reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Ja wlasnie sie zbieram na wizyte...

dziewczyny czy wam zawsze robia badania ??? bo na przyklad skad wiece ze szyjka ok czy nie ok??? czy wasi lekarze zawsze tam zagladaja???
Tutaj nikt nic nie robi po za pomiarami brzucha i tetna serduszka maluszka. Taka badawcza wizyta jest chyba pod sam koniec, jesli wogole jest.

Ja jestem badana na każdej wizycie (czyli co miesiąc) i na każdej wizycie mi patrzy wziernikiem śluz z szyjki macicy. No i gin mówi czy wszystko w porzo jest:tak: Ostatnio mi powiedział, że szyjka długa i uformowana (to że długa to rozumiem, a że uformowana, to nie wiem co to znaczy:-p) ale wszystko jest ok i to najważniejsze. Jak powiedziałam ginowi, że mi czasem brzuszek twardnieje, to mi powwiedział, ze po to właśnie się bada szyjkę co miesiąć, zeby zobaczyć czy nic się z nią nie dzieje. Ja się jednak cieszę, że w Polsce bardziej nadgorliwie wszystko badają.

cześć brzuchatki :-)
ja mam coraz cięższe noce :zawstydzona/y:, bo bolą mnie stawy i trudno jest znaleźć pozycję,
dobrze, że już nie pracuję i popołudniem mogę jeszcze strzelić drzemkę, bo noc z ciągłym przewracaniem się nie starcza na regenerację sił :zawstydzona/y:

z tygodnie na tydzień coraz bliżej, zaraz mamy luty, więc czekam na pierwsze rozpakowane marcóweczki (oczywiście te z bezpiecznym terminem) ;-)
no i szkoda, że zima nie odpuszcza, co to za radość rodzić kiedy taki śnieg :confused::dry:
a fajnie by było planować pierwsze spacerki z maleństwami już w wiosennej atmosferze :sorry2:

miłego dnia Wam życzę :-)
i pozdrawiam z wichrowo-śniegowego Pomorza :ninja2:

dziewczyny czy wam zawsze robia badania ??? bo na przyklad skad wiece ze szyjka ok czy nie ok??? czy wasi lekarze zawsze tam zagladaja???
Tutaj nikt nic nie robi po za pomiarami brzucha i tetna serduszka maluszka. Taka badawcza wizyta jest chyba pod sam koniec, jesli wogole jest.

Mój gin bada mnie na fotelu co wizyte czyli co 3 tyg, ale nigdy nie podaje mi wymiarów szyjki tylko mówi że oki, co zrobić pozostaje wierzyć.

Mnie gin bada palcami tylko że tak powiem, ale za każdym razem, USG szybciutkie też, ciśnienie i waga:tak:

mnie bada tylko jak mówię ze coś jest nie tak, np jak twardniał brzuszek, miałam dziwna wydzielinę, bolał dół brzucha i nie mogłam sie wyprostować z tego powodu. a tak to zawsze się ważę, ciśnienie, usg, tętno i już.

Oooo u mnie również fasolka :p

Dzisiaj czeka nas wizyta USG :) w końcu!! Nie mogę się doczekać i mam wielką nadzieję, że nic Natalce nie wyrosło :-p

Pogoda okropna!! Tyle śniegu to u nas jeszcze nie było tej zimy.

Po za tym widzę nowe wiadomości z porodówki!! W końcu za chwilę zacznie się luty i powoli marcówki zaczną się rozpakowywać :)

Powodzonka mamuśki:-):-)

reklama
uff wrocilam ze sklepu jakos sie dokulalam, bo tez z autkiem problem przez te mrozy nigdzie sie nie ruszalam i musze go teraz na kablach odpalic a z tym musze czekac az moj z pracy wroci...
ja na kazdej wizycie mam badanie i prawie za kazdym razem usg, cisnienie mialam mierzone moze z 2 razy ale sama sobie w domu mierze i wiem ze wszytsko ok, waze sie tez w domu i tylko podaje mojej gin,
a nastepna wizyte mam za tydz zobaczymy czy jeszcze cos mi zleci,
bo widze ze wy robicie jakies posiewy itp... ja nawet nie wiem co to jest:-)

Do góry