reklama
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
ona87 jesli grozi penieciem to lepiej naciac. Z tego co wiem to nie boli robia to podczas skurczu
moniSkaBe
Fanka BB :)
dziewczyny a jak to jest z tym nacięciem krocza? moge np się nie zgodzic na to? czy jak mus to mus? bo strasznie się boje tego nacięcia...bardziej chyba niż samych skurczy
a ja naprawde nie wiem czego sie az tak boicie z tym nacieciem.
Kurcze, wydaje mi sie, ze podczas porodu bedzie mi to poprostu najzupelniej w swiecie obojetne.
Bede myslala, zeby w koncu dzidzia wyszla i zeby te skurcze sie nareszcie skonczyly.
Naciecia sie podobno nie czuje.
A po kilku dniach zdejmuja szwy.
moniSkaBe
hehe no wlasnie, dlatego ja nie ogladam porodow.
po co mi to do wiadomosci jak wyglada to od strony krocza.
jeszcze sie przestrasze i nie urodze
po co mi to do wiadomosci jak wyglada to od strony krocza.
jeszcze sie przestrasze i nie urodze
dzieewczyny brodwaki czesto " uformowywuja sie podczas karmienia" wiele pierwszych mam wlasnie ma plaskie brodawki, ale dzidzia powinna je z czasem "wyciagnac"
Dronka ja tez mialam B i dlaje mam pelniejsze B, a pierwszego malucha karmilam 6 mies i przestalam z zalecenia lekarza a nie bo sama chcialam, wiec to tez nie musi nic znaczyc. Ale od razu dodam ze jak maluszek dostanie butelke i zobaczy z jaka latwoscia leci z niej mleko, moze (nie musi) odpychac sie od piersi.
Co do karminia piersia to chyba najwazniejsze jest to zeby sie nie poddawac i w razie nieudanych prob i nawalu mleka, oddciagac laktatorem, ktory tez poniekad "wyciaga" sutki. Trzeba tez uzbroic sie w cierpliwosc
Nie ma to jak porada doświadczonej mamy...dzięki uspokoiłaś mnie troszkie mam nadzieje że moja niuśka wyciągnie mi brodawki i bedzie ssała przynajmniej te pół roku:-) ale tak na zapas zamówiłam osłonki Aventu żeby były jakby co
dronka -ja też mam płaskie brodawki ale mam cichą nadzieję, że uda mi się karmić piersią. dostałam od cioci avent niplette AVENT Niplette Korektor wklęsłych brodawek 2sztu (902154486) - Aukcje internetowe Allegro.
Wow fajny patent ale zbyt drogi dla mnie kupiłam nakładki Aventu i mam nadzieje ze pomoga na moje brodawki .. moze kupie ta Madele na modelowanie brodawki ale poczekam jeszcze troche ... może zdarzy się cud i się same uformułują albo dzidzia je uformułuje
reklama
mag349
ja się boję bo naoglądałam się filmików z porodu i tam to nacięcie nie wyglądało przyjemnie...
A oglądałaś takie z pękaniem? Bo pewnie to wygląda jeszcze mniej przyjemnie
Podobno położna widzi jak miałabyś sama pęknać i czasem lepiej jest naciąć niż miałoby Ci się rozejść gwieździście. Tu któras z dziewczyn o tym pisała, sama nie mam doświadczenia. Ale myślę, ze wolałabym nacięcie (to robią na skurczu, kiedy tego nie czujesz), niż niekontrolowanie popekac w każdą stronę świata.