reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

czesc czołem słonce wyszło!!!!! dziękuje za miłe przyjęcie;P

więc jak przystało pralka od rana kręci A PRASOWANIE ZOSTAWIE NA DESZCZOWE WIECZORY...........

Kamila a skdą jesteś dokładnie??? ja to mam najgorzej bo wszystkie laski z bb z Anglii i nawet nie mam sie z kim spotkać.....

Kwiateczek- he he he :-D:-D widzę ze Patryś grzeczna bo mama bardzo aktywna na BB:-p

DZIEWCZYNY co do benefitów nie pomogę bo my nic nie mamy:happy2:za to namietnie gram w zdrapki i totka jak narazie bez większych wygranych....:-D patrzyłam na bilety do polski chcielibysmy leciec na koniec lipca a początek sierpnia to ceny mnie zabiły na nas 4 osoby 600 pound w 2 strony aaaaaaaaaaaa muszę jakiś tanich lini poszukac bo ten Ryanair to juz przesadza....

reklama
ja CHB dostałam decyzję po 3 tygodniach... i nie miałam żadnych innych benefitów... to dostaje każde dziecko bez względu na dochód tak mi się wydaje

A

Kwiatezek my używamy pieluszek Just 4 bump z Kidddy Care są świetne i tanie

nie wiem jakie to sa:sorry2:

Bzdura , nie musisz mieć żadnego benefitu zeby ubiegać sie o housing , idziesz składasz, a jak dostaniesz inne tylko musisz im donieść proof bo każde pieniążki są liczone jako dochód i zeby uniknąć nadpłaty warto mieć to na uwadze.

no wlasnie,jak napisalas.potem kaza zwrocic bo te zasilki naleza sie od urodzenia czyli CHB i CHTC mimo czekania dostajesz potem wyrownanie a potem placa na bierzaco...dlatego nie chca mi przyjac wniosku.juz mam nadplate 100f wiec wole nie ryzykowac....nawet nie wiem czy dostane a musze 100 oddac.nic czekam na decyzje lada dzien pewnie bedzie.z drugiej stron ja ide po ponowienie wiec tez moze inaczej....wstrzymane mam przed narodzinami dziecka dlatego ze mam MA a to przekroczylo juz dochod...niestety zdazyli mi juz wplacic zanim wstrzymali:sorry2:

ja CHB dostałam decyzję po 3 tygodniach... i nie miałam żadnych innych benefitów... to dostaje każde dziecko bez względu na dochód tak mi się wydaje
:szok::szok::szok:3 tyg matko...moze teraz jest inaczej.ja dostalam list 4 lata temu,sprawdzali mnie w polsce,moja miejscowosc itd...czy tam nie pobieram....dlatego tak trwalo...:baffled:jak widac roznie jest.a CHB placa do zarobkow ale kosmicznych... do .40tys :tak:CHTX czy working-nie pamietam dokladnie z jednym dzieckiem do 17800f rocznie.ogladalam kiedys w tv ale nie pamietam....

Angel ja u was z karmieniem...dajesz butle czy karmisz jeszcze cycem?ja jesczze karmie:sorry2:
Pinka wczoraj po sczzepioce masakra,wyla godz wieczorem ale tak ze nie mogla ja uspokoic:baffled: dzis troche lepiej

Nie wiem juz sama jak to z tymi benefitami...ale dziś m dzwonił po formy do child tax to wypytywali juz przez tel o wszystko i juz na tej podstawie powiedziała mu babka ile dostaniemy. Pytanie jak to sie ma do housing, ale to w poniedziałek idzie załatwiać to sie dowie.

A jutro zamawiam te pampki z.kiddicare dzięki raz jeszcze aga za pomoc :)

Kwiateczek karmie piersią :) u nas to na odwrót najpierw butla potem cyce z nakladkami i butla, potem bez nakladek i butla a od tygodnia same cyce bez doladowan butelka :D

Ostatnia edycja:
angel- ja z chb dostalam odp po 2tyg i kase tez, a z chtc po tygodniu mialam jakas kase odnich, ale jeszcze zadnego listu z odpowiedzia:baffled:
a housing sie nam nie nalezy t zaduzo zarabia a ja mam ten ma i nic niechca dac........ ale mozesz wyslac forme i tylko zaznaczyc ze czekacie na odp od innych na temat benefitow.......

agusia- wy juz 4?? ile maly wazy?? ja teraz dopiero mam zamiar pierwsze 3 zamowic... pogoda piekna - ODDAJ KONIA!!

kwiatuszek- ja jeszcze wlasnie 3 z tesco nie widzialam...... a 2 juz beda za male na ksieznicze moja... to moje tesco wielkie a jakies nie zaopatrzone....

pinka- cos wiem o tym ... my z rhondda cynon taff...... (boshe kocham te ich powalone nazwy) ale czesto jesdzimy do swansea nad moze, exstra plaze tam saaaaaaaaaa love love love (szkoda tylko ze z siersciuchami nie mozna............)

u nas pogoda super wczoraj pierwszy grill i se drinka lekkiego wypilam:sorry::zawstydzona/y: ale mialam taka ochote........... :tak:

Kamila- o nie wiem gdzie to jest później sprawdzę na mapce;P a nastepnym razem jak będziecie w swansea to oczywiscie zapraszam ...jak będzie ładnie na grilka;DD

A TERAZ KONCZE OGARNIAĆ DZIECI...czekam na m i lecimy ładna pogoda wiec trzeba korzystac bo to moja ostatnia wolna niedziela od następnej juz sesja za sesją wiec nie poodpoczywam...

buziaki kochane i do usłyszenia...

Angel a więc pieluszki ppdpasowaly ? Ciesze sie za mam w tym swój udział ;-) Hihi

Kamila Aleś ważył 6400 2 tyg temu i jesteśmy na pampkach 3 midi ;) ja zamawialam 2 tyg temu zapas jest ;)

Mam chwile maly jeszcze śpi po grillu , już w domu ale dziś cały dzień na dworzu ;) pierwszy grill w sezonie - przestało padać to pierwsze co trzeba było miesiwo na ruszt zarzucić ;) rano obskoczylismy rodzinnie car boot , zakupilam małemu ta playmate która wyglada jak koło i dzidzia siedzi w środku po bardzo okazyjnej cenie £1 ;-) rrp £ 24.99 np w argosie jest git

reklama
Do góry