reklama
mloda_mamusia1
Podwójna mama ;)
O jejuś... tak długo szukałam tego wątku... I nie mogłam go znaleźć, aż do teraz... hehe Witam!!1 :-)
A ja tam zadnego poswiecenia w karmieniu cycem nie widzę,bynajmniej w moim przypadku.Diety nie stosuje zadnej jem WSZYSTKO nawet bigos sie zdarzyl,truskawki wcinam,czekolade,kotlety,nabial,jajka doslownie wszystko.Zastojów tez nie mam.W nocy moj maly je malo.Brzuszek go nie boli,kolek ,zaparc zadnych nie ma.Wiec o co mam narzekać?Dla mnie wygoda to karmienie cycem ,nie wyobrazam sobie karmic butla,te gotowanie tych butli,robienie mieszanek.rozumiem, że dla niektórych mam to priorytet, tylko dlaczego te mamy (nie uogólniam, niektóre) tak okropnie narzekają, że dieta, że zastoje, że brak czasu dla siebie, że dziecko brzuszek boli, że w ogóle to już ma dość cyckowania, ale jaka ona super, bo sie poświęca.
a wracając do kup: moja po butelce ma raz na 2 dni, chociaż czasem robi mi niespodziankę i jest codziennie
Ale nie potepiam karmiących mm wiadomo nie kazda kobieta do karmienia piersią jest stworzona.
O jejuś... tak długo szukałam tego wątku... I nie mogłam go znaleźć, aż do teraz... hehe Witam!!1 :-)
Witaj mloda mamusiu1. Fajnie że wróciłaś
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
każda mama jest stworzona do karmienia tylko nie każde dziecko chce z cycka jeść...
mazia gotowanie butli to 3 minuty zrobienie mieszanki 5 sekund
ja odczuwam ze temat cycek butla to temat lekko drazliwy
mazia gotowanie butli to 3 minuty zrobienie mieszanki 5 sekund
ja odczuwam ze temat cycek butla to temat lekko drazliwy
Dziewczyny jak dlugo dziecko karmione piersia moze byc bez jedzenia? Moja corcia ostatnio chodzi dosyc wczesnie spac (np. wczoraj spala od 20 do 2 w nocy ale ostatni posilek miala o 18) i zastanawiam sie czy jej nie wybudzac. W ciagu dnia je czesto bo tak co 1,5-2 h. W dzien nie spi dlugo bo po ok 30 min. Mysle, że jakby byla glodna to by sie obudzila, ale wydaje mi sie ze troszke schudla. Moj maz mowi, ze wg niego nie schudla, ale juz sama nie wiem.
k_aralajna
Fanka BB :)
Dziewczyny jak dlugo dziecko karmione piersia moze byc bez jedzenia? Moja corcia ostatnio chodzi dosyc wczesnie spac (np. wczoraj spala od 20 do 2 w nocy ale ostatni posilek miala o 18) i zastanawiam sie czy jej nie wybudzac. W ciagu dnia je czesto bo tak co 1,5-2 h. W dzien nie spi dlugo bo po ok 30 min. Mysle, że jakby byla glodna to by sie obudzila, ale wydaje mi sie ze troszke schudla. Moj maz mowi, ze wg niego nie schudla, ale juz sama nie wiem.
musicie sprawdzic czy rzeczywiscie slabo przybiera, jesli tak to chyba trzeba wybudzac... jesli nie to spokojna glowa, dziecko samo sie obudzi jak bedzie glodne, mojemu zdarzaja sie dluzsze przerwy (do 10h), ale moj jest sporawy, i tak jak twoja w ciagu dnia je czesto, za to spi mniej...;-)
Ostatnio bardzo ladnie przybierala, nawet troche za duzo, a teraz to juz nie wiem, bo wtedy u lekarza byla wazona aja w domu nie mam jak jej zwayc. Mam jeszcze pytanie co do kupek. Polozna mi mowila, ze teraz moze byc tak, ze nie bedzie kupki nawet do 5 dni. Moja kolezanka (studentka medycyny) mowila, ze 5 dni to za dlugo. U nas ostatnia kupka byla w sobote. Wydaje mni sie, ze corci nie boli brzuszek bo zachowuje sie normalnie i czesto pryka, ale dzis sie zastanawialam, ze moze moglabym zjesc cos takiego po czym zrobilaby kupke.
Hej!
Ja powiem z doświadczenia że przy 1 córci robiłam testy jak miała pół roku i IGE podstawowe jak i szczegółowe wyszło na zero ( a dodam że mała była cała zsypana i była okropnie pobudzona ). Dopiero testy z krwi i skórne robione w 3 roku dały konkretny pogląd! Ale można spróbować choć prywatnie to troszkę kosztuję!
Dzięki. Tego się właśnie bałam, że za wcześnie na testya ułatwiłyby sprawę, bo tak strzelam w ciemno, co może być przyczyną
reklama
Redanek roznie kupki robi, raz dziennie, czasami nawet do 5 razy....Tak to jest jesli karmi sie piersia...Ale takiego karmelu to nie ma, kupki sa raczej wodniste z packami, zolte lub zielonkawe-pewnie zalezy co zjem...Temat kupek na czasie wiec pytanie do mam karmiących tylko cycem: jakie kupki robia wasza szkraby?? bo moja kiedys robila do 4-6xdziennie i konsystencja jajecznicy a taraz 1 na 2-3dni i to taki gesty karmel...i jak śmierdzi:/ fuuuujjjjj a jak u was?? zastanawiam sie czy zaparcia mamy maja cos wspolnego z kupsztalami dzieci bo meczy sie niemiłosiernie ze zrobieniem jej