kwiateczek
majowa mama `08
ja mam dwoje Kondzio sie urodzil w 2008 wiec ja bylam 4 lata...cholera braknie mi tezja nie wiem czy w ogolel tu zostaje...............wiec narzie czekam....lae bakba na poczcie nic takiego nie mowila....skad to wiesz.........Bo Kevin urodził sie w 2006 roku czyli tylko 1.5 roku byłam w uk ... Według procedur zeby dziecku należało sie prawo ziemi matka albo ojciec musi żyć i pracować w uk min 5 lat ... Czyli Kevin sie nie zalapal, jemu należy sie obywatelstwo ale muszę za to zapłacić i złożyć aplikacje w uk boarder Agency . Jak dostanie certyfikat obywatelstwa składajasz paszport tylko z ta aplikacja i nic wiecej nie potrzebują. Ale procedura naturalizacji trwa min 3 miesiące a musiasz wysłać paszport dziecka a my na wakacje jedziemy, więc jak wrócimy będę działać .
Na 10 lecę do banku założyć Alexowi konto - tylko leje i mi sie nie chce ;( jakoś dam radę może sie uda miedzy kroplami lol
Ps a ile ty masz dzieciaczkow ?
Czytalam ostatnio artykul o jakies MISS ktora wygrala(polka)ale nie maila paszoportu ang co jest wymogiem....jakas babka powiedziala ze to nie bylo zamierzone ze ona tylko nie doczytala regulaminu i ze jej sie paszport nalezy,ze to tylko foermalnosc bo przyjechala do angli jak miala 10 lat teraz ma 17cie.nic nie mowili tam o jakies naturalizacjino i ma dostac tytul automatycznie za roknie wiem wiec....
my mamy dowod polski waznyjeszcze 3 lata.................wiec szkoda kasy mi narazie...
Angel na to wyglada............musisz wyslac 5 lat P60 ale jestescie tu dopiero 2lata tak??
Ja dzwonilam do nich i mam czekac,oddzwonia.automat mowil na poczatku ze sie czeka 2 tyg na paszport no do maks6tygale te 2 tyg.................a ja juz 4 tyg czekam.......dokumenty wplynely im 29maja,tyle poiwdzial.ja mam stepel z 25gomaja i pisze na rachunku ze jest wazny miesiac wiec do jutra musze cos wiedziec bo wtedy wale na poczte.........