reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

reklama
Angel nie ma sprawy :-)trzeba sobie pomagać i wykorzystywać to państwo jak się da, bo my i tak więcej płacimy jak angole a mniej korzystamy...

byłam dziś na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia :-) i muszę Wam powiedzieć, że fajnie było... wesoło... no i kilka informacji których wcześniej nie wiedziała... dziś było o porodzie... puściły jakiś krótki filmik ale nic w stylu one born in minute... no i kilka informacji praktycznych że np w szpitalu ma być remont od marca ale żeby się nie przejmować... za tydzień o karmieniu piersią... mi się na razie podoba :-) a co z Wami?? a i jedną dziewczynę mamy ma rodzić za 3 tygodnie za zajęcia mają być przez 4 :-)

abed super ze jestes zadowolona u mnie mialy byc 2 spotkania po 2h no i w zadnyhm nie wzielam udzialu:( no ale opisz co tam ciekawego sie dowiedzialas checia poslucham

ciekawego nie ciekawego... ale po ich wykładach, pokazach modelu miednicy i co się tam dzieje, zaczęłam zastanawiać się czy nie rodzić w jakieś pozycji stojącej... wcześniej to było dla mnie tylko łóżko... sama nie wiem... ale pokazywały co się dziej że dzieckiem i naszymi częściami w różnych pozycjach... i wygląda że stojąca lub klęcząca jest dobra... nie przekonana jestem ale zaczęłam o tym myśleć... może poród w wodzie też wcześniej odpadał...
no i wiem dlaczego nie robią usg żeby ustalić pozycję dziecka... bo dziecko może zmienić pozycję jak długo nie obniży się do porodu, więc jak zbadają w 36 tygodniu to może sobie jeszcze poobracać wzdłuż osi, pleckami do przodu, tyłu, na boki... a to jest ważne... one twierdzą że mają taką wprawę że wiedzą... no i tuż przed porodem jak badają rozwarcie to też ułożenie i wtedy są pewne że jest ok... nic nam nie zostaje tylko w to wierzyć :-)

abed njalatwiejsza dla lekarza a najtrudnijsza dla ciebie to pozycja lezaca, natomiast w kuckach kleczkach czy na krzesle porodowym to naturalna pozycja dla nas:) no ja mam super wizje swojego porodu ale i tak bedzie cc no nie mam wyboru.

to podziel się tą wizją może mi się rozjaśni;-) ale tu z tego co one mówiły to dla nich tzn położnych nie ma znaczenia w jakiej pozycji się rodzi... a z cc to masz już przesądzone?? czy są jeszcze szanse na naturalny??

abed to raczej na 99% mam skoki cisnienia , przynajmniej 2 razy w tyg jestem w szpitalu na dziennym odziale-i o tym szepnela mi moja polozna z przychodni ze prawdopodobnie cc -ale napisz plan porodowy bo moze sie cios zmienic.Lekarz w szpitalu mowil ze jak najdluzej chca mala zostawic w srodku bo to najlepsze dla niej i o wszystkim mam sie dowiedziec 20/02 jak wizye bede miala z lekarzem w szpitalu.

reklama
Hej tez jestem ciężarówka z terminem na marzec i mieszkam w szkocji, czytałam was i widzę ze mam daleko w plecy wiedzę na temat ciazy w uk, czy któraś mogła by mi wytłumaczyć jak to jest z tymi darmowymi lekami i dentysta? Ja nie dostalm zadnego zielonego papieru do wysłania i nie wiem jak to załatwić? Jeśli chodzi o maternity allowance to ja czekałem ponad miesiąc na odpowiedz i wogole nie wzięli pod uwagę daty jaka wskazalam do wypłacania tylko dali mi najwcześniej jak tylko mogłam zaczac brać.

Do góry