reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

Kwiateczek nam każdy mowi, ze 1,5 -2 h to zdecydowanie za czesto juz na ten wiek. A przecie to taki kawał chlopa , ze jak tak dalej pojdzie... Teraz staram sie na maxa wyciagnac godziny jedzenia- ale on tez tak lubi z przerwami jesc co widac jak dostaje butle spija ja na 4 raty :/

Wczoraj podalam aptamil dla glodnych 125 ml + 2 cyce ( no rozciagniete chwilke w czasie) spal niecale 3 h :confused2: od 21 do polnocy..ale wtedy zjadl resztke mleka z kartonika ok 60 ml, cyc i spal do 5 :-) Raz sie przebudzil z rykiem, ja sie zerwalam kropelki sab simplex na lyzeczke kropie pol przytomna odwracam sie a on spi :sorry2: to bylo o 2, ale nie zjadl wiec fajnie pospal. Odrazu czuje sie inaczej. Rano o 8 wstal, posiedzial na lezaczku i smok na ramieniu zasnelismy na godzinke, wstal karuzela ( ja skimalam sie znowu na pol godziny :zawstydzona/y: ) wstal cyc i teraz lezaczek i bajka :dry: Mowcie co chcecie, przy sporym ryku w desperacji wlacze tv a on to z wielka radoscia oglada! Nie wiem co tam widzi nie wiem ale dziala czasem jak teraz co juz troche kawy i pączek byl konieczny :-D Bo widze, ze zaczyna byc dzien "poswiec mi wiecej uwagi, czyli badz ze mna caly czas" :sorry2: Wiec wypije, zjem i biore malego ludka w obroty ;)

Co do szczepien jak mnie to stresuje.. powiedzialam m. zeby wzial wolne na kolejn e zeby troche psychicznie lepiej sie czuc i przez to maly by byl spokojny. Fakt, ze to po zmianie gp wiec na druga strone ulicy a nie pedem na autobus ktory sie spoznia i nerw od poczatku wyprawy..

Z paszportem szkoda gadac, nie wiem kiedy to dziecko ochrzczę :crazy:

Kurde on chyba potrzebuje pieluch 4, a wkoncu chcialam zamowic te z kiddicare i sie obawiam, ze za duze jednak beda..
A w Wilkinsonie sie wkoncu zorientowali, ze zla cene mieli naszych huggisow :wściekła/y::wściekła/y: trzeba bylo nabrac na zaś cholera :-p

Aha o becikowe mam nowa forme, wypelniona mam nadzieje juz dobrze w poniedzialek 9-10 jest tu obok HV od wypelniania roznych papierow wiec ide i sleeeee oby sie udalo ostatni gwizdek!

Sorry jak napisze glupote- ale skad angielski paszport? Czy to jeden rodzic nie musi byc brytyjczykiem??

reklama
Angel no mały głodomorek ci się trafil. mój w ciagu dnia tez lubi jesc do 2 godiznki ale próbuje przeciagnac choc do 2,5 h.

My bedziemy miec paszport irlandzki, bo na polski mielismy czekac 2 mieisiace do ambasady. I w irlandii jest tak ze jeden rodizc musi byc w ciagu 4 lat, 3 lata pełne musi byc w irlandii. no i paszporcik juz sie drukuje i w przysżłym tyg bedziemy miec. Całe szczescie bo 6 lipca lecimy do polski a 15 chrzciny.

I co nusia mimo takiego jedzenia twoj tak nie tyje?? Nie wiem czemu ten moj tak..
Drugi dzien akcja butla + cyc na wieczor.
Kupiłam tez przy okazji w polskim sklepiej kleik ryzowy- za jakis czas jak kupie smoczki ( dopiero sie zorientowalam, ze to ma rozne dziurki i rozne smoczki na dany wiek 0+ 1+ 3 + :confused2: To pewnie my juz na 3+ powinnismy patrzec przy nim..) wedle wspominanego przepisu dodam łyzeczke do mleka by troszeczke zagęścic.. Moze to sie uda.

Ahaaa zapomnialam w piatek przyszedl nam juz child tax wiec uff :-) Bo ostatnio czytalam wpisy dziewczyn sprzed tygodni paru, ze czekaja po pare miesiecy i jeszcze nic :szok:

Angel moj tez je co 2 godz ,padam.czekm teraz bo mi sie nie oplaca juz polozyc.tez mysle o kaszkach juz,musze juro kipic jakas zolta i dodac lyzeczke....zobaczymy efekty.one w sumie sa od 4 mies ale coz zrobic.je co 2 godz i w piety jej idzie bo malo przybiera:sorry2:ale 4 cm urosla:tak:co do smoczkow to tak sa rozmiary 0-3to nr1potem 3-6 nr2 itd..moje takie sa z tommee tippee:tak:ja juz 2 tyg temu zmienilam na nr2 bo ciagla mi a nie jadla.karmilam ja ponad pol godz a zjadla 2oml,myslalam ze moze slabo juz jej leci ale 2ka nie zrobila roznicy.....cos miala chumory .teraz jada dobrze,znaczy szybko:tak:a jakie butelki ty masz??

Nuisa to uwas troche szybciej idzie z paszportem.tu trzebabyc 5 lat.

Angel dzieci urodzone tu naleza pod british citizen wiec im sie paszport nalezy.tez myslalam ze nie,ze musi byc jeden rodzic anglikiem a jednak nie.Palnaktos kiedys glupote i tak sie rozeszla:sorry:tylkoze wolali na mnie z 5lat P60 wiec trzeba byc 5lat...jedngo z rodzicow oczywiscie.
Co do Chtx to jesli sie dzxiecko tu urodzilo to jest w miare szybko.gorzej z CHB

CHB przyszlo mi po 6 tygodniach a CHT po nieciałtch 3 :-)
Butelki poki co avent zastanawiam sie nad dr. Brown.
To klops my nie jestesmy tu 5 lat ( dzieki za pw).. Czy te 5 lat musza byc w momencie urodzenia dziecka, czy za 3 lata mozemy mu paszport zrobic dopiero? ;)

witam :)
angel trzymam kciuki za becikowe

co do paszportu to ja nawet nie zaczelam go robic...... wstyd sie przyznac... wyslalam tylko akt urodzenia malaj do tesciowej zeby go umiejscowila w uc i tyle narazie.....

jutro szczepienie z mala masakra bop sama musze isc ..............

i mala tez czesto na cycu wisi...ale mi sie wydaje ze ona to lubi sobie go poprostu pomemlac...

n.
To klops my nie jestesmy tu 5 lat ( dzieki za pw).. Czy te 5 lat musza byc w momencie urodzenia dziecka, czy za 3 lata mozemy mu paszport zrobic dopiero? ;)
ogolnie 5 lat......nie od ur dziecka.a ile juz tu jestescie??jedno z rodzicow musi byc 5 lat.w sumie tak do konca nie jestem pewna na 100%.babka na mnie wola p60 z 5 lat po prostu.....ciekawe jakby dal z 3 lat....a masz rezydenta???lub WRS?

A gdzie tam , dwa latka tu jestesmy dopiero :)
No nic czekamy do 12 lipca na paszportowa wizyte i wtedy 6 tyg :/ Wycieczka najszybciej na polowe wrzesnia bedzie, super tak nie znac terminow z biletami nie wiem jak to zrobimy, ceny sa kosmos juz teraz co dopiero przed samym wrzesniem :/

Kamila trzymajcie sie, ja tez na 1 szczepieniu bylam sama masakra :-( Teraz powiedzialam m , ze musi miec wolne w tym dniu i tyle.

Witam
Szczepien wspolczuje,pierwsze dziecko to przezywacie hehe.ja tez przezywalam:sorry2:tez chodzilam sama.teraz tez sama:baffled:te chlopy to wsyztsjo omija.my za 4 tyg nastepne....bos i to 3 szczepionki naraz/masakra:sorry2:

reklama
to my idziemy jutro -tez same jakos juz przywyklam do tego, bo w ostatnim czasie ciagle cos mlodej dolega i te placze i sceny dantejskie juz mnie ie ruszaja.Dzis bylysm sprawdzic wage 5kg mamy:) staram sie tak co 2-3 tygodnie z nia isc i sprawdzic tylko ciagle zapominam o wzroscie

Do góry