reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

abed a jestes a co masz na ulotce napisane?moze wiesz jak to wyglada,ile spotkan i jak dlugo to trwa?Ja sie zastanawiam ale moj M nie bedzie mogl ze mna chodzic ,myslucie ze moge sama uczestniczyc?

reklama
na mojej ulotce pisze, że uczestniczyć można od 28 tygodnia, że jest 6 zajęć: poród, pierwsze dni w domu i coś tam jeszcze... a czy można samemu uczestniczyć to nie wiem, zapytam bo ja też będę chyba chodzić sama

u nas szkola rodzenia to dwa spotkania po 3h i to dopiero w 36tyg .... oczywiscie mam zamiar isc, tylko wydaje mi sie ze 36 tydzien to troche pozno, sa to spotkania w sobote x2 czyli w 36 i 37 tyg......:eek:

byłam dziś zapisać się do szkoły rodzenia :-) chodzić będę przez cztery piątki po 3 godzinki :-) nie muszę chodzić z mężem ale zalecane jest żeby przyszedł na pierwsze zajęcia bo będzie o porodzie :-) zobaczymy czy mi się uda chodzić bo pracuję, niby pracodawca ma zapłacić za ten czas tylko u mnie ostatnio krucho z pracą, zwolnili ludzi, więc nie wiem czy pracodawca będzie zachwycony że nie będzie mnie w piątki, bo w piątki i tak pracujemy do 12 a szkoła jest od 9-12 :-) no ale zobaczymy jak to będzie mam jeszcze trochę czasu... może już będę na macierzyńskim... a Wy (mówię o pracujących mamusiach) kiedy się wybieracie na macierzyński??

a z irytujących rzeczy- to jak jest bezpłatny dentysta?? byłam dziś i musiałam zapłacić za wizytę bo już im się limit skończył grrrr oczywiście ja mogę zapłacić to nie problem, ale wkurza mnie to że przez tyle lat płacę ubezpieczenie i nie mogę z tego skorzystać... a weźmy takiego bezrobotnego z 22 lata, syn babki ode mnie z pracy, nigdy nie pracował i dziś akurat był u tego samego dentysty za NHS, myślę że to nie fair bo on nawet jednaj składki ubezpieczeniowej nie zapłacił... no ale cóż pocieszam się że w Polsce wcale nie jest lepiej...

abed- cos tu nie tak z tym dentysta?!?! jak to im sie limit skonczyl..... pogadaj ze swoja polozna albo gp powinnas miec za darmo!! ja nie placilam- co prawda tylko przeglad mialam........

już pytałam położnej i mówiła że jak nie mają limitu to powinnam poszukać innego gdzie mają... a przecież nie chodzi o to żeby iść do pierwszego lepszego dentysty tylko do dobrego...

. a Wy (mówię o pracujących mamusiach) kiedy się wybieracie na macierzyński??

a z irytujących rzeczy- to jak jest bezpłatny dentysta?? byłam dziś i musiałam zapłacić za wizytę bo już im się limit skończył grrrr oczywiście ja mogę zapłacić to nie problem, ale wkurza mnie to że przez tyle lat płacę ubezpieczenie i nie mogę z tego skorzystać... a weźmy takiego bezrobotnego z 22 lata, syn babki ode mnie z pracy, nigdy nie pracował i dziś akurat był u tego samego dentysty za NHS, myślę że to nie fair bo on nawet jednaj składki ubezpieczeniowej nie zapłacił... no ale cóż pocieszam się że w Polsce wcale nie jest lepiej...

Cos cie oszukali,nie ma limitu jesli masz te karte maternity z nhs.dentysta (normalny zakres uslug typu leczenie)i wszystkie recepty masz free:tak:
Co do macierzynskiego ja juz w sumie moge skladac.placa od mometu 11tyg przed porodem.take min.zastanawiam sie czy juz skaldac.im wczesniej tym szybciej sie skonczy:sorry2:

no niestety pytałam położnej i to zgodne z prawem... nawet czytałam na stronie NHS w komentarzach że ludzie mają podobny problem... trzeba czekać aż będą mieli miejsca znów może w marcu... a tyle nie chciałam czekać...

ja mogę iść od połowy stycznia, ale chcę jak najdłużej pracować jak dam radę żeby później być dłużej z małym :-)

reklama
Do góry