reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Cześć dziewczynki

Dziękuję za gratulacje, jestem mega szczęśliwa :-) Nawet nie wiedziałam, że narodziny nie swojego dziecka mogą tak cieszyć. Tylko trochę martwię się o siostrę. Namęczyła się bidulka, chciała rodzić naturalnie, ale się nie udało i miała cesarkę. Rozmawiałam z nią jakieś 4 godziny po cesarce i była taka jakby smutna, zmęczona. Boję się czy nie dopadnie jej jakaś depresja z tego powodu. Mam nadzieję, ze nie. Na żywo zobaczę ją 6 października, bo lecę do nich. Sisotra mieszka w Niemczech. Dobrze, że jest skype to mam nadzieje, że jakoś już może jutro, pojutrze ich zobaczę wirtualnie :-)

czarna trzymam kciuki za chłopaków, żeby dzielnie znieśli rozłąkę!
polusia Przemuś też ma uczulenie na komary- ja smaruje fenistilem i jeszcze moja mama kupiła bardzo dobrą maść- puder płynny z anestezyną (stosuje się to także przy ospie i super schodzą ugryzienie)
ja dziś na obiad majstruje tortille, kupiłam w biedronce te spody. Koleżanka powiedziała mi, że robi to tak: na spód kładzie kapustę lub sałatę, jakieś mięsko (najlepiej kurczak wcześniej podsmażony w przyprawach) i jakieś warzywa (pomidor, kukurydza, ogórek)- co kto chce, ser zółty, potem zawija i do piekarnika lub na opiekacz. Proste jak budowa cepa a ponoć bardzo smaczne.

Miłego dnia!

reklama
ramari gratulacje Kochana!
czarna będzie dobrze!
polusia ja także mogę polecić fenistli, no i zyrtec. Dzięki, że pytasz Kochana:*Nocka spoko poza zasypianiem, poniżej opiszę szczegółowo;-)

Hejka!

Nie wiem co jest ale dziecko nie chce mi zasypiać w łóżku od dwóch dni. W niedziele zasnął na kanapie siedząc na M, a wczoraj ostatecznie w łóżku, ale długo się zeszło zanim w ogóle dał się tam położyć, a jak już w nim wylądował to był mega płacz przez jakieś 20min i dopiero sen. Zasnął zatem o 21.15 i spał ładnie do 8.10. Nad ranem miał atak kaszlu, ale nawet się nie obudził. Teraz też co raz kaszle. Z nosa już się nie leje. Temp 36,2C. Nie chce mi natomiast jeść:-(Ani łykać tego pulneo na ten kaszel:-(Nie wiem co robić - poradźcie coś!
A czy możesz, któraś z Was zakupiła tą książkę moja czy mała farma ze zwierzątkami? Widziałam wczoraj w przychodni jak dziecko mniej więcej w wieku Frania się tym bawiło i strasznie to fajne i tanie (4,9zł), chciałam kupić i już nigdzie nie mieli...
Na obiad mielone:-)Dla Frania kalafiorowa z manną bo bardzo lubi - oby zjadł!
Miłego dnia:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
myszowata też się nad tym zastanawiam :) myślę intensywnie :) kochana mamy do Cebie pytanie z dziewczynami z Faceboka - nie chcesz do nas dołączyć ?dzieje się tam sporo a brakuje tylko ciebie :) zapraszamy :)

ramari, ciebie też chyba nie ma na fb, albo może jeszcze nie ogarnęłam wszystkich? jak Cie nie ma, to dołącz do nas!

Witam:)
Nie pisałam nic bo czasu mało mój M jednak dzisiaj jechał do pracy własnie płynie promem tesknie ale co zrobie trzeba pracowac.Bartus ma katarek ale nie taki duzy chyba przechodzi ten bunt dwulatka bo sie awanturuje rzuca i wogóle jest nieznosny.Kochany tez jest:)Dzisiaj bylismy w Gdansku na kontroli noi i echo serca wyszło ok jest bardzo dobrze są jakies małe jeszcze ubytki ale zarosną z czasem i mamy sie zgłosic na 2 lub 3 dni w pon na 9 rano do nich na oddział chcą go obserwowac pobrac krew i sprawdzic saturacje.Teraz synus spi a ja pije czeskie piwo ze smutku ach mam nadzieje ze do pazdziernika szybko sie zleci.
Miłego wieczorku:)

Hej mamuśki:) ja niedawno wróciłam z pracy, ciężki dzień, ale tak to jest jak jest kontakt z klientem.
A grill w niedzielę był super, dzieciaki wyszalały się, poszliśmy jeszcze na spacer nad zalew, ale komary chciały nas zjeść i trzeba było szybko uciekać.
Ramari - gratulacje! ja też przeżywałam, jak moja siostra cioteczna rodziła (rodzonego mam tylko brata:) a z tą siostrą mam bardzo dobry kontakt :-)
Polusia - ja na komary daje dodatkowo fenistil gel w kropelkach, Kuba nie puchnie tak bardzo jak go coś ukąsi, bo normalnie to miał rogi na czole od podryzień. No i wapno.

reklama
Hej dziewczyny witam się po dłuuuugiej nieobecności.
Trochę Was zaniedbałam, ale jakoś tak zawsze brak czasu. Dziewczyny mam do Was takie pytanie i z góry dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi. Planujemy z mężem drugie dziecko, tylko, że ja jestem na urlopie wychowawczym i nie zapowiada się narazie żebym mogła wrócic do pracy bo nie mam z kim Oliwki zostawic. I zastanawiam sie jak to jest jak kobieta zachodzi w ciąże na wychow. Czy mogę przerwac wychow i iśc na L4? Nie ukrywam, że chodzi mi o to, żeby będąc w ciąży brac pensję, a nie tylko zasiłek wychowawczy. I czy mogę jednego dnia przerwac urlop, a nastepnego od razu przynieśc do pracy zwolnienie lekarskie?

Do góry