Misia no wiem,ze z terminami to od d...sko potluc ;-),dla mnie termin bez roznicy,byleby tylko Vanessa urodzila sie cala i zdrowa i bezproblemowo-a co do mnie,to co ma byc to bedzie-corcia jest wazniejsza!:-)
I bardzo słuszne podejście
Gaba ja bardzo długo się zastanawiałam czy chcę gondolę czy nie, więc pogadałam z mamuśkami, które rodziły rok temu w marcu i znaczna część kupiła, czego bardzo żałowała bo dzieci rodza się coraz dłuższe a gondole są niestety krótkie w większości przypadków i do zimy na bank dziecko będzie za duże, żeby jeździć w gondoli, zreszą moją bratowa rodziła w sierpniu i już zimą miała poważne problemy z wciśnieciem małego do gondoli w tym kombinezonie etc. a ta spacerówka z przedłużką na nóżki to w pozycji rozłożonej na płasko ma długość 90 cm, a poza tym ma 3 stopnie ustawienia oparcia. Zreszą to nawet sprzedawcy w różnych sklepach mówili, że te wózki to idealna sprawa dla dzieci urodzonych na wiosnę.
Co do lekkich spacerówek np typu parasolka to słyszałam różne opinie- ale to chyba lepsze dla dzieci ponad rocznych, bo slyszałam, że niektóre dzieci nie dają się włożyć do takiego wózka tym bardziej jeśli nie widzą mamy
A ja słyszałam, że parasolki owszem można kupić, ale jedynie na wakacyjny wyjazd, gdy trzeba wózek zmieścić do bagażnika. Do codziennych spacerów się nie nadają, bo źle wpływają na kręgosłup malca