reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Myszencja- ty zmykaj na zwolnienie, ja tez w szkole pracuje i juz jutro uciekam na L4 a termin mam 21 marzec. Ty sie nawet nie zastanawiaj czy to nie za wczesnie .

Moniazuber- nie zauwazyłam wczesniej linka - bizuteria świetna, poogladam dokłanie jutro, ale pozazdrościć tylko talentu ;) Super.

reklama
Tabasia gratuluje :) ja jutro chce zapytać czy na poczatku stycznia będziemy mogli wyskoczyć na 3 dni do Szczyrku albo Wisły. Zobaczymy co powie:happy:

A ja teraz lece spać. Miałam o 22 być grzecznie w łóżeczku ale jakos nie umiem hehe. Siedze i patrze w sufit rozmarzona. Jejku jak ja bym juz go chciala przytulić. Ugrysc jego stópke hehe mmmmm poczułam taka straszną więź z moim dzieciątkiem. Ona zawsze była ale dzisiaj jejku aż chce mi sie płakać ehhh ale jesteśmy szczęśliwi!! Wszystko inne teraz juz sie nie liczy...teraz tylko On i MY :-) do takiego wniosku doszliśmy przed wczoraj :happy: kurcze ale ja kocham mojego męża :happy: eeehhh sorry za to moje rozczulanie sie:happy:

dobranoc Kochane!!:-) wyśpijcie sie!! ja pobudke mam o 6:00. Buzka

Tabasia gratuluje :) ja jutro chce zapytać czy na poczatku stycznia będziemy mogli wyskoczyć na 3 dni do Szczyrku albo Wisły. Zobaczymy co powie:happy:

A ja teraz lece spać. Miałam o 22 być grzecznie w łóżeczku ale jakos nie umiem hehe. Siedze i patrze w sufit rozmarzona. Jejku jak ja bym juz go chciala przytulić. Ugrysc jego stópke hehe mmmmm poczułam taka straszną więź z moim dzieciątkiem. Ona zawsze była ale dzisiaj jejku aż chce mi sie płakać ehhh ale jesteśmy szczęśliwi!! Wszystko inne teraz juz sie nie liczy...teraz tylko On i MY :-) do takiego wniosku doszliśmy przed wczoraj :happy: kurcze ale ja kocham mojego męża :happy: eeehhh sorry za to moje rozczulanie sie:happy:

dobranoc Kochane!!:-) wyśpijcie sie!! ja pobudke mam o 6:00. Buzka
Patinka ja sie dzis pobuczalam ze szczescia :laugh2: Mezu kupil mi piekny bukiet, Synus w brzuchu rozrabia, echhhh zycie jest piekne :-) Doskonale Cie rozumiem :-)
Spokojnej nocki ;-)

Naprawde ja nigdy takiego wsymazu nie robilam,ale moze teraz cos sie zmienilo w koncu minelo 6 lat
Ale napewno tu tego nie robia bo nawet zwykle badania krwi tylko raz robilam.
Tylko mocz co wizyte.

Monia sliczna ta bizuteria.Juz kiedys chyba ja ogladalam na poczatku i nie moge sie nadziwic twoim zdolnosciom.

A z dobrych newsow jeszcze wpadla nam nowa robota na 3 dni w tygodniu wieczorem moja dawna boska zadzwonila i powiedziala ze nikogo innego nie chce i wie ze jestem w ciazy ale ze nikomu innemu nie ufa a tam jej potrzeba kogos sprawdzonego. No i pewnie bede musiala pracowac do porodu,bo nie bedzie nikogo na zmiane.Ale to nic bede z mezem wiec krzywda mi sie nie stanie.
Tylko co lekarz na to?Juz ostatnio musialam go przekonywac ze moja praca nie jest ciezka,ale chyba raczej nie uwierzyl:-D:-D:-D
A i jeszcze a propo tesciowej,zadzwonilam do niej zapytac czy wieczorami przyjedzie do dzieci,i wzielam ja pod wlos i mowie ze ta praca nie jest za lekka a ja w 7 miesiacu(liczylam ze powie ze pod koniec mnie zmieni)a ona ze jakos sobie poradze a jeszcze G napewno mi pomoze.Szok pelna znieczulica.

Do jutra.Prawdopodobnie jutro mam wolne wiec wiecej z wami posiedze.

Naprawde ja nigdy takiego wsymazu nie robilam,ale moze teraz cos sie zmienilo w koncu minelo 6 lat
Ale napewno tu tego nie robia bo nawet zwykle badania krwi tylko raz robilam.
Tylko mocz co wizyte.

No własnie, podobno lekarze nadal rzadko zlecają to badanie, a te bakterie mogą być groźne, bo:
- mogą doprowadzić do wcześniejszego porodu
- przy porodzie maluszek też może zarazić się paciorkowcem.

Podobno bardzo dużo osób ma te bakterie i w ogóle o tym nie wie. Zresztą one tak normalnie nie sa takie niebezpieczne, dopiero w ciąży. Można je wyleczyć antybiotykiem, tylko trzeba o to najpierw zadbać.

Idę na tv jeszcze troszkę i lulu. Dobranoc Mamuśki :tak:

Tabasia- o faktycznie:rofl2::rofl2::rofl2: zobaczymy która pierwsza się wypakuję. Ja się upieram , że dotrwam bo chcę urodzić w kalendarzową wiosnę :-D.
Jak dołączyłam do forum to któraś mi pisała że mamy ten sam dzień :-D porodu, ale wtedy to ja zielona byłam i żednej z Was nie znałam :-D,teraz to już fajniusio.

A wiecie mamuślki że odwiedził nas nasz starszy drużba w sobotę nawet kimnął się u nas i do 1w w niedziele siedział - i się nie kapnął :rofl2::rofl2::rofl2:, i dalej nie wie :-D, widocznie dużo mi się nie pzytyło :-D, może to zasługa sweterka troszkę luźniejszego.

Czesc brzuszki !
Wczoraj tak mnie wzieło na sprzatanie ze skonczylam dopiero wieczorem i padłam do łózeczka:tak: no i została mi tylko ( i aż ) sypialnia ( szafa ....). musze to dzis zrobic, wtedy jutro tylko okna przetrzec , bo myłam 2 tyg temu i powiesic firanki i koniec :-)
|Nachodziłam sie wczoraj po tych sklepach ze wieczorem jak sie polozylam to nie umialam sobie miejsca znalesc bo straszie mnie bolały pośladki :eek:
Jutro jeszcze musze skoczyc po jakis prezent dla tesciowej i po odbiór prezentu dla M i koniec latania po sklaepach, mój M mnie skrzyczał ze chodze po tych galeriach i wszystkie zarazki zbieram,..fakt ze wszedzie tylko kichanie, prychanie...
Kuzyn nam wczoraj przywiózł z Hiszpanii pyszną Sangrię i inne dobre winka, a ja sie wsciekam bo nie moge skosztowac..:no:
Na obiadek dzis serwuje pizze, mam nadzieje ze wyjdzie, robiłam pare lat temu i wole tego nie wspominac ;)
M<iłego dzionka kochane :**

reklama
Witam sie porannie!!! Nie mogłam dzisiaj spac i od 6.00 walałam się z boku na bok. Aż w końcu wstałam, zjadłam sniadanie i teraz przy kawce was czytam. Miałam w nocy takie koszmary ze nie pytajcie. Jakies głupoty mi się śniły. Nawet nad ranem jak juz nie spałam a tylko co chwilę przysypiałam, za każdym razem śniło mi się co innego, a to ginekolog-dentysta ( nie pytajcie:-D), a to jakas wycieczka nie wiadomo dokąd. Jestem zmęczona buuuu:wściekła/y:
Moja córa miala dzisiaj iśc do przedszkola bo bardzo tęskni za kolezankami ale jak zwykle wczoraj poszła spać po 22.00 i dzisiaj niw ząb nie dała sie obudzić. No nic-kolejny dzień z mamusią w domu:cool2:.
Zazdroszcze Wam tego zaparcia w świątecznym sprzataniu. Co wieczór kłade sie do łóżka z nadzieja ze może nastepnego dnia mnie natchnie ale budze sie rano i dochodze do wniosku ze jednak mnie nie natchnęło. I dalej nic nie robię. Co się ze mną dzieje?!MAm tylko nadzieje ze nie natchnie mnie 2 dni przed świętami bo wtedy zawału dostanę jak naraz będę sprzątać, gotować, ubierac choinkę i serwować Wigilię.
Dzisiaj musze umówic sie do fryzjera na jutro ( jak się da) bo wyglądam jak koczkodan i zrobic paznokcie . Normalnie plan 5-letni:-D

Do góry