reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Właśnie oglądałam "Ciąża z zaskoczenia" obie kobiety rodziły 3 dziecko i nie wiedziały, że są w ciąży:szok: Jedna urodziła w wannie, nie wyobrażam sobie jak to jest, że kobieta nie wie o swoim błogosławionym stanie.

Też kiedyś oglądałam i byłam w szoku, bo wszystko rozumiem ale jak można nie czuć ruchów np w 26 tc???:szok:

My po risotto, mąz się zlitował i zabrał Igorka na angielski, także nie muszę się włóczyć, siedzę z wami:-D:-D

reklama
Kochane jestem!!
Juz po wizycie..:tak: Dziubasek lezy główką w dół i wszystko jest bardzo dobrze:tak: Dostałam skierowanie na ostatnie badania w ciąży no i czekamy na poród:-) No i będe rodzic SN:tak: Kurka teraz to mam pietra przed porodem...:-)

Super, że wszystko ok u ciebie i dzidzi:-)

Ja mam wizytę o 18 dzisiaj, także zobaczymy, co i jak. Ciekawe czy zrobi mi gin usg..?? Zaczynam mieć trochę stresa:unsure:

dziewczyny miałam kiepską noc:-(
mały strasznie kopał, a do tego brzuch mi się ściągał, krzyże bolały, nie mogłam spać

w żadnej pozycji nie mogłam znaleźć miejsca, bo ten brzuch tak dziwnie sie napinał
cały czas czułam też ucisk w dole brzucha
czy to normalne?

Ja już po wizycie. Następna będzie 01.02 . USG miałam takie BARDZO szybciutkie. Także nie nacieszyłam się dziewuchami. Ale wiem, że z nimi jest wszystko ok, że mają około 1500g, a na następnej wizycie lekarz sądzi, że będzie już ponad 2 kg. Wgl. dowiedziałam się, że będę rodziła SN:szok:. Poprostu się załamałam. Jak ja mam dwójkę dzieci rodzic normalnie. Bo dziewczynki są ułożone podłużnie - główkowo. I to już się na 99% nie zmieni i cesarki nie będzie. Podobno poród normalny jest dla dzieci bezpieczniejszy, ale ja się boję jak cholera. :baffled:

kochana dasz radę, moja koleżanka tez rodziła bliźniaki SN, stwierdziła,ze drugiego już w ogóle nie czuła
będę trzymać kciuki:-D

Ale się wkurzyłam:-(

Wyskoczyła mi opryszczka na ustach:szok: Wiecie może czy można coś stosować ? Zovirax czy coś takiego?

miałam dwa razy na początku ciąży
pasta do zębów, plus ja stosuję wysuszanie perfumami - perfumkę na wacik i mocno trzymamy na opryszczce prze dłuzszy czas;-)

do tego kuracja wzmacniająca - ciepła woda z miodem i sokiem z całej cytryny:tak:

Kochane jestem!!
Juz po wizycie..:tak: Dziubasek lezy główką w dół i wszystko jest bardzo dobrze:tak: Dostałam skierowanie na ostatnie badania w ciąży no i czekamy na poród:-) No i będe rodzic SN:tak: Kurka teraz to mam pietra przed porodem...:-)

Cieszę, się, że wszystko w porządku:-D
damy radę urodzić siłami natury:-):tak:;-)

p.s gdzie mag349?

Właśnie oglądałam "Ciąża z zaskoczenia" obie kobiety rodziły 3 dziecko i nie wiedziały, że są w ciąży:szok: Jedna urodziła w wannie, nie wyobrażam sobie jak to jest, że kobieta nie wie o swoim błogosławionym stanie.
ja niewiem to chyba jakies patologiczne babki jak mozna nie czuc kopniakow i jak mozna nie zwracac uwagi na to ze sie nie ma okresu 9 miesiecy...:cool::baffled:

Agniesiak Swietne ze wszystko ok :) oby tak dalej
A mniezraz costrafi niby ten paproch zrobil mi kompa wziol siano atu dupa co chwile sie wylacza i od nowa wlacza :( czegos do konca nie zainstalowal i teraz mam :(( co za paprochy posrane i oni sie uwazaja za fachowcow informatykow ;/ palant

bedzie przylazilraz jeszcze i ma zrobic pozadnie bo mnie krew zalewa ;(

No właśnie . Tak mi się wydaje ,że poprzecznie ale zobaczymy:-)

Agniesiak w takim razie czekamy dzielnie do 22:-)
Czekamy:tak::-D

Super, że wszystko ok u ciebie i dzidzi:-)

Ja mam wizytę o 18 dzisiaj, także zobaczymy, co i jak. Ciekawe czy zrobi mi gin usg..?? Zaczynam mieć trochę stresa:unsure:
Kochana będzie dobrze:tak: Ja zawsze przed wizytą mam stresa:tak:

ja niewiem to chyba jakies patologiczne babki jak mozna nie czuc kopniakow i jak mozna nie zwracac uwagi na to ze sie nie ma okresu 9 miesiecy...:cool::baffled:
Tez się własnie zastanawiam jak można chodzic przez 9 miesięcy i nie czuc ruchów dzidzi i nie zważac na brak @...:eek:

Niektóre to krwawiły, inne miały takie miesiączki nieregularne i raz plamiące raz nie, a kobiety normalne się wydają, jedne z pierwszą ciążą inne już rodziły po dwa razy, ale lekarz wypowiadający powiedział, że każda ciąża jest inna i zdarzają się takie przypadki, ale ja nie mogę sobie tego wyobrazić.

Dzisiaj są dwa odcinki na Discovery Travel & Living, tylko dosyć późno, ale ja mam telewizję N tak więc se nagram o godzinie 23 i 23:30.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry