reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
my już po wizycie

jesteśmy w domku:tak::tak::tak: choć pan dr wolałby nas w szpitalu

dostałam fenoterol co 6 godzin i isoptin i zobaczymy
jutro rano badanka na jonogram i mocz koło 14 wizyta u gina;-);-);-)

każdy dzień do przodu

Kamika - gratulacje sporej córci:tak::tak::tak:
jak ja pomyślę że ten nasz synek średnio codziennie przybierał ostatnio 40g to aż nie mogę uwierzyć kolejne usg 29 o ile nic sie nie zmieni;-)
uff.. to cale szczescie. Ze nadal w dwupaku :-D

no.. teraz to obie czekamy na USG zniecierpliwione :-D
jeszcze tylko 8 dni :-)

a wczoraj sie dowiedzialam, ze Karol bedzie w domu, az 11 dni :-D od 24 grudnia, do 4 stycznia :-) juz sie nie moge doczekac :-)

wiecie co robie? od wczoraj wzielo mnie na sluchanie Last Christmas :-D
wiecie, ze ja w tym roku do wczoraj nie slyszalam ani razu? A tak uwielbiam. :-D
teraz slucham na okraglo :-D

my już po wizycie

każdy dzień do przodu

jak ja pomyślę że ten nasz synek średnio codziennie przybierał ostatnio 40g to aż nie mogę uwierzyć kolejne usg 29 o ile nic sie nie zmieni;-)

Dobrze ze jestes w domku i że jest lepiej oby tak dalej:tak:

witajcie :)
My juz po usg wszystko pieknie :)
Mam swietne fotki 4 D jedno naprawde cudowne :) potem wkleje bo uciekam do pracy :)
Mala juz duza ostatnio moj gin mowil 1300 gram a dzisiaj sie okazalo ze 1430 :) i prawie 40 cm :)
Mam nadzieje ze 4 kilowy paczek nie bedzie :)

Dobra musze uciekac a mi sie nie chce .
milego dzionka brzuszki :)

Duża córcia Ci sie szykuje,ale to dobrze ze wszystko w porządku z mała niech rośnie zdrowo:tak:Czekamy na fotki.

Cześć brzuchatki ;-) U nas nocka całkiem całkiem. Owszzem budziłam sie co 1 lub 2 godz ale dlatego ze patrzalam na zegarek czy juz jest 6:30 kiedy wraca mój M.;-) Ale zasypiałam od razu wiec luzik. Obudzilam sie jak M wrócił i myslałam ze oszaleje taka zgage miałam. Pół litra mleka wypiłam i jakoś zasnełam hehe Obudziłam sie o 10:00 i tak sie kulam po mieszkanku. Odziwo w nocy naprawili to co sie spierdzieliło u sąsiadów i mamy w miare ciepło więc luzik. Ściana nie wygląda tragicznie. W styczniu zamalujemy i będzie git. Szkoda mi tych ludzi...akurat przed świętami..:sorry:
dzien dobrek :) Ja druga
:-D
Wiecie co ja tez jestem straaaaaaaasznie wkurzona na glupiego poje*** tescia , wiecie co zrobil....meza samochod stal prawie tydzien nie odpalany bo ma teraz sluzbowy i tym jezdzi no i K do mnie mowi ze bedzie go musial zaprowadzic do kolegi do garazu zeby sie ocieplil troche i go odpalic bo to grat i by siadl akumulator i na dodatek cos jeszcze!! a wczoraj tempy jak but z lewej nogi tesc poszedl do meza auta i go chcial odpalic na mrozie....i z jakim rezultatem...wszystko wybuchlo...tzn wystrzelilo...wszystko co bylo pod maska wszystkie pojemniki na oleje wszystkie takie plastikowe rzeczy wysadzilo i teraz zas trza kupowac wszystko pod maske. Ja niewiem kto temu oslowie kazal to ruszac taki jest tempy wszystko wie najlepiej a jak sie juz wpier*** w jakas rzecz to ja zepsuje i teraz ani ja nie mam samochodu ani sie jak ruszyc gdziekolwiek co za debil...na dodatek ostatnie pieniadze nam zostaly i za co to kupic....a wiecie co mnie jeszcze wkurzylo....ze jak ja bym to zrobila to maz by mnie chyba zabil a ciekawa jestem czy temu ****wi cos powiedzial...pewnie nie...ja powiedzialam ze my tego nie kupimy za swoja kase a jak tesc nie kupi to trudno bedzie stalo auto nie uzyteczne...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

U nas nocka ok nawet sie wyspalam...tylko oczywiscie siku o 4 rano:crazy:

a wczoraj co do mojego woreczka zolciowego to chyba falszywy alarm..poprostu bylam glodna jak diabli hehe:-D

- o Ludzie co za masakra jakas!! daj znac jak wasze sciany..
swoja droga sasiedzi...:eek: nie ma co :eek: Ty ciezarna musialas wode zbierac... o ludzie...:eek:

....
Czarnuszka współczuje Ci teściów...czasem tak myśle że kurcze jak ja bym miała tak mieszkać z rodzicami M to chyab byśmy nie byli razem...Trzymaj sie kobietko!!I tak silna jesteś!:tak: ja bym juz dawno sie poddała chyba...:sorry:
Kuku kuku to ja..zaliczylam astronomie!!:))) tylko wczoraj jak wracalam myslalam ze umre..nie wiem jak zimno bylo ale poszułam sie jakbym mieszkala w jakims Władywostoku normalnie...:// jeszcze wiatr to tego mrozu..tragedia!

a moj brzuszek jakos tak dziwnie sie zachowuje...niby ok, ale w nocy co kika minut kłuło mnie tak w podbrzuszu i przestawalo za moment.i tak caly czas..poza tym zrobil sie taaaki jakis wielki ze sie boje czy wczesniej nie urodze...a do 9 lutego mam sesje:tak:

Gratuluje zaliczonej astronomi..:-) jejku jaki przedmiot!!:-) ja już wole to moje zarządzanie w pielęgniarstwie...mam z tego egzamin ehh. Ja mam sesje do 6 lutego. Przeraza mnie to hehe ale damy rade ;-) Gorzej będzie wyglądał następny semestr. Mój M będzie sie Kruszynką opiekował przez dni jak bede miała zajęcia, albo do babuni Franuś pojedzie. Moi rodzice już nie mogą sie doczekać hehe Co do tych kłuć to mi tez sie czasem to zdarza. Hm tak sobie to tłumacze że mi sie wszystko dalej rozciąga i dlatego podolewa:tak:

Rybce i Kamilce gratuluje duuużych Bąbelków w brzuszkach :-) ciesze sie że wszystko jest OK.

A mój M ma dzisiaj urodzinki. Już 30 hehe jest ode mnie o 6 lat starszy:-) I osobiście nie wyobrazam sobie być z kimś w moim wieku albo młodszym. Czasem jak widze facetów w moim wieku to dziekuje Bogu że dal mi starszego faceta hehe :-DPrezencik będzie dopiero jak dostane kaske z ZUSu bo nie starczyło już :zawstydzona/y::-(
Ja na obiadek mam piersi z kurczaka bo mi zostalo ze wczoraj jeszcze. Za dużo ich upiekłam hehe

przy fenoterolu bardzo spada potas:-( a za to rosną cukry jak ja opanuję tę cukrzyce:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

no nic jakoś damy radę:tak:

z Bożą pomocą każdy dzień do przodu:tak::tak::tak:

Silna babka z ciebie Rybka;-) takiego podejścia jak Twoje to tylko pozazdroscic, dzieki niemu na pewno wytrzymacie dłllllugo z malutkim w dwupaku:cool2:

Moniskabe ja tej piosenki nieznosze, wiec nienawidze: moja tolerancja na nia skonczyla sie kiedy usłyszalam ja po raz 1037374645373838474644:-p:-p:-p dlatego boje sie teraz nawet radia właczyc:laugh2:

Kuku kuku to ja..zaliczylam astronomie!!:))) tylko wczoraj jak wracalam myslalam ze umre..nie wiem jak zimno bylo ale poszułam sie jakbym mieszkala w jakims Władywostoku normalnie...:// jeszcze wiatr to tego mrozu..tragedia!

Ewcia co do łososia: normalnie nawet zamarynowanego juz mozna tak góra do dwoch dnie w jakis woreczkach..bo nawet wedzonego powinno sie trzymac w zamrazarce tak ok 4-5 dni:/ ja mma z kolei zmartwienie czy jeszcze cos dostane przedswietami bo tu wszystko wykupione..:// a do władysławowa do rodzinki az nie chce mi sie jechac (gdybym miała samochod to bym cholera pojechala!!!:-p)

a moj brzuszek jakos tak dziwnie sie zachowuje...niby ok, ale w nocy co kika minut kłuło mnie tak w podbrzuszu i przestawalo za moment.i tak caly czas..poza tym zrobil sie taaaki jakis wielki ze sie boje czy wczesniej nie urodze...a do 9 lutego mam sesje:tak:

ach.. a teraz czekam na sniadanko do lożka , Jarek ma wolne, Jul w przedszkolu ( ma pod domkiem a nie chcial sie nudzic w domu:-)) i tak sie lenimy...:cool2:
- Gratuluje zaliczenia!!!!!!:-) u nas na szczescie dzisiaj tylko -3 stopnie to na jakis dluzszy godzinny spacer sie wybiore :)) bo ostatnio to masakra z mrozami...jak ktos siedzi w domu to ok ale gorzej gdzies isc dalej buuuuuuu:no:

my już po wizycie

każdy dzień do przodu

- Rybka jak super ze wrocilas!!!! wszystko bedzie dobrze mycha :)

- Gratuluje zaliczenia!!!!!!:-) u nas na szczescie dzisiaj tylko -3 stopnie to na jakis dluzszy godzinny spacer sie wybiore :)) bo ostatnio to masakra z mrozami...jak ktos siedzi w domu to ok ale gorzej gdzies isc dalej buuuuuuu:no:

Dziekuuuje:)

Słuchaj u nas z wiatrem było wczoraj -20 :szok: normalnie 4te zlodowacenie Polski Północnej...i najgorsze jest to ze nie ma prawie sniegu i wszystko ma kolor od tego mrozu jasno błekitny az..chodzniki, powietrze,,,Syberia://

reklama
Dziekuuuje:)

Słuchaj u nas z wiatrem było wczoraj -20 :szok: normalnie 4te zlodowacenie Polski Północnej...i najgorsze jest to ze nie ma prawie sniegu i wszystko ma kolor od tego mrozu jasno błekitny az..chodzniki, powietrze,,,Syberia://
jejku nie ma sniegu ???:szok: u nas normalnie po kolana.... u nas w nocy juz 3 noc bylo -25 na dodatek tez wiatr od gór ciagnie straszniee

Do góry