reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

u nas tez nie szczepia , pamietam ze bylam zaskoczona jak angel pisala o tym szczepieniu...

agusia - dzis zamowialam pieluch polecane przez Ciebie :-) zobaczymy co to bedzie, mam nadzieje ze dupeczka ksiezniczki zaakceptuje je :) + pare gryzaczkow- wiem wiem wczesnie jeszcze ale jakos niewiedzialam co dobrac do tych 30£:sorry:

reklama
Wlasnie Agusia jak po sie te pieluchy? Furii dostałam bo co noc huggisy nam przeciekaja!!!! Na zmianę mamy pampki 2 ale te drugie nie new baby ( co paczke inne próbujemy ) ..
I zamowilam z tej apteki co podalas powiedz ile czekalas na paczke? Mialas ta darmową pow.25 f?

Angel u mnie pieluchy sie super sprawdzily :p pampersy tez nam co noc przeciekaly nawet po 2 razy od zera przebieranie mycie husteczkami i kolega rozbudzony a te raz tylko mi przeciekly i to przy nogawce bo za wysoko zapielam :) zamierzam ich uzywac, no chyba ze cos sie zmieni . pacze dostalam po 2 dniach , dostajesz mail z potwierdzeniem i sms na telefon kiedy i o ktorekj godzinie przybedzie kurier i nawet jak sie nazywa :p ja do pieluch zamowialm 2 x cztewropak J&J wipesow :) teraz bede zamawiac po 2 kartony pieluch 3 i husteczki bedzie gucio :)mam nadzieje ze wasze maluszki a w zasadzie dupki zaakceptuja pieluszi bo sa polowe tansze :szok: a moim zdaniem tak samo dobre :tak:

agusia to dobrze ze powiedzialas o tej szkole-pisalas wczesniej o tych pieluchach ale cofnelam sie kilka stron wczesniej i nie znalazlam nazwy mozecie podac jakis namiar na te pieluszki albo nazwe?Bo my troszke poczekamy zanim wejdziemy w wielorazowe...

czy ktorejs health visitor mowila cos o witaminach dla was i dla dziecka min D?

Mowisz, ze tak dobre?? Kurcze..poki co to zawiedziona jestem z tych co mama :/ Tez jak mam malego przebrac w nocy to masakra..tak fajnie na spiocha zje i dalej kima, az odbekiwac nie chce go budzic czasem.. a tu mokra pupa i kaplica :/

Uuu to kurierem nadaja?? Wczoraj dostalam maila , ze wyslali to mowisz dwa dni to jutro powinno byc.. ( w tym samym dniu ten sms??)

Ewstra tylko witaminy dla mnie. Pytalam o D i wg. nich jak bede siebie dodatkowo suplementowac starczy.

Agusia wogole mialam tez pytac bo pisalas, ze do ciebie juz 2 raz byla HV?? Kurcze u mnie ten jeden raz i teraz juz nic.. w czwartek ide na wazenie bo tylko taka kartke dostalam z adresami do wazenia :drop in" i wszystko .. Co teraz? Tylko gp w 6 tyg?
Aha i rozumiem Check w 6 tyg to liczy sie skończony 6 tydzien jak w ciazy? ;-)

Ostatnia edycja:
Ewster strona to www.kiddicare.co.uk a pieluszki nazywają sie "just4bump" i na tej stronie zamawiasz jak zamówisz za £29.99 lub wiecej zeby delivery bedzie za free.
Co do vit nic nie mówiła ... Ja jem pregnacare postnatal wellbeing and breastfeeding a maly dostaje vit D3 w kapsulkach dla dzieci karmionych piersią co dzień i co 2 dzień multivitamine Abidec for babies ;) tak samo robiłam z Kevinem a jak pojechałam do polski ( miał 6 miesięcy) do pediatry prywatnie na kontrole i kazał podwoić D3 bo ciemiaczko słabo zarastalo... W uk słoneczna jak na lekarstwo to skąd te dzieci maja chlonac vit D ? A mój gp stwierdził ze nic nie dawać - nie potrzeba -> konowaly ! A pózniej dzieci koslawe, kregoslupy krzywe itd.

Angel u mnie HV była na 6 tyg check w zeszły czwartek czyli dokładnie 6 tydz od porodu. Do lekarza mam w ten czwartek i ja i maly ( razem) a pózniej jeździ sie do Health centre na wrażenie co miesiąc , częściej jak cię coś martwi lub coś chcesz zapytać , czy potrzebujesz pomocy.

Ja dostałam SMS dzień przed dleiverka ze bedzie następnego dnia . A w dniu dostarczenia rano o której bedzie . Zależy o której zamowilas. Na stronie było napisane ze jak do którejś tam to next day delivery . Ja za jakieś 2 ty będę zamawiac znowu ;-)

angel - u ciebie jakas ta opieka dziwna jest.... u mnie hv jest co srode... wazy mala i pyta co i jak ... bardzo mila i pomocna kobieta, wszystkie sprawy zalatwia nam od reki...

co do przeciekow mi dzis w nocy dwa razy pamersy przeciekly:angry::angry::angry: :angry::angry: w takim tepie to ja na pracnie nie wyrobie... a co do zamowienia z kidicare to zamowilam dzis a jutro ma przyjsc paczka,

ale angel chodzilo chyba o apteke a nie kidicare??

do nas też co tydzień HV... teraz się pyta czy chcę za tydzień czy za dwa to powiedziałam że za dwa... a czy Wam też zadaje pytania czy wam i dziecku nikt nie zagraża? czytaj nikt nie bije?? przepraszała mnie że musi mi to zadać i że niby położna w ciąży też powinna pytać... mnie nigdy nie pytała...

Angel mi powiedziała że do gp i na szczepienia jak mały skończy 8 tygodni... więc 8 tygodni plus

reklama
Z ta częstotliwością wizyt to zależy które dziecko;) jak pierwsze to i położna i HV bedą co chwila a do mnie przychodziły na herbatke , uwiezcie przy 2 bobo już nie ma aż tyle pytań ;-)

Do góry