reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dziewczyny - pamietajcie ze jak karmicie butelka to witaminy K sie nie podaje.

Z tego co pameitam to starszy synek mial witamine D chyba dosyc dlugo - pamietam tylko ze jedno opakowanie nie wystarczylo. Aha - a jak sie zaczal jakos bardziej pocic to lekarka kazala dawac mu dwie krople przez pewien czas.

reklama
ooo, pączki.... wieki nie jadłam i sie nie zanosi, bo jechac do miasta po pączka, to chyba się nie opłaca ;)

Olcia uwielbia karuzelkę i obowiązkowo musi pogadać do misiów wieczorami, bo inaczej nie zaśnie ;) opowiada, co się zdarzyło przez cały dzień ;)

Zmienie temat: czy to mozliwe, zebym dostala po miesiacu (na dodatek karmie piersia) okres? Bo mnie zaraz ch.. strzeli normalnie:angry: Na dodatek czy Was tez dzis tak glowa boli?:baffled:

Kuba też lubi karuzelkę, chociaż nie zawsze. Ale uwielbia kaczuszki przyklejone do półki, która wisi nad przewijakiem. Zawsze się do nich śmieje od ucha do ucha - częściej niż do mnie, skubany:-p:-D

Zmienie temat: czy to mozliwe, zebym dostala po miesiacu (na dodatek karmie piersia) okres? Bo mnie zaraz ch.. strzeli normalnie:angry: Na dodatek czy Was tez dzis tak glowa boli?:baffled:

Tak, to całkowicie możliwe.
Głowa też mnie boli, od rana leje i zimno:baffled:

:szok:... ja też krwawie...jestem po CC i od czasu porodu to może tydzień lub 2 ze mnie nie ciekło... dziś żywo czerwona krew echhh...ale czy to okres?:baffled:

Haha wasze dzieci usmiechaja sie do zabawek a moja do półki :-D Taka prosta półka typu decha- ulubione miejsce obserwacji :-D
Ale karuzela tez daje rade, smiesznie to wyglada jak wodzi za zabawkami oczami i tak kreci głowa

Witajcie kochane. U nas wczoraj była połozna. I tak, pytałam ja o zielone kupki, powiedziała ze to moze byc od herbatki rumiankowej i ze jezeli nie ma przy tym innych dolegliwosci to nie musze sie martwić.

moje...stalo w pokoju oazalo sie ze bylo 26 stopni i chyba skisło ;/
mały nagle dostał takie ataku płaczu ze szok..przestraszylam sie bo nic nie chcialo go uspokoic..
na szczescie mama go wziela ja musialam usiasc i sobie zwymiotował ale wymioty mega kwasne były...potem odrazu poszedł spać wykonczony biedulek :(
po nastepnych karmieniach nic mu nie bylo aczkolwie do onca dnia był marudny wiec wczoraj był pierwszy meczacy dzien
pewnie był przjedzony, a wymioty to zawsze "pachna" kwasem. Więc nie wydaje mi sie ze mleko skisło i to Twoje cyckowe. Jezeli nie stało wiecej niz 12 godzin ( bo tyle moze w temp pokojowej ) No ale nie wiem co to znaczy temperatura pokojowa :baffled: bo moze to byc 19-20 albo 25-26:baffled:

ło matuchno, ledwo was znalazłam na forum - ale tak to jest, jak się nie było na forum od miesiąca:sorry2::sorry2::sorry2:

staram się was nadrobić:-D:-D:-D
ale to prawie niemożliwe

pozdrowienia dla wszystkich mam i dzieciaczków:-D
No włacha.... ktoś tu nas zaniedbuje hihi:-D. Ja tez ostatnio szukałam bo patrze juz nie ma nas w oczekujących :)

nie mogę po prostu, ja do niej podchodzę, a ona uśmiech od ucha do ucha i zamykamy oczka i lulu ;-) marchewa moja kochana :-D

mam zmartwienie :-( chyba w kominie mam gniazdo pszczół (albo os) :szok:
w zimę zatkaliśmy kominek od dołu (bo mamy taki otwarty, niezamykany), żeby nam ciepło nie uciekało (generalnie akurat ten kominek jest beznadziejnie zbudowany, ale to inna historia) i teraz cos mi się zdaje, że pszczoły wymyśliły sobie super miejsce :szok: :szok: :szok:
boje się nawet tam podchodzić, a cały czas buczy i bzyczy :szok: chyba trzeba bedzie je jakos wykurzyć, ale JAK??? :szok:

i pytanie z innej beczki: w co się ubieracie na chrzciny?? sukienka? garsonka? spodnie i koszula? :zawstydzona/y:
wiem ze jest jakas specjalna fima od dezynsekcji moze poszukaj w ksiazce telefoniczenj albo cos. Bo na wlasna reke lepiej nie ryzykowaz z osami. A na chrzciny hmn.... planuje chudnac jeszcze bo chrzcimy sierpien- wrzesien więc myśle ze moze jakas sukieneczke juz kupie bo nie mam zadnej:)

blueberry77 ta chusta jest super. ciekawa jestem ile kosztuje i gdzie można taką kupić, bo na allegro roi się od różnych chust ale cenowo nie wiem jaką wybrać - max do 100 zł.Czy trudno nauczyć się taką chustę owijać dziecko?

co do chrztu to my robimy go zuzi na początku czerwca. Miał być w maju ale okazało się, że skoro nie jesteśmy z narzeczonym małżeństwem to musimy załatwić w USC akt zupełny urodzenia małej. Nie wiem po co Kościół stwarza takie problemy z tym chrztem. Ciekawe ile zechce za takie chrzciny,podobno daje się teraz co najmniej 100 zł księdzu ...
No my na 1 chrzest dalismy 150... a na slub 500 ale niby jest co laska, bo to jego obowiazek zeby ochrzcil, chociaz sa tez tacy ksieża ze mają cennik :/:baffled:

u nas niespokojne wieczory sie robia...malemu dokuczaja gazy i popłakuje od 21 do 23 dałam mu herbatki koperowej i troszke lepiej było ale jak czesto to mozna mu podawac?
aporpo kupek. (dalej armie piersia) ich konsystencja nie jest bardziej stała tylko czasem to jakby sama woda z grnaulkami...nie jest to chyba biegunka:baffled:
herbatki koperkowej mozna 100 ml do 4 miesiaca zycia, tak jest napisane na puszce z Hippa z tej herbatki

reklama
Da się jak najbardziej :-). Trzeba tylko zwinąć wałeczek na karku i dobrze dociągnąć. Zerknij jeszcze raz na moje zdjęcia - ja nie zawsze naciągam połę chusty na główkę i jak mały nie śpi, to może sobie nią ruszać, a jest naprawdę dobrze zabezpieczona :tak:
Zobacz załącznik 242473
Zobacz załącznik 242472
Zachorowalam na ta chuste :-) Chyba zaraz zakupie, tylko musze sprawdzic czy tu m przysla...
Super Adas w niej wyglada :tak: Moj tez uwielbia lezec taki przyklejony, no w koncu IV trymestr ciazy ;-)

Do góry