moniSkaBe
Fanka BB :)
Nam połozna mówiła, że "palec" = 1 cm
aha..
no to roznie to podaja. W necie jedni pisza, ze to 1 cm, a drudzy ze 2.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nam połozna mówiła, że "palec" = 1 cm
No własnie dziwnie tak.. Ale jak całe rozwarcie do porodu jest 10 cm.. to palec wychodzi na to że jest 1cm;-) Ale tez dokładnie nie wiem jak to jest..aha..
Ja też znam, że palec to 2 cm . Fajnie, że już masz takie rozwarcie, nie będziesz się męczyć tyle co ja ;-)aha..
To ja będę liczyc tak jak Wy:-) Większe rozwarcie będzie jak mi powiedza, że na dwa palce to sobie przekaluje, że 4 cm zawsze to więcej;-)Ja też znam, że palec to 2 cm . Fajnie, że już masz takie rozwarcie, nie będziesz się męczyć tyle co ja ;-)
No mi sie wydaje, że z marszu poszła bo nie pamietam by pisała coś o szpitalu..:-)A kiedy ostatnio Monia się odzywała? Leżała w szpitalu czy z marszu poszła rodzić?. Jakoś nic nie kojarzę. Już mi się część dziewczyn zaczyna mylić - duuuużo nas już tutaj jest