się dzieje od rana??:szok:

koza zamierza rodzić? No to ładnie:-)

Co do rozwarcia na palec, to nam ostatnio położna mówiła, że to centymetr. I to nie jest zależne od grubości palca, tylko to taka umowna nazwa;-) Taki "slang":-D
Kiedyś przecież się używało "łokci" i "stóp";-)

I mi też w brzuchu nie raz bulgocze i to straszne. Ale to tak od początku ciąży. Jakby w kanalizacji;-):-D

Hejka,
U nas nocka ciezka, rwa kulszowa i bol bioder :zawstydzona/y: Ale chyba sama sobie jestem winna, bo za duzo sie wczoraj narobilam :eek:

Agniesiak daj znac co i jak :sorry:
Koza wytrzymaj do srody po obronie!!! :-D
No to ladnie jak Mcgosia przepowiada porody :-D Mi mowila, ze przenosze, a ja musze urodzic w terminie!!! :-p

Dzis popoludniu do gina, znow mam stresa :sorry:

A dzis zaczelismy 37tc :-):-):-)

Witam w ten piękny niedzielny dzionek.
Ja z rana już rzyganko zliczyłam - znowu mnie mdłości męczą...:-(

Nadrobiłam Was :)

Owlrene i Moniazuber
-gratuluję dzieciaczków:-)
Agniesiak85- trzymam kciuki za zdrówko!!! Oby nie dopadło cię to świństwo!

Koza -jak się trzymasz to się odezwij koniecznie!!

Chyba zaraz też się na spacerek wybiorę:))

Witam niedzielnie!
Ładna pogoda słoneczko świeci nic tylko wyruszyć na spacer:tak::tak::tak:
Nocka całkiem spokojna ale wstałam zapuchnięta nogi jak dwa kołki kostek brak a kolana ledwo widoczne:no::no::no:
Zmierzyłam sobie ciśnienie i ma 133 na 88 więc chyba dobre,we środę wizyta u gin zobaczymy czy pojawiło się rozwarcie?
Zazdroszczę dziewczynom co już mają dzieciaczki przy boku ja też chcę!!!!!!!!!!!

Witam i ja!
Co tu zagladam to kolejna na porodówce;-) Może bedziemy obstawiac zakłady, która następna:-p:-D
A wogole to teraz sie zorientowałam, ze córeczka moja i Kozy bedzie miala tak samo na imię:tak::-)

Ja leze plackiem....jak wstaje to brzuch sie spina i brązowe gluty lecą ze mnie....a Hanka tak uciska na dół, że mam odruch zaciskania nóg i łapania główki:eek:

Piekna pogoda...ja tez chce na spacerek, ale co najwyżej to sobie okno moge otworzyc w sypialni:eek:

Mąż naleśniki zrobil na śniadanie, do łóżka podał, grochówkę na obiad gotuje....teraz pojechał z Ignasiem na basen....
wiec to lezenie ma dobre strony, ale niestety ja czuję sie jak więzień!!

Milej niedzieli Wam życzę!

hej

a mnie dzis od rana glowa boli

no i zaczelam 40-ty tydzien ciazy, jak to zlecialo :)
piszecie ze klucie oznacza skracajaca sie szyjke... tylko kurna dlaczego nie u mnie .... mnie kluje od polowy ciazy i nic mi sie nie skraca :crazy:
wiecie ja to sie tak naprawde zastanawiam czy ja nie zlapalam jakiejs blokady na ten porod, chcialabym juz urodzic bo to najwyzszy czas i chcialabym zeby dzidzia byla juz cala i zdrowa z nami ale jakos tak jak mam byc szczera to nie teskno mi specjalnie do nieprzespanych nocy, do uwiazania w domu, do karmienia piersia i do wszelkich dolegliwosci pologowych. Poza tym Bartosz tez taki absorbujacy ostatnio ze nie mam czasu myslec.
W czwartek jeszcze urodziny Bartka musze zrobic zreszta.

Ide sie chyba polozyc bo mnie naprawde ta glowa coraz bardziej boli, a Bartek z tata poszli na spacer wiec musze wykorzystac :)

Milej niedzieli.

Adelina .. przez zdjęcie Twojego syna mam mały problem w domu :-D:-D:-D

Moja Amelia , jak zobaczyła mówi ze to jej narzeczony, i codziennie każe mi pokazywac zdjecie jej wybranka hahaha:-D:-D:-D

O jaaa..:-D Powiedz Amelce ze ten świrus jest niegrzeczny czasami i nie słucha mamy ( wlasnie teraz);-)
No ale gust w końcu nie najgorszy:-D a Amelia to też sliczne imie:-) Tak to sie zaczyna własnie..ja sobie nie wyobrażam w przyszłości problemów sercowych moich dzieci:sorry:

Moj Syn wczoraj w sklepie podszedl do takiej jeszcze mniejszej od niego dziewczynki podal raczke i mowi " Jestem Bartus " :-):-)
A on ma dopiero 2 lata wiec co bedzie za pare lat... ;-)

A wychodzac z tego sklepu stwierdzil " fajnie bylo" :-)

reklama
Ma ktos wiesci od Agniesiak85????????? Kurcze - choleostaza to nie przelewki :no: ale moze to jednak nie to...

no a koza???? rodzi, czy nie rodzi???? :szok: PRzeciez miala z Hanka umowe i co??? Hanka juz lamie zasady??? :-p

Ja pochodzilam sama po centrum handlowym ale jzu mialam stracha jak sie schylalam ze mi nagle moga wody odejsc :eek::eek: to by dopiero bylo... :szok:
Ale nie mam zamairu sie poddawac tej psychozie - mcgosia - mi prosze nic nie wrozyc :-p:-p:-p:-p
Mam zamiar byc marcowka i juz :rofl2:

milego popoludnia zycze i zadnych naglych porodow :laugh2:

Do góry