reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hej mamuśki

widze że wam juz ciężkawo domyślam się że wolałyście już tulić dzieciaczki

my dziś kończymy dwa tygodnie:tak::tak::tak::tak:

mały słodziak śpi je i wali kupy (śmierdziele jak mówi Natalka):tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D
ja czuje się bardzo dobrze troche nie schodzą mi odchody poporodowe byłam u gina dał mi 2 tygodnie na oczyszczenie jak nic się nie zmieni będzie trzeba to zdrenować ale bez szpitala na szczęście;-)
Mateusz przybiera na wadze i to nas najbardziej cieszy:tak::tak::tak:
a wy mamuśki rozpakowujcie się zdrowo i bezboleśnie:tak::tak::tak:

reklama
aneczka2405 Tez nie mialam ani razu ktg i mam miec dopiero 24marca tak jak termin a termin z miesiaczki mam na 16....
Tylko znajoma polozna mowila, ze zrobi mi 10marca jakies badania, to zobacze...
Tez sie tym stresuje ale lekarz mi powiedzial, ze dopoki malutka kopie to nie mam sie czym przejmowac.
Jestem ciekawa wogole jak to badanie ktg wyglada i co
pokazuje!
w57vskjold61nkge.png

aneczka2405 Tez nie mialam ani razu ktg i mam miec dopiero 24marca tak jak termin a termin z miesiaczki mam na 16....
Tylko znajoma polozna mowila, ze zrobi mi 10marca jakies badania, to zobacze...
Tez sie tym stresuje ale lekarz mi powiedzial, ze dopoki malutka kopie to nie mam sie czym przejmowac.
Jestem ciekawa wogole jak to badanie ktg wyglada i co
pokazuje!
w57vskjold61nkge.png

No właśnie ja 2 marca mam termin moj lekarz tylko pytał czy sie rusza i żebym to ciągle obserwowała... No ale usłyszeć serduszko to musi być przeżycie...

No napewno musi byc przezycie!!!
Tylko na usg widzialam jak bije...mam nadzieje, ze tego 10 ta polozna zrobi mi ktg to wtedy bede miala okazje pierwszy raz uslyszec.

Ja tez nie mialam do tej pory zleconego KTG ale ze bylam w poniedzialek w szpitalu to mi zrobili. A slyszalam ze jak z ciaza jest wszystko ok to pierwsze KTG robia nawet ok 38 tc. A wyglada to tak, ze sie lezy kilka-kilkanacie min podlaczona do takiego aparatu ktory bada tetno dziecka i zapisuje ewentualne skurcze jesli macie. Ja do tej pory myslalam ze moja malenka sie tak wierci w brzuchu i mi skore naciaga a to byly skurcze (tak wyszlo na ktg) i to takie na 50 % :)

Rybka tak sie ciesze, ze u Was wszystko dobrze :-):-):-)
no to jezeli bedzie gryka do gory i dzidza zasika, to bedzie kiepsko. Dlatego ja klade kokosem do gory :-)
No wszedzie pisza, ze najpierw kokosem do gory. Ja polozylam jeszcze pod przescieradlo (zamiast ceratki) taki podkladzik , ktory m.in. chroni lozko jak odejda wody. A tak a propos to musze jeden polozyc do siebie do lozka, bo tu dnia ani godziny sie nie zna, a nie chce materaca zalac :-D:-D:-D

Rybka tak sie ciesze, ze u Was wszystko dobrze :-):-):-)

No wszedzie pisza, ze najpierw kokosem do gory. Ja polozylam jeszcze pod przescieradlo (zamiast ceratki) taki podkladzik , ktory m.in. chroni lozko jak odejda wody. A tak a propos to musze jeden polozyc do siebie do lozka, bo tu dnia ani godziny sie nie zna, a nie chce materaca zalac :-D:-D:-D

Tez sie caly czas zastanawiam co by bylo gdybym zalala materac. Szkoda troche. A gdzie kupilas ten podkladzik? Duze to jest?

U nas nie chodzi środowiskowa a przynajmniej nie słyszałam- ale nie dziwie się ze to niezapowiedziana wizyta bo w niektórych domach.....no cóż trochę z racji zawodu się naoglądałam i nasłuchałam więc myśle że to powinna być norma że przychodzą. Ale jeśli dom jest normalny to bałaganem nie ma co sie przejmować, za to nie ma kar:tak:!
Za jakies 2-3 tygodnie powinno się wszystko unormuję i może będzie nam łatwiej, kurczę jakby była ładniejsza pogoda a podobno w przyszłym tygodniu w centrum mają być mrozy:wściekła/y:!
ionka czy twojej małej odpadł kikucik pępowiny , bo rodziłas tego samego dnia a u mojej małej jeszcze dobrze nie usechł!??

Ostatnia edycja:
reklama
Uciekam ogladac rozmowy w toku, pozniej obiadek i skonczyc porzadki przed tymi urodzinkami jego(meza) jutro!:confused2:
Nie chce mi sie szczerze!
tabasia Tez musze sobie ceratke na lozko sprawic w razie czego!!!:szok::-)
Udanego dnia dziewczyny!
w57vskjold61nkge.png

Do góry