reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

mogłaś w przychodni dziś zapytać... czytałam na głównym że byłaś się zapisać i nie tylko... ja się tam nie udzielam ale chciałam ci coś poradzić jeśli mogę bo śledzę twoje problemy... daj mu formułę na noc, najlepiej dla głodnych dzieci i zobacz ile pośpi... a ty odpoczniesz... a w dzień może on nie zawsze jest głodny tylko znudzony... ja też swego czasu myślałam że mam za pało mleka bo on po godzinie był głodny... ale wystarczyło go wziąć i ponosić po domu i już się czymś interesował innym... więc wychodzi na to że się nudzi i płacze... jak mu zmienię otoczenie już nie wykazuje oznak że jest głodny... i karmimy się co 2, 3 godzinki...

reklama
abed wlasnie mam zamiar zajmowac go ile sie da by minimum 2 h bylo przerw!
Formule na noc probowalam, dla glodnych dzieci.. przespal 3 h jak po cycu:(

Dzwonilam o moj appoitment ten "new patients screening" i odrazu powiedzialam o szczepieniu i mamy na 25 czerwca.
Jutro do tego health center musze podejsc..

Dzieki abed za rady!!

mnie mala tez ciagnie co chwile.... ale ona to jest pieszczocha ... i lubi na tym cycu wisiec............

co do szczepien ja dostaje listy juz z zabookowana wizyta....

abed to nie wesolo, ja na 1szczepienie dostalam list z data i godzina i tego samego dnia pielegniarka zapisala nas na kolejna idziemy w ten wtorek,mam tylko nadzieje ze trafie na innego lekarza bo ten ostatni mi nie pasowal (wszystko dla niego bylo normalne)juz wtedy mala miala problem z zucha skora za uszami to oliwa kazal , a to cos sie tak rozchula ze ma na calej glowie i pod brodka -poszlam z nia do walk in centre i tam dopiero mi przepisal krem i plyn -minimalna poprawe widze.
Za dwa tyg jedziemy na wizyte o paszport nie moge sie doczekac

i tak rozumiem sens wysyłania zaproszeń... no cóż co przychodnia to zwyczaj...

a my odbieramy paszport za dwa tygodnie :-) i w sierpniu do Polski

Angel ja uwazam ze po cycu 3 godz spania tp sporo:szok::sorry:moja godz maks 1.5spala.po butli mi spi 3e,zdarzalo sie ze i 4 godz teraz znowu co 2godz sie budzi w nocy:no:to sa male dzieciaka jeszcze.musicie kobiety wytrzymac....niektore tak maja ze czesciej jedza a niekotr przesypiaja wiekszosc nocki.Ja nie naleze do tych szczesciazry.....znowu:sorry:moja teraz jej wiecej w nocy niz w dzien.przestawila sobie:eek::confused2:coz zrobic.mysle zeby kupic kaszke zolta i dosypac moze jedna lyzke do mleka na noc.....bo co 2 gdoz to masara.godzina snu mi zostaje:sorry:
Co do szczepien to sie wczoraj wybralam na darmo.pomylilam dni bo jestem nie wyspana no i po tyhc silnych lekach niekumata jestem...dzis mialam szczepienie.za 4 tyg nastepne i to 3 boshhhhhhhhhhhbiedne te dzieci.dzis to mnie baba wkurzyla bo ta co wczesniej robila nie mogla i ajakas stara prukwa przyszla i super bierze igle zaszczyk raz dwa trzy a ja czemu skory nie przemyla a ona ze juz sie nie przemywa alkoholem....a ja to nich=zym???a ona ze tak i drugi zaszczyk bach...................:baffled:nawet niunia zniosla ale byla bardzo spiaca bo wczesniej dwie odz byla ijuz obudzona.....za 4tyg musze sie dowiedziec bo mi nie pasuje cos.

nie dawno moja kolezanka robila szczepienie synkowi te na 3.5 roku....i jemu zaraz rejka spuchla,goraczka:szok:do szpitala pojechala a lekarz powiedzial ze albo zle przemyta skora albo zabrudzone przez igle:no:to bylo ze 2 mies temu..........tak szybko sie zmienili uz...ze nie myja skory............

Ewestra ja mam wizyte 16go lipca dopiero.umawiialam sie na poczatku kwietnia:baffled:ale zzylam o angileski....czekam jak przyjdzie to skasje wizyte:tak:troche czekam jak na szpilkach bo jedenj rubryki nie wypelnilma.ciekawe czy baba mi wpisala:baffled.2 tyg dzis mija,nic nie przyszlo wiec moze bedzie ok.....tylko te 4 dni wolnego odchodza:zawstydzona/y:

Abed my mamy wesele kuzynki 11go sierpnia a paszport w Menchester 16go lipca....ne bylo by szans jechac.ponoc sie czeka 6 tyg....

no my czekamy 6 tygodni... i wesele dobrego kumpla nam minęło 2 czerwca... takich chwil mi szkoda bo nie da się ich odtworzyć później... a my w sierpniu to bilet w jedną stronę :-)
a nie wiedziałam że można o angielski paszport się starać...

kwiateczek ty bedziesz jechala do Menchesteru to tam jest dlugi czas oczekiwania na wizyte ale odbior jest po 3-3,5 tygodnia
abed jedziecie juz do kraju na stale?bo piszesz ,ze bilet tylko w jedna strone...

reklama
Ewestra my mamy wizyte na 16lipca.poki co czekam na ang jak mi przysla to skasuje bo po co wtedy.znajomi czekali ostatno 6 tyg bo oni sa busy bardzo .ryzyk fizyk.....
Abed napisalam na priv

Do góry