reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

na meza oczywiscie.
no i lipa chyba zaznaczylismy ostatnie ( myslac , ze przed ostatnie chodzi o oczekiwanie na forme a ostatnie na oczekiwanie na rozpatrzenie ) kretyni.
W poniedzialek jeszcze raz nadamy, tylko o co chodzi z tym certyfikatem..
Ja sie musze po przeprowadzcce dopiero zapisac do GP i health center..jak bym chciala wypelnic ta forme przez HV to nie wiem czy to o spotkanie si eumawia, zobaczymy w pn co nam powiedza w jobcenter..

Dzieki za podpowiedzi!
Kamila jeszcze tylko przypomnij poza powyzszymi pytaniami po ilu od wyslania przyszedl Child tax :)

reklama
Angel pierwsze dwa powinno byc tak.w 3,5,6,i 7 chyba nie.skopiuj tekst i wklej w google tlumacz,bedziesz pewniejsza.albo zapytaj w jobie:tak:masz miesiac na odp od daty naliscie,pamietaj:tak:mozesz dopiero w srode boteraz dosrody jestwolne ze wzgelu na jubileusz krolowej!
chtc mi przyszedl po miesiacu:baffled:

Ewestra ja mialam w 6tyg hv.wczesnie ale na liscie bylo miedzy 6-8 tyg:tak:
w 8 tyg GP i szczepionka.a ty ie mialas jeszcze?

czesc sorki ze tyle mnie nie bylo - net cos mi padl i niemoglam nic napisac.... co mi sie udalo poczytac i probowalam odpisac do d..a......

ok...
angel - nie moge otworzyc dokumentu ale jezeli to byly pytania o working tax credit to zaznaczylam ze czekam na decyzje i tez ze czekam n decyzje o ctc i ze bedzie w wkocie wyzszej niz family element...

abed - te rzeczy wypelnia sie jako para... niema znaczenia...

wazne zeby chb byl na ciebie angel bo liczy ci sie do emerytury!!

z ta ostatnia strona to mi wypelnila hv jak bylam na wazeniu malej...(niech ci wypelnia zebys nie miala problemow...)
czekalam na kase troche ponad dwa tygodnie...

jak bedziecie wypelniac jakies papiery i czegos niewiesz to pisz na email ale zadzwon(masz moj nr ) to ci powiem co i jak... ja tam zawsze wszystko sama wypeniam... szkoda kasy na te firmy co zalatwiaja za ciebie ......

c

wazne zeby chb byl na ciebie angel bo liczy ci sie do emerytury!!

jak bedziecie wypelniac jakies papiery i czegos niewiesz to pisz na email ale zadzwon(masz moj nr ) to ci powiem co i jak... ja tam zawsze wszystko sama wypeniam... szkoda kasy na te firmy co zalatwiaja za ciebie ......

dokladnie i ubezpieczenie masz jesli CHB jest na ciebie.oplacaja skaldki tobie.

co do drugiego to swieta racja.ja chetnie tez pomoge wiec dawaj znac.jka chcesz to napisz dam ci nr tel.;-)

ja też mam już umówione spotkanie pod koniec 3 mc... mi mówiła że porozmawiamy o rozszerzaniu diety... ale ja mam jej rady gdzieś... wkurzyła mnie okropnie bo pytam kiedy można umawiać wizytę na szczepienie... bo do gp to u nas w przychodni na tydzień wcześniej... i ona mi mówi że tydzień wcześniej... byłam tak przez przypadek prawie dwa tygodnie wcześniej niż chciałam wizytę miał i się pytam.... a oni że już miejsc nie ma... a że szczepią tylko we wtorki to w tym tygodniu było zamknięte i mamy dopiero na 12 czerwca... wkurzyłam się bo dziecko zdrowe to czemu ma nie być zaszczepione w terminie... no ale nic się nie dało zrobić... a najśmieszniejsze dla mnie jest to że 8 week checking kazali mi zrobić przy szczepieniu czyli dwa tygodnie później... a i jeszcze na tydzień przed tym tygodniem kiedy mógł być szczepiony przysłali mi zaproszenie na szczepienie i tam pisze że mam być od tego do tego i że jeżeli nie możemy to mamy to zgłosić... no to znów poszłam a oni mi że na 12 to się pytam po co te głupie zaproszenie przysłali z wyznaczonym tygodniem szczepienia... a oni że nie ma miejsc... i bądź tu mądry...

więc mamy we wtorek... trochę się denerwuję ale mam nadziej że będzie dobrze :-)

reklama
Abed no extra :crazy: Ja to wogole nie wiem- mialam po urodzeniu jakiegos HV- byla raz;/ Dostalam ulotke z klinikami do wazenia drop in i wszystko :/ Z adnotacja, ze nie prowadza wizyt.
Teraz sie przeprowadzilam i mam 10 metrow od moich drzwi wejsciowych health center jutro ide sie zapisac? Czy co nie wiem bo tamte mialam odgornie po poloznych.
Ciekawe czy mi odrazu ta forme o becikowe ktos wypelni..

A szczepienie tamten gp na 22 mi zapisal, tu nie wiem jak bedzie.

Do góry