reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

Dziewczyny , kwaiteczek Alex dostał paszport brytyjski i co za tym idzie obywatelstwo ;-) dziś przyszedł poczta ;-)

reklama
Dziewczyny , kwaiteczek Alex dostał paszport brytyjski i co za tym idzie obywatelstwo ;-) dziś przyszedł poczta ;-)

super :-)ja nadal czekam..4 tyg jutro bedzie............a ile czekalas??zapomnialam........:zawstydzona/y:kurcze ja wyslalam w Piatek i jak sie mowi" piatek zly poczatek":baffled::sorry2:

Angel super.brawo....wyprawka ci sie zwrocila:tak:;-)

Wyslalam 3 tyg temu i w zeszły piątek dosylalam dokumenty, mieli dostać w poniedziałek a dziś przyszedł paszport

Agusia to fajnie.....kurde a ja czekam juz 4 tyg:dry:mam nadzieje ze nic nie zginelo po drodze,zaplacilam zeby dotarlo:wściekła/y:jutro do nich dzwonie jak nie przyjdzie rano.a dokumenty przyszly ci razem z paszportem????kurde bo jak tak i zaginelo to wszystko mi zginie i co ja wtedy zrobie:wściekła/y:

kwiateczek nie panikuj , napewno wszytko jest ok :tak:wysylalas recorded? masz tracking number? jak tak to mozesz sprawdzic przez neta czy dostali przesylke. dokumenty przyszly mi w tym samym dniu ale w innej kopercie .
ja mam problem ze starszym synem , bede musiala mu skladac o obywatelstwo a to juz kosztuje 576f bodajze + pozniej paszport :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: pier(***) przepisy az nerw bierze, dziecko urodzone w uk ... ehhh no ale co , wroce z urlopu i bede dzialac :-(

Bo Kevin urodził sie w 2006 roku czyli tylko 1.5 roku byłam w uk ... Według procedur zeby dziecku należało sie prawo ziemi matka albo ojciec musi żyć i pracować w uk min 5 lat ... Czyli Kevin sie nie zalapal, jemu należy sie obywatelstwo ale muszę za to zapłacić i złożyć aplikacje w uk boarder Agency . Jak dostanie certyfikat obywatelstwa składajasz paszport tylko z ta aplikacja i nic wiecej nie potrzebują. Ale procedura naturalizacji trwa min 3 miesiące a musiasz wysłać paszport dziecka a my na wakacje jedziemy, więc jak wrócimy będę działać .
Na 10 lecę do banku założyć Alexowi konto - tylko leje i mi sie nie chce ;( jakoś dam radę może sie uda miedzy kroplami lol

Ps a ile ty masz dzieciaczkow ?

angel- super wiadomosc :)))))))

kurcze ja alej nic z tym paszportem nie zrobilam.... agusia a kevinowi mozecie zrobic teraz brytyjski?? bo nam zabraklo paru miesiecy do 5 lat tu......

Kamika tak ale najpierw muszę mu zrobic obywatelstwo a do tego potrzebują paszport na 3 miesiące jakoś i to kosztuje ponad £500 ;( ale coz trzeba bedzie zrobic , jak wrócę z urlopu wysle ja tu jestem już 7 lat i on sie tu urodził więc mu sie należy

reklama
Czy dobrze rozumiem, że skoro nasz mały tu urodzony to za 3 lata bedziemy tez mogli sie starac o paszport brytyjski i obywatelstwo dla niego?

Do góry