reklama
co do fotelika to ja bardzo nie wiem, bo niby nas stać na nowy ale wszyscy mi odradzają, bo ten najmniejszy to prawdopodobnie tylko 3 - 5 miesiące używasz a potem już trzeba jakiś większy kupić.Choć nie znam się na tym bardzoNo i tez mam mieć używany przez dwoje albo troje dzieci. a najstarsze ma teraz 7 lat . My na początek jednak weźmiemy ten pożyczony a później kupimy jakiś lepszy żeby starczył na dłużej.
my mamy pożyczony fotelik...nie ma dla nas sensu kupować nowego - zwłaszcza ze nie mamy samochodu

hehehe byle nie baletowej
Karol by mnie pocwiartowal, ze chce by jego Syn byl baletnica a nie pilkarzem
a swoja droga, czy kazdy tata marzy by jego syn byl pilkarzem albo siatkarzem?![]()
nie - nie każdy...Tylko taki co lubi piłę...ja w sumie nie mam nic przeciwko i sama mojemu J powiedziałam ze zapiszemy Mikołaja na Legie hehehe

ramari
Fanka BB :)
Jak już jesteśmy przy fotelikach to jakie Wy polecacie?
Nie wiem czy jest sens kupować jakiś strasznie drogi fotelik na parę miesięcy.
Myslałam o czymś takim: Fotelik, nosidło 4BABY ~COLBY DELUXE~Kurier 0zł (882526673) - Aukcje internetowe Allegro
ten fotelik był w gazacie M jak Mama
Myslałam o czymś takim: Fotelik, nosidło 4BABY ~COLBY DELUXE~Kurier 0zł (882526673) - Aukcje internetowe Allegro
Daria_b525
Jak już jesteśmy przy fotelikach to jakie Wy polecacie?
sliczny ten fotelik, najbardziej mi sie podoba zestawienie szarego z rozem i pomaranczowego z brazem:-)
Daria_b525
a ja polecam takie nosidelko do kangurowania BabyBjorn nosidełko SYNERGY GRANATOWE Baby Bjorn (886695378) - Aukcje internetowe Allegro
Co do nosideł, to są ponoć bardzo niezdrowe dla dzieci za to fizjoterapeuci polecają chusty.
A co do fotelika, to my wyszliśmy z założenia, że musi być jeden z lepszych w testach ADAC. Nie jest dla nas ważne czy dziecko będzie w nim jeździło 3 czy 5 miesięcy - ma być w samochodzie przede wszystkim bezpieczne, bo jak się ogląda crashtesty to można na zawał zejść co się dzieje w dzieckiem w kiepskim foteliku
Tak samo lepiej kupić fotelik nowy, no chyba, że się ma pewność, że ten używany nie brał udziału w żadnym wypadku. Generalnie moje zdanie jest takie, że można oszczędzać na wszystkim, ale nie na bezpieczeństwie dziecka.
A co do fotelika, to my wyszliśmy z założenia, że musi być jeden z lepszych w testach ADAC. Nie jest dla nas ważne czy dziecko będzie w nim jeździło 3 czy 5 miesięcy - ma być w samochodzie przede wszystkim bezpieczne, bo jak się ogląda crashtesty to można na zawał zejść co się dzieje w dzieckiem w kiepskim foteliku

Tak samo lepiej kupić fotelik nowy, no chyba, że się ma pewność, że ten używany nie brał udziału w żadnym wypadku. Generalnie moje zdanie jest takie, że można oszczędzać na wszystkim, ale nie na bezpieczeństwie dziecka.

Daria zastanów sie. Wygodne ale niezdrowe dla kregosłupa malutkiego dziecka. Naczytałam sie o nosidłach i chustach bo chce sie zaopatrzyc i wszyscy pediatrzy/fizjoterapeuci odradzaja takie nosidła, no chyba że tak od 8 miesiaca zycia jak juz dziecko bardzo dobrze głowe samo trzyma. I to tez tylko sporadycznie bo tutaj nie jest zachowana naturalna krzywizna kregosłupa. No ale wtedy to juz nie kangurowaniea ja polecam takie nosidelko do kangurowania BabyBjorn nosidełko SYNERGY GRANATOWE Baby Bjorn (886695378) - Aukcje internetowe Allegro

Ogólnie bezpieczne noszenie malenstwa sprowadza sie do tego ze albo jest w pozycji kołyski (przy problemach z biodrami odpada) albo w pozycji "żabki" z odpowiednio podparta główka i odpowiednimi katami ugiecia i odwiedzenia nóg- podobno nawet przy dysplazji bioder pomaga.
Ja jakos nie mam ochoty zafundowac dziecku problemów z kregosłupem bo sama takie mam, |Dlatego w gre wchodzi tylko chusta wiazana
marela
Podwójna marcóweczka ;)
nosidełko fajnie ale strasznie drogie.
A ja po obiedzie jak usnęłam tak chyba do rana bym spała ale M mnie obudził, a że nie chce mi się z łóżka ruszać a głodna jestem , więc podał mi torebkę draży orzechowych i już ich prawie nie ma
.
Dziewczyny ale ta wasze dzieciaki słodziaki - ja też już chce moją małą kruszynkę
.
A ja po obiedzie jak usnęłam tak chyba do rana bym spała ale M mnie obudził, a że nie chce mi się z łóżka ruszać a głodna jestem , więc podał mi torebkę draży orzechowych i już ich prawie nie ma

Dziewczyny ale ta wasze dzieciaki słodziaki - ja też już chce moją małą kruszynkę

ramari
Jaki fotelik kupujecie?? Chodzi mi o konkretny modelCo do nosideł, to są ponoć bardzo niezdrowe dla dzieci za to fizjoterapeuci polecają chusty.
A co do fotelika, to my wyszliśmy z założenia, że musi być jeden z lepszych w testach ADAC. Nie jest dla nas ważne czy dziecko będzie w nim jeździło 3 czy 5 miesięcy - ma być w samochodzie przede wszystkim bezpieczne, bo jak się ogląda crashtesty to można na zawał zejść co się dzieje w dzieckiem w kiepskim foteliku![]()
Tak samo lepiej kupić fotelik nowy, no chyba, że się ma pewność, że ten używany nie brał udziału w żadnym wypadku. Generalnie moje zdanie jest takie, że można oszczędzać na wszystkim, ale nie na bezpieczeństwie dziecka.![]()
reklama
Zgadzam sie w pełnej rozciagłosciCo do nosideł, to są ponoć bardzo niezdrowe dla dzieci za to fizjoterapeuci polecają chusty.
A co do fotelika, to my wyszliśmy z założenia, że musi być jeden z lepszych w testach ADAC. Nie jest dla nas ważne czy dziecko będzie w nim jeździło 3 czy 5 miesięcy - ma być w samochodzie przede wszystkim bezpieczne, bo jak się ogląda crashtesty to można na zawał zejść co się dzieje w dzieckiem w kiepskim foteliku![]()
Tak samo lepiej kupić fotelik nowy, no chyba, że się ma pewność, że ten używany nie brał udziału w żadnym wypadku. Generalnie moje zdanie jest takie, że można oszczędzać na wszystkim, ale nie na bezpieczeństwie dziecka.![]()