reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

No to ja chce tak:
Faza 1: pozycja polsiedzaca, mąż przy mnie , żadnych przeciwbólowych leków, ani epiduralu, tylko gas and air; relaxacyjna kąpiel jakoś w międzyczasie.

Faza 2: zaznaczenie ze nie chce żadnych leków , kiedy dziecko sie urodzi chce je od razu bez przecinania pępowinę na brzuch lub klatkę piersiową , skóra do skory i chcemy żeby to mąż przeciol pępowinę . Następnie mały ma być ubrany- przez położna albo studentke i chce gonprzystawic do piersi nie dłużej niż w ciagu pierwszych 30 min życia. W miedzi czasie mąż będzie robił zdjęcia i chce aby położna zrobiła kilka naszej 3.
Faza 3: chce żeby dziecko było u męża w trakcie rodzenia lozyska , szycia. Zgadzam sie na podanie dziecku zastrzyku z vit K ale nie zgadzam sie na zastrzyk przyspieszajacy rodzenie lozyska.
Chcielibyśmy zostać sami na ok 15-30 min ( położne wychodzą )

Faza wczesnopoprodowa: chce iść pod prysznic, przebrać sie , iść do toalety itd. W tym czasie mąż ma być z dzieckiem.

I to mniejwiecej tyle ;-) mam nadzieje ze pomoże plan masz w takim ukarała jak opisałem na stronie 24 książki ciazowej ;-) pytaj jak coś

reklama
spokojnie nie denerwuj się :-) jak widać jak coś się dzieję to działają myślę tu o Ewstrze...
mi nikt na razie nie kazał nic pisać, więc nie piszę... w poniedziałek idę do położnej to jak mi coś powie to wtedy będę myśleć...

Ja tez w sumie nie wiem czy mam pisac czy nie.. pokazala mi ta strone w ksiazce i mowil sprawdz sobie w goglach i wypisz;/
A ja zielona co pisac..
No ale teraz agusia podpowiedziala to juz mam jakis obraz :)

Czy to trzeba zaznaczac, ze chce meza, ze ma miec dziecko jak ja nie moge, zdjecia i chwile sam na sam? To nie logiczne? :zawstydzona/y:

mi położna na kursie mówiła że dziecko tak czy siak dostajesz jeżeli wszystko dobrze z Tobą i maleństwem.... ja o zdjęciach i tak nie będę pisać bo ja nie chcę zdjęć z porodówki... a jak zmienimy zdanie to chyba nie problem wyciągnąć aparat i zrobić...

mi położna na kursie mówiła że dziecko tak czy siak dostajesz jeżeli wszystko dobrze z Tobą i maleństwem.... ja o zdjęciach i tak nie będę pisać bo ja nie chcę zdjęć z porodówki... a jak zmienimy zdanie to chyba nie problem wyciągnąć aparat i zrobić...

No właśnie dlatego mnie to tak zastanawia, czy wszystko musi byc wypisane tak ze szczegółami łacznie ze zdjęciami czy jak..
Jak to teznapisac , ze epidural MOŻE nie mam jeszcze zdania zobacze jak bedzie poród wygladal?

Dużo kobiet nie chce dziecka "brudnego" widzieć ani dotykać wiec to nie reguła
. Ja napisałam szczegółowo bo w biegu wydarzeń nie chce 100 zbędnych pytań , tak zrobiłam z pierwszym synem i byłam bardzo zadowolona.

Co do nacinania krocza tego nie praktykuja, ale muszę sie dowiedzieć czy mogę zażądać takowych , gdyż miałam pęknięcia 4 stopnia - czulyli te najgorsze , nie miałam komplikacji pózniej ze zwieraczami ale czytałam gdzieś ze takowe uprawniający do decyzji naciencia... Zapytam jak będę u poloznej

moja znajoma miała pęknięcie 4 stopnia i powiedzieli jej że następnym razem jak będzie chciał mieć dziecko to tylko cesarka... no ale nie wiem jak by to wyglądało jak by doszło co do czego

nam powiedzieli, ze nie musimy pisac ... i ja pisac tez niemam zamiaru bo zaplanowac to ja sobie moge.... :eek: wszystko bedziemy na bierzaco decydowac...

angel- co do MA to jestem megggga zadowolona, bo udalo mi sie na styk z tymi tygodniami :-D i to jest tak ze musisz przepracowac conajmniej 26 tyg w ciagu 66tygodni od terminu porodu i zarabiac nie mniej niz 30£ tygodniowo... ja jakos wpierw ubzduralam sobie ze mi sie nie nalezy ale pozniej zaczelam sprawdzac liczyc i okazalo sie ze moze moze , zlozylam aplikacje i udalo sie placa mi (125£/tydzien) wiec jest niezle :-D

reklama
od kwietnia chyba 5 czy 4 ma być 135 czy coś koło tego... nie pamiętam dokładnie ale kilka funtów więcej...

Angel najlepiej złóż papiery a wtedy będziesz pewna czy ci się należy czy nie... za złożenie nie płacisz ;-)

Do góry