reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ja mam podobny problem jak Candy, tylko nie z mlekiem,a suchą skórą. Mała ma taką suchą skórę na nóżkach, rączkach a na pleckach to normalnie są takie popękane bąble, mimo,że myję ją w emolium i nacieram balsamem. Skóra też łuszczy się za uszkami i szyjce troszkę. Byłam u pediatry to powiedział, że to nic takiego,że skóra dziecka jest delikatna i się przyzwyczaja. Nie wiem co robić...

reklama
Witajcie :)

U nas w sumie bez zmian, Kuba rośnie jak na drożdżach:tak:

A ja chyba od 2-3 dni mam PMS i to w wersji hardcore:wściekła/y: Pobolewa mnie podbrzusze i chyba powoli szykuje się pierwszy okres po porodzie. Już nie mogę się doczekać:wściekła/y:

Hej Dziewczynki :-)
U nas luzik, dzien mija bardzo przyjemnie. Jedyny minus, to pogode mamy do "de", rano okropnie lalo, teraz sie troche przejasnilo, ale nie wybieram sie na spacer. Zaraz Niunka wystawie na balkon drugi raz, niech sie dotlenia, a wyrodna matka posiedzi przed tv :-D
Jak M wroci pojedziemy na jakies zakupy i dzien zleci.

Dzwonili do mnie rano z firmy i mam maly problem :baffled: Bo wracam w pierwszej polowie sierpnia, na wieczory tak jak chcialam, ale... No wlasnie zawsze jakies "ale"! Musze przez 2tyg. pracowac na dniowkach, bo musze z powrotem przejsc trening :baffled:
I co zrobic z Niuniem :confused: Nie chce opiekunki, do zlobka na 2tyg. go nie przyjma, M juz nie ma urlopu, z PL tez nie za bardzo jest kogo sciagnac... Od rana siedze i mysle...

Marry zaraz sprawdze herbatki, ktore podaje Alkowi, bo ciagle cos mu wychodzi, a nigdy by mi do glowy nie przyszlo, ze w nich moze byc bialko :szok:

Ja przez dwadziescia pare lat uzywalam wanny, a teraz od kilku lat choc ja mamy w domu, tylko prysznic ;-)

no już byłam z nim u pediatry i pepti przepisał,
a on w ogóle nie chce jesc :(

a może spróbuj z nim na śpiocha?? moja czasem nie chce pić, ale jak prawie zasypia, to wypija przeważnie całą butlę.
albo jak patrzy w telewizor, ale to juz naprawde ostateczność :/

u nas znowu leje, siedzimy w domku, a ja lecę prasować...

Tabasia- ciężka sytuacja :( ja jeszcze u siebie nie powiedziałam, że nie wracam... mam zamiar to zrobić 2 tygodnie przed końcem urlopu, czyli w połowie sierpnia... mam nadzieję, ze mi nic nie wymyslą... :/ bo z doświadczenia wiem, że dziewczyny miały problemy: szefowa nie wypłacała im ostatniej tygodniówki, co jest nielegalne... no ale ja na macierzyńskim, wiec ona mi nie płaci ;)

Madzia: potówki szybko zejdą :) nie przejmuj się :)

Ionka, ale wiesz, ze te wszystkie BH powinna Ci zaplacic? Chyba wiesz, bo sama mi o tym pisalas ;-)
Nie wiem jak z normalnym, urlopem, czy sie nalicza na macierzynskim?

Kurcze, jak nie bedzie wyjscia, to trzeba znalezc jakas nianie, ale tu to im nie ufam. Bo jak widze ogloszenie - szukam jakiejkolwiek pracy, sprzatanie, prasowanie, opieka nad dziecmi, to az mi sie cos robi... :baffled:

A propos prasowania, ja juz drugi tydzien to robie na raty :-D

reklama
wiem o BH :) a co do urlopu, to pewnie na tyle, ile mi wyjdzie "przepracowane" do tego czasu... tylko mówię, ze ona przekręty takie robi, więc spodziewam sie najgorszego...

Do góry