reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Czanulka Ty też masz dzisiaj fasolkę? Moze będzie jak z tymi truskawkami? hihi
A na kiedy Ty masz termin,bo nie ma suwaczka i nie widzę?
Izulka mama ma rację. Poza tym smska nam wyślesz co i jak. Trzymaj się.

Ja sobie sama taką karte wydrukowałam dwa tygodnie temu, bo Kubuś przez 4 dni prawie wogóle sie nie ruszał. Jak tylko zaczęłam zaznaczać ruchy, to zrobił sie bardzo aktywny:-D. Teraz odzywa się często w ciągu dnia, więc nie widzę potrzeby notowania.

Ja mam kartę od gin. I notuję codziennie mimo że mała jest bardzo aktywna. Mam tą, w której odnotowuje się pierwsze 10 ruchów w ciągu dnia. Gin mi powiedziała, że dla nich ważne jest też, czy te pierwsze ruchy pojawiają się regularnie w tych samych porach:tak: Moja mała zazwyczaj do 12 ma już wyrobioną swoją normę...raz nie byłam pewna czy to jest jej kopanie, czy skurcze więc na wszelki wypadek zaznaczyłam późniejsze ruchy (około 15) i gin od razu spytała "a co tu się stało, coś nie tak?":tak::tak::tak:

ja na moment

my po wizycie jest w miarę ok
szyjka jako tako
mam jakąś infekcje
łożysko się trzyma
synuś duży 34tydzień i 1 dzień ma 3010g:tak::tak::tak:

do potem

ja też nie mam takie karty, moje dzieci mają swoje pory, czasem w ciągu godziny przemieszczą się z 30 razy,a potem rpzez 3 nie ruszają sie wcale, nalezy obserwować ruchy, ale tez nie przesadzać, moje pchają się jeden na drugiego i czasem nawet nie wiem czy jedno się tak intensywnie rusza czy dwa w tym samym czasie

reklama
Nie będe miała z Wami kontaktu.. i jak będzie coś źle to już całkiem się załamię.. Nie wiem już co robić.. Czuje się sytrasznie źle.. Coś mnie uciska w brzuchu.. Nie wiem, zastanowie sie jeszcze.. Taka bez życia jestem :(

nie ma sie nad czym zastanawiać dziewczyno...Zadbaj lepiej o dziecko a nie o to że kontakt z nami Ci się urwie. W końcu ułoży się i Tobie ale póki co DZIECKO NAJWAŻNIEJSZE!!!:tak: ZMYKAJJJJJJJJJ!:-)

Do góry