reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

chyba z tego wszystkiego sie zdrzemne.

Tabasia o to chodz ze my mozemy uwazac na kontakty z ludzmi ale moje dzieci w szkole raczej marne szanse na separowanie ich.Tymbardziej ze wiem ze w ich szkole napewno jest ta grypa.I wiem ze niektore dzieci od nich ciezko przechodzily ja w szpitalu.Mojej kolezanki corcia nadszczescie tylko lekko bez wymiotow i biegunki.Inne mialy gozej.Moje maluchy tez duzo witamin jedza i pija soki i herbatke z cytryna,ale tez czesto cos lapia.Dlatego jestem w strachu.

reklama
U mnie bedzie synek na 100%. chyba jestem w mniejszosci :)
Super! :-)
Dobrze, ze chociaz kilka nas bedzie, co by doswiadczenia i rady wymieniac po urodzeniu ;-)
Alex dal czadu przez pol godziny i teraz sie powoli uspokaja. A jak mi jeszcze bedzie dokuczal to zaczne spacerowac, bo wtedy maluchy sie kolysza w brzuchach, uspokajaja i ida spac hihi :tak:

mnie tam, nic nie piecze poki co, ale jak w poprzendiej ciazy miewalam zgage to Rennie i Maalox pomagaly :tak:
Jednoczesnie proponuje zeby nie zakladac coraz to nowych watkow bo za chwile bedziemy ich mialy multum... :eek:Jest o ile dorbze pramietam watek zwiazany z dolegliwosciami ciazowymi i moze tam moznaby sie radzic jak sobei z dolegliwosciami poradzic :tak:

hej dziewczynki! :-)

Siusiak jak nic! :-p

gratuluję! :-D

Kobiety w ciazy sa w podwyzszonej grupie ryzyka niestety. U nas wprowadzaja szczepionki i bede miala obowiazek z niej skorzystac. Ale mam nadzieje, ze mozna odmowic.

Tabasia- u mnie w pracy od dobrych paru tygodni mówili mi, żebym się koniecznie zaszczepiła na swine flu, bo w ciąży jestem i powinnam iść od razu.
ja im grzecznie, że uważam to za głupotę.
oni dalej swoje.
a dziś laska z pracy mówi do mnie: a czytałaś sobotnie wydanie gazety (nie pamiętam tytułu)?
okazało się, że był opisany przypadek kobiety w ciąży, która właśnie dostałą szczepionkę i LEŻY W SZPITALU W STANIE KRYTYCZNYM.
także ja nie zamierzam się nie nic szczepić, szczególnie w ciąży!!

U mnie bedzie synek na 100%. chyba jestem w mniejszosci :)

gratuluję, chłopcy wychodzą z ukrycia :-)

spać mi się chce okrutnie, chyba idę do łóżka :-)

Tabasia gratuluje syneczka :-)

madzia84 witamy w naszym gronie :tak: życze powodzenia oby wszystkie problemy przemineły :tak: napewno będzie dobrze, trzymam kiuki

peperka gratuluje :-) super

Wogóle to witam wieczorkiem wszystkie mamuśki, troszke ochłonełam już po wczorajszym usg, dzisiaj kupiłam pierwsze typowo dziewczęce ubranko :tak: różowiutki pajacyk :-)

a propos szczpeionek to tak sie mowi ze kobiety w ciazy powinny sie szczpeic w peirwszej kolejnosci na grype (zwykla) jak sa juz po I trymestrze no i poniewaz co rok usie szczepie to spytalam lekarza czy moge ale powiedzial ,zen ie radzi - badan na kobeitach ciezarnych nie robia (nie wolno) i tak naprawde to nie wiadomo jak ta szczepionka wplywa na nia no i na dziecko przede wszystkim.. :no:

Nie nadrobie tego co dzis napisalyscie bo nie mam czasu, ale gratuluej wszystkich nowych siusiakow i nie tylko ;-)

Dobrej nocy :-)

P.S. Marzy mi sie botwinka... :sorry::laugh2:

reklama
Do góry