reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

reklama
Angel nie ma sprawy :-)trzeba sobie pomagać i wykorzystywać to państwo jak się da, bo my i tak więcej płacimy jak angole a mniej korzystamy...

byłam dziś na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia :-) i muszę Wam powiedzieć, że fajnie było... wesoło... no i kilka informacji których wcześniej nie wiedziała... dziś było o porodzie... puściły jakiś krótki filmik ale nic w stylu one born in minute... no i kilka informacji praktycznych że np w szpitalu ma być remont od marca ale żeby się nie przejmować... za tydzień o karmieniu piersią... mi się na razie podoba :-) a co z Wami?? a i jedną dziewczynę mamy ma rodzić za 3 tygodnie za zajęcia mają być przez 4 :-)

abed super ze jestes zadowolona u mnie mialy byc 2 spotkania po 2h no i w zadnyhm nie wzielam udzialu:( no ale opisz co tam ciekawego sie dowiedzialas checia poslucham

ciekawego nie ciekawego... ale po ich wykładach, pokazach modelu miednicy i co się tam dzieje, zaczęłam zastanawiać się czy nie rodzić w jakieś pozycji stojącej... wcześniej to było dla mnie tylko łóżko... sama nie wiem... ale pokazywały co się dziej że dzieckiem i naszymi częściami w różnych pozycjach... i wygląda że stojąca lub klęcząca jest dobra... nie przekonana jestem ale zaczęłam o tym myśleć... może poród w wodzie też wcześniej odpadał...
no i wiem dlaczego nie robią usg żeby ustalić pozycję dziecka... bo dziecko może zmienić pozycję jak długo nie obniży się do porodu, więc jak zbadają w 36 tygodniu to może sobie jeszcze poobracać wzdłuż osi, pleckami do przodu, tyłu, na boki... a to jest ważne... one twierdzą że mają taką wprawę że wiedzą... no i tuż przed porodem jak badają rozwarcie to też ułożenie i wtedy są pewne że jest ok... nic nam nie zostaje tylko w to wierzyć :-)

abed njalatwiejsza dla lekarza a najtrudnijsza dla ciebie to pozycja lezaca, natomiast w kuckach kleczkach czy na krzesle porodowym to naturalna pozycja dla nas:) no ja mam super wizje swojego porodu ale i tak bedzie cc no nie mam wyboru.

to podziel się tą wizją może mi się rozjaśni;-) ale tu z tego co one mówiły to dla nich tzn położnych nie ma znaczenia w jakiej pozycji się rodzi... a z cc to masz już przesądzone?? czy są jeszcze szanse na naturalny??

abed to raczej na 99% mam skoki cisnienia , przynajmniej 2 razy w tyg jestem w szpitalu na dziennym odziale-i o tym szepnela mi moja polozna z przychodni ze prawdopodobnie cc -ale napisz plan porodowy bo moze sie cios zmienic.Lekarz w szpitalu mowil ze jak najdluzej chca mala zostawic w srodku bo to najlepsze dla niej i o wszystkim mam sie dowiedziec 20/02 jak wizye bede miala z lekarzem w szpitalu.

reklama
Hej tez jestem ciężarówka z terminem na marzec i mieszkam w szkocji, czytałam was i widzę ze mam daleko w plecy wiedzę na temat ciazy w uk, czy któraś mogła by mi wytłumaczyć jak to jest z tymi darmowymi lekami i dentysta? Ja nie dostalm zadnego zielonego papieru do wysłania i nie wiem jak to załatwić? Jeśli chodzi o maternity allowance to ja czekałem ponad miesiąc na odpowiedz i wogole nie wzięli pod uwagę daty jaka wskazalam do wypłacania tylko dali mi najwcześniej jak tylko mogłam zaczac brać.

Do góry