reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

u nas tez nie szczepia , pamietam ze bylam zaskoczona jak angel pisala o tym szczepieniu...

agusia - dzis zamowialam pieluch polecane przez Ciebie :-) zobaczymy co to bedzie, mam nadzieje ze dupeczka ksiezniczki zaakceptuje je :) + pare gryzaczkow- wiem wiem wczesnie jeszcze ale jakos niewiedzialam co dobrac do tych 30£:sorry:

reklama
Wlasnie Agusia jak po sie te pieluchy? Furii dostałam bo co noc huggisy nam przeciekaja!!!! Na zmianę mamy pampki 2 ale te drugie nie new baby ( co paczke inne próbujemy ) ..
I zamowilam z tej apteki co podalas powiedz ile czekalas na paczke? Mialas ta darmową pow.25 f?

Angel u mnie pieluchy sie super sprawdzily :p pampersy tez nam co noc przeciekaly nawet po 2 razy od zera przebieranie mycie husteczkami i kolega rozbudzony a te raz tylko mi przeciekly i to przy nogawce bo za wysoko zapielam :) zamierzam ich uzywac, no chyba ze cos sie zmieni . pacze dostalam po 2 dniach , dostajesz mail z potwierdzeniem i sms na telefon kiedy i o ktorekj godzinie przybedzie kurier i nawet jak sie nazywa :p ja do pieluch zamowialm 2 x cztewropak J&J wipesow :) teraz bede zamawiac po 2 kartony pieluch 3 i husteczki bedzie gucio :)mam nadzieje ze wasze maluszki a w zasadzie dupki zaakceptuja pieluszi bo sa polowe tansze :szok: a moim zdaniem tak samo dobre :tak:

agusia to dobrze ze powiedzialas o tej szkole-pisalas wczesniej o tych pieluchach ale cofnelam sie kilka stron wczesniej i nie znalazlam nazwy mozecie podac jakis namiar na te pieluszki albo nazwe?Bo my troszke poczekamy zanim wejdziemy w wielorazowe...

czy ktorejs health visitor mowila cos o witaminach dla was i dla dziecka min D?

Mowisz, ze tak dobre?? Kurcze..poki co to zawiedziona jestem z tych co mama :/ Tez jak mam malego przebrac w nocy to masakra..tak fajnie na spiocha zje i dalej kima, az odbekiwac nie chce go budzic czasem.. a tu mokra pupa i kaplica :/

Uuu to kurierem nadaja?? Wczoraj dostalam maila , ze wyslali to mowisz dwa dni to jutro powinno byc.. ( w tym samym dniu ten sms??)

Ewstra tylko witaminy dla mnie. Pytalam o D i wg. nich jak bede siebie dodatkowo suplementowac starczy.

Agusia wogole mialam tez pytac bo pisalas, ze do ciebie juz 2 raz byla HV?? Kurcze u mnie ten jeden raz i teraz juz nic.. w czwartek ide na wazenie bo tylko taka kartke dostalam z adresami do wazenia :drop in" i wszystko .. Co teraz? Tylko gp w 6 tyg?
Aha i rozumiem Check w 6 tyg to liczy sie skończony 6 tydzien jak w ciazy? ;-)

Ostatnia edycja:
Ewster strona to www.kiddicare.co.uk a pieluszki nazywają sie "just4bump" i na tej stronie zamawiasz jak zamówisz za £29.99 lub wiecej zeby delivery bedzie za free.
Co do vit nic nie mówiła ... Ja jem pregnacare postnatal wellbeing and breastfeeding a maly dostaje vit D3 w kapsulkach dla dzieci karmionych piersią co dzień i co 2 dzień multivitamine Abidec for babies ;) tak samo robiłam z Kevinem a jak pojechałam do polski ( miał 6 miesięcy) do pediatry prywatnie na kontrole i kazał podwoić D3 bo ciemiaczko słabo zarastalo... W uk słoneczna jak na lekarstwo to skąd te dzieci maja chlonac vit D ? A mój gp stwierdził ze nic nie dawać - nie potrzeba -> konowaly ! A pózniej dzieci koslawe, kregoslupy krzywe itd.

Angel u mnie HV była na 6 tyg check w zeszły czwartek czyli dokładnie 6 tydz od porodu. Do lekarza mam w ten czwartek i ja i maly ( razem) a pózniej jeździ sie do Health centre na wrażenie co miesiąc , częściej jak cię coś martwi lub coś chcesz zapytać , czy potrzebujesz pomocy.

Ja dostałam SMS dzień przed dleiverka ze bedzie następnego dnia . A w dniu dostarczenia rano o której bedzie . Zależy o której zamowilas. Na stronie było napisane ze jak do którejś tam to next day delivery . Ja za jakieś 2 ty będę zamawiac znowu ;-)

angel - u ciebie jakas ta opieka dziwna jest.... u mnie hv jest co srode... wazy mala i pyta co i jak ... bardzo mila i pomocna kobieta, wszystkie sprawy zalatwia nam od reki...

co do przeciekow mi dzis w nocy dwa razy pamersy przeciekly:angry::angry::angry: :angry::angry: w takim tepie to ja na pracnie nie wyrobie... a co do zamowienia z kidicare to zamowilam dzis a jutro ma przyjsc paczka,

ale angel chodzilo chyba o apteke a nie kidicare??

do nas też co tydzień HV... teraz się pyta czy chcę za tydzień czy za dwa to powiedziałam że za dwa... a czy Wam też zadaje pytania czy wam i dziecku nikt nie zagraża? czytaj nikt nie bije?? przepraszała mnie że musi mi to zadać i że niby położna w ciąży też powinna pytać... mnie nigdy nie pytała...

Angel mi powiedziała że do gp i na szczepienia jak mały skończy 8 tygodni... więc 8 tygodni plus

reklama
Z ta częstotliwością wizyt to zależy które dziecko;) jak pierwsze to i położna i HV bedą co chwila a do mnie przychodziły na herbatke , uwiezcie przy 2 bobo już nie ma aż tyle pytań ;-)

Do góry