reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

juz na glownym ci pisalam :-) tu nie robia tego badania jako standard:baffled: tylko jak wykryja ci cukier w moczu DWA RAZY Z RZEDU :baffled::wściekła/y:

ja jestem tu caly czas i tez nie mialam tego badania

reklama
ja mam w 28 tygodniu czyli na początku stycznia, tu robią jak masz jakieś przypuszczenia że możesz mieć cukrzycę, np mama ma...

Hej laski moze ktoras nastawia sie na huggisy newborny fajna oferta na ebay ;-)

Vouchers for 4 Free Packs of Huggies Newborn Starter Kit (RRP: £20!) | eBay

A ja mam problem. Leki nie doszly poczta, musze isc dzis do GP i prosic pilnie o spotkanie. Nie wiem co mi poradza. Pozatym z midwife sie nie moge skontaktowac, durna baba. Tez u GP zapytam czy na nowo mam do szpitala sie zapisac czy co bo sama nie wiem :wściekła/y:
I teraz pytanie jak dadza mi zastepcze zastrzyki to ile kosztuja :/ jak w pl tak drogie i czy jak jeszcze nie mam tego ;certyfikatu; to potem ew na recepte mi kase zwroca? Jutro to cholerstwo wysylam..

Angel nie masz Maternity card?
Piwo nas dostać na początku ciąży i wtedy masz leki i specjalistów za darmo. Jeżeli nie nasz zapytaj swojego GP czy jest jakaś alternatywa czy np może on wystawić ci certificat ;)

Ja sie dziś dowiedziałam ze do końca ciąży będę na zwolnieniu lekarskim ;( już mam dość tyle miesiący w domu dobrze ze już nie dużo zostało i dobrze ze mój szpital sie zainteresował mną bo mój kochany GP stwierdzi ze mam być Off i wypoczywac.... Wrrrr:mad: koleś nadaje sie na vet'a bardziej niż lekarza ....

angel powinni Ci zwrocic za recepty, ale dla pewnosci zabierz ze soba swoja 'ksiazke' i spytaj dokladnie w aptece:tak:
a co do midwife, dzwon bo powinnas miec teraz spotkanie w 28 tyg, a w tym tyg pobieraja krew itp wiec watro isc, bo zazwyczaj sprawdzaja cisnienie i siuski i serducho i koniec :happy:

Dzis midwife mi napisala sms po takim czasie "Spk. later" :| :szok::crazy:
Jajka se robi..

No jak na glowym pisalam spedzilam 8 godzin w szpitalu by o 23 dostac recepte ktorej do jutra nie moge zrealizowac :]
Nie mam komentarza.

Reklamuja taka stronke gdzie jest duuuzo promocji (przyklad bo mnie zainteresowal)
Buy your Avent Newborn Starter Set (Inc. PP Bottles) reviews from Kiddicare Bottle Feeding and Accessories | Online baby shop | Nursery Equipment

I w sumie nie wiem bo nastawialam sie na tomee tipee - co wy wybieracie? :confused:
Juz jedna aventu dostalam poczta od nich jak sie kiedys logowalam :)
Aha z bootsa parenting club nie dostalam nic.

Ojojoj to kosztuje ale jaki zestaw...

http://www.kiddicare.com/webapp/wcs...age-_-endeca_promotions-_-recommended_product

Ostatnia edycja:
Angel a co dokladnie chcesz kupic?ja mam dwie butelki aventu(jedna dostalam z boots a druga byla jak kupilam sterylizator i wczoraj kupilam butelke madela calma nie zaburza odruchow ssania -jest rewelacyjna wczoraj sprawdzalam i moje znajome sa zadowolone, wiec nie wiem czy jest ses kupowania takiego wielkiego zestawu a jak malemu sie nie spodoba to co?

reklama
No zdecydowanie chce miec sterylizator, podgrzewacz, pokrowce na butelki..
A butelki jak butelki no.. tyle ich jest ze trzebaby bylo kazdej kupic po jednej , do tego rozne smoczki :baffled:
W sumie nigdy nie wiadomo co podpasuje.. Ale to chyba wlasnie mozna ewentualnie sprobowac smoczka wymienic..
Hmm..

Wspólokatorka bedzie chciala sprzedac kolyske, taka jak planowalam kupic.. ciekawe jaka kwote zarzuci.. jak sie bedzie bardziej oplacalo jak sprowadzac z pl..no zastanowimy sie- moze wystarczy na all dokupcic ochraniacze jakie sie podobaja ;-) Ale to zalezy ile zaspiewa za uzywke.

Kurde faktycznie mnostwo wszedzie wyprzedazy a ja taka do niczego.. wiadomo w tym Londku gdzies nie daleko sie ruszyc to jest cala wyprawa.. Najgorzej potem czekac na autobus do domu ktory jezdzi jak mu si epodoba :wściekła/y:
W piatek bylismy z mezem na drobnych zakupach, to zakonczyly sie na wstepie jak zasłablam w sklepie i przesiedzialam 10 minut na schodkach w jakims innym sklepie ( znalezsc ławke to juz wyzszy poziom ):/
Tak wiec sie boje szczegolnie sama wybierac gdzies ..
A trzeba powoli kompletowac no, coraz blizej :-(

Do góry