moniSkaBe
Fanka BB :)
Candy, ale masz podejscie. Nie rozumiem co znaczy "nie chce mi sie"..a jak ubieracie swoje maluszki???? ja tylko koszulkę lub kaftanik i do tego pielucha , bo nie chce mi się co chwile rozbierać i ubierać a nie wiem czy nie za mało...
ja ubieram hmmm... z reguly to body na dł rekaw i spodnie, badz spiochy. Albo pajacyk. A jak zakladam body kr rekaw to do tego jeszcze kaftanik. No i spodnie oczywiscie.
tylko , ze u nas w pokoju jest z reguly 24-25 st. Za cholere nie moge tej temperatury zbic. Jak wywietrze porzadnie i jest 21-22 to zamkne okno i momentalnie temp wzrasta.
tak, mleko jest lekko slodkawe.:-)To moze tez cos skrobne to co wiem od polozneji co pomaga Na bol brzuszka kupilammasc w aptece jestpodobna do tego co bylo kiedys w polsce "kotek " tak powiedziala polozna smaruje jej brzusio 2 razy dziennie o 18 i o 20 i jest ok toj toj toj Herbatke koperkowa pije co dziennie tak okolo 50 ml Od jutra musimy ja dokarmiac :/ szkoda ale nie przybrala na wadze i musimy Bedziem podawac cyca i pod koniec mleko z apteki i jesli wypije wiecej niz 30 ml znaczy ze sie moim nie najada :/ no zobaczymy jutro .Kupy robi ok tak 2 -3 dziennie zalezy .Ja nie mam diety jem wszystko oprucz CEBULI ;CZASNKU;KAPUSTY ;FASOLKI ,kalafiora i ostrego i zadnych owocow cytrusowych tylko jablka i od czasu do czasu banana Jem slodkie jak jadlam i jest ok .Probowalam moje mlekoi smakuje na slodkawo czy to normalne ?
a dlaczego nie klasc po herbatce spac?Najlepiej dawać raz dziennie ok 40-60 ml, po posiłku najlepiej po południu, i żeby nie kłaść dzidziusia spać, po wypiciu...
Ja mojej od samego początku robiłam 1,5łyżeczki herbatki na 100ml, z czego mała wypija
ok 50ml... Moja położna radziła, bym dawała po 2 łyczki, ale jak mam dawać po 2 łyczki, jak mała się przyśsie, wody przegotowanej z glukozą, czy samej pić nie chcę, tylko herbatkę... Bardzo ją lubi, i daję jej normalnie... No i nic jej nie jest! Byleby uważać, by nie przesadzić z herbatką... Bo może mieć całkiem odwrotne skutki!!