reklama
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
karmienie takie czy takie a dziecko rozwija sie tak samo nie ma na nic reguły...nawet na to czy bedzie chorowało przy cycku czy nie..
znowu wraca "moda" na karmienie piersią połozna to potwierdziła nawet. Ja sie meczyłam 2 tyg z cycem i dziekuje bardzo. Wole odciagać niż walczyć z małym. Może przy drugim będzie inaczej któz to wie
moj mały uwielbia suszarki do włosów usypia w 3 sekundy
znowu wraca "moda" na karmienie piersią połozna to potwierdziła nawet. Ja sie meczyłam 2 tyg z cycem i dziekuje bardzo. Wole odciagać niż walczyć z małym. Może przy drugim będzie inaczej któz to wie
moj mały uwielbia suszarki do włosów usypia w 3 sekundy
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
wy takie przerazone waga a co ja mam powiedziec..Nikul ma 6kg a ma 1,5 miesiaca co prawda nie widac po nim bo jest długi jedynie na buzce kulskowaty sie robi i małe fałdeckzi na girkach powstaja
a ja 6x 130-150
lepiej jak je duzo niz mialby jesc mało a ja sie stresowac ))
a wez tu odmow jedzenia jak płacze....głupota
a ja 6x 130-150
lepiej jak je duzo niz mialby jesc mało a ja sie stresowac ))
a wez tu odmow jedzenia jak płacze....głupota
Nic nie rób do roku powinien sie wchłonąć samoistnie!! Moja też ma na czole jak sie pręży to od razu wyskakuje - przynajmniej wiem kiedy kupa idzie albo mega bąkA co dokładnie jej wyskoczyło? Moja ma też na twarzy naczyniaka i nie wiem czy coś z tym robić czy nie....
Ojj jakbym mogła nie wrócić do Was??? :-)
No, a tak poza tym Amelka będzie miała "operacje" na to co wyskoczyło jej na buzi po porodzie, chodziłam z tym po dermatologach i nic, tylko maść zapisywali, by to wysuszyć! A to rośnie razem z nią, w końcu ubłagałam pediatrę, by dała mi skierowanie do chirurga, no i co? Mówi, że to trzeba jak najszybciej wyciąć, bo jest to bardzo głęboko w skórze, no i teraz musimy iść na szczepienie, póki zdrowa (przez zapalenie ucha i antybiotyki nie mogła być szczepiona w 6 tygoniu, a gdy była do szczepienia, wyleczona, to znowu to samo!!!!) i potem do szpitala na 3 dni :-(
3mam kciuki by operacja sie udala...bedzie dobrze
peperka
Fanka BB :)
marciaa: z czasem sie przyzwyczai do szumu i troche dluzej mu zejdzie usypianie. ale suszarka jest niezastapiona! mi sie czasem nawet na spacerze przydaje (mam nagranie na komorce), jak zacznie w lozku ryczec i bujanie go nie uspokaja. w sumie z telefonu to chodzi conajmniej raz na dzien. czasem musi w dzien spac przy szumie (cichutkim) bo inaczej sie wybudza non stop i placz jest.
Moj maly tez bardzo szybko rosnie, od 3 tygodnia zycia 1kg co miesiac, takze teraz jestesmy na 7!!!Ale ja sie nie martwie. Jak sie urodzil mial tylko 3 kg i byl jak taki kurczaczek, balam sie go trzymac, zeby nie pokruszyc...A teraz wyglada jak niemowlak-tlusciutki, i jak dziewczyny mowia, jak zacznie raczkowac i w ogole caly ten tluszczyk zrobi sie w miesnie i tyle!A teraz nawet nie musze go cieplej ubierac, bo ten tluszczyk go grzeje..hehehe
Maly ulewal wczesniej, wiec chcialam zaczac go karmic co 3 godziny-przez 2 dni sie udawalo, ale wczoraj juz musialam to zarzucic, piszczal w nieboglosy, wiec trzeba bylo dac co 1,5 godziny...ech.Nawet nie potrafie utrzymac dyscypliny we wlasnym domu, ale przeciez nie bede glodzila malego grubaska?
A co to sie dzieje w Irlandii, to to samo u nas!!!Oni juz przechodza sami siebie, chca te swoje statystyki ulepszac, zeby narod nie byl najgrubszy na swiecie!Przeciez nawet 2-latkow wysylaja na obozy dla odchudzajacych!!!Jakby nie jadly tylu slodyczy i fast-food to by przeciez nie trzeba bylo...ech
Maly ulewal wczesniej, wiec chcialam zaczac go karmic co 3 godziny-przez 2 dni sie udawalo, ale wczoraj juz musialam to zarzucic, piszczal w nieboglosy, wiec trzeba bylo dac co 1,5 godziny...ech.Nawet nie potrafie utrzymac dyscypliny we wlasnym domu, ale przeciez nie bede glodzila malego grubaska?
A co to sie dzieje w Irlandii, to to samo u nas!!!Oni juz przechodza sami siebie, chca te swoje statystyki ulepszac, zeby narod nie byl najgrubszy na swiecie!Przeciez nawet 2-latkow wysylaja na obozy dla odchudzajacych!!!Jakby nie jadly tylu slodyczy i fast-food to by przeciez nie trzeba bylo...ech
Tez trzymam kciuki za zdrowko malej....Ojj jakbym mogła nie wrócić do Was??? :-)
No, a tak poza tym Amelka będzie miała "operacje" na to co wyskoczyło jej na buzi po porodzie, chodziłam z tym po dermatologach i nic, tylko maść zapisywali, by to wysuszyć! A to rośnie razem z nią, w końcu ubłagałam pediatrę, by dała mi skierowanie do chirurga, no i co? Mówi, że to trzeba jak najszybciej wyciąć, bo jest to bardzo głęboko w skórze, no i teraz musimy iść na szczepienie, póki zdrowa (przez zapalenie ucha i antybiotyki nie mogła być szczepiona w 6 tygoniu, a gdy była do szczepienia, wyleczona, to znowu to samo!!!!) i potem do szpitala na 3 dni :-(
Ja do usypiania probowalam tez suszarki, kuchennego okapu, odkurzacza, ale na mojego nic tak nie dziala jak spokojna muzyczka...Np. taka jak na karuzeli nad lozeczkiem, albo wlaczam kanal muzyczny i ustawiam na cicho, to tylko slychac basy i maly usypia, dobrze jesli jeszcze mam otworzone okno-bo to zawsze troche swiezego powietrza-jesli tylko nie jest za zimno...
Ja to slyszalam o takim przypadku, ze rodzice przyzwyczaili dzieci do ciszy w czasie drzemki, ze te nie umialy normalnie zasnac w dzien, to ci musieli wymyslac, zeby w domu bylo jak najciszej, np. kupili takie wstawki do gniazdek, bo to podobno glosne jest...
Ja to slyszalam o takim przypadku, ze rodzice przyzwyczaili dzieci do ciszy w czasie drzemki, ze te nie umialy normalnie zasnac w dzien, to ci musieli wymyslac, zeby w domu bylo jak najciszej, np. kupili takie wstawki do gniazdek, bo to podobno glosne jest...
reklama
Tabasia
Podwojna marcowka :)
fuckin' idiot! to takie irlandzkie ;-) no ale coz, nic mnie juz nie zdziwi tutaj! u nas krew w kupie byla przeciez NORMALNA RZECZA i male dzieci TAK MAJA! wiec co sie dziwic, ze chcial odchudzac 5-cio miesieczne dziecko! U nas nawet na opakowaniu herbatek jest informacja, ze w zadnym wypadku nie mozna ich podawac ZAMIAST mleka!a wiesz, że tak.
To mojemu Alexowi zabronilby pewnie w ogole jesc
Nocka fajna, troszke wczesniej sie obudzil na zarelko, ale pozniej znowu wytrzymal do 8 :-)
A w nocy o malo na zawal nie zeszlam, spie sobie smacznie, juz grubo po polnocy i nagle slysze jakis huk i plusk! Budze sie, a w lazience i na przedpokoju powodz. Mojemu M wylala sie cala woda z wanienki Alka Biedny z mopem latal, a ja po prostu plakalam ze smiechu w lozku, o malo dziecka nie obudzilam, nie moglam sie uspokoic
Czy Wasze dzieci tez sie tak wierca przy przewijaniu? Alex w nocy prawie odwrocil sie z plecow na brzuszek, reka mu tylko przeszkodzila. Tak sie wygina, ze normalnie nie moge mu pampersa zapiac Cale plecy odrywa od lozka.
No i ciagle patrzy do gory. Jak go przekrecam, zeby patrzyl bokiem na dany przedmiot, to zaraz znajduje sobie inny i znowu sie wykreca w gore. Nie ma rady na mojego bobasa
Niedawno jak go karmilam wydal mi sie strasznie spokojny... A on co? Ogladal wiadomosci razem z mamusia Tak zaczal zerkac na tv, ze z M tylko chodzimy i go przekrecamy w druga strone.
Dobra ide jeszcze w kime, bo jakas zmeczona jestem, bobas tez zaraz usnie.