reklama
Mini55
&&&&&
- Dołączył(a)
- 25 Grudzień 2007
- Postów
- 3 935
Naleśniki z pieczarkami
Smażymy naleśniki ale na słono
Pieczarki podsmażamy z cebulką z solą i pieprzem ( ja lubię bardzo pieprzne )
Nakładamy farsz na naleśnika , dodajemy startą lub pokrojoną w plastry mozarellkę ( ser zółty ) można posypać szczypiorkiem
Podsmażamy na małym ogniu aż się ser roztopi . Można jeść polane Ketchupem :-)
Smażymy naleśniki ale na słono
Pieczarki podsmażamy z cebulką z solą i pieprzem ( ja lubię bardzo pieprzne )
Nakładamy farsz na naleśnika , dodajemy startą lub pokrojoną w plastry mozarellkę ( ser zółty ) można posypać szczypiorkiem
Podsmażamy na małym ogniu aż się ser roztopi . Można jeść polane Ketchupem :-)
Moja pomidorówka z pomidorów.
1 kg pomidorów
1 łyżka przecieru pomidorowego (dla koloru)
2szt marchewki
1 szt cebuli
1 kostka rosołowa drobiowa
przyprawy do smaku (pieprz, sól)
śmietana
bazylia
Pomidory płuczemy, i kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i dusimy 10-15minut. Dodajemy podsmażoną na oliwie z oliwek cebule pokrojoną w kostkę. I dodajemy dwie marchewki pokrojone w kostkę. Po 15 minutach przekładamy do garnka, dodajemy pół szklanki wody z rozpuszczonym bulionem oraz łyżkę przecieru pomidorowego i gotujemy na małym ogniu jeszcze 20min. Jak wszystko zmiękło i jest papka (spr. głównie marchewkę) to przecieramy przez sitko do drugiego garnka. Potem dodajemy sól, pieprz można łyżkę miodu i ząbek czosnku i jeszcze gotujemy 5 min. Gotowe, dodajemy gęstą śmietane i bazylię już na talerzu. Smacznego !
1 kg pomidorów
1 łyżka przecieru pomidorowego (dla koloru)
2szt marchewki
1 szt cebuli
1 kostka rosołowa drobiowa
przyprawy do smaku (pieprz, sól)
śmietana
bazylia
Pomidory płuczemy, i kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i dusimy 10-15minut. Dodajemy podsmażoną na oliwie z oliwek cebule pokrojoną w kostkę. I dodajemy dwie marchewki pokrojone w kostkę. Po 15 minutach przekładamy do garnka, dodajemy pół szklanki wody z rozpuszczonym bulionem oraz łyżkę przecieru pomidorowego i gotujemy na małym ogniu jeszcze 20min. Jak wszystko zmiękło i jest papka (spr. głównie marchewkę) to przecieramy przez sitko do drugiego garnka. Potem dodajemy sól, pieprz można łyżkę miodu i ząbek czosnku i jeszcze gotujemy 5 min. Gotowe, dodajemy gęstą śmietane i bazylię już na talerzu. Smacznego !
Kasiurek- poprosze o przepis na jezyki!!
dziewczyny, a ja mam do Was pytanie odnosnie nalesnikow wlasnie; poradzcie prosze co ja robie nie tak, ze mnie szlak jasny trafia przy smazeniu tych nalesniorow, ze one wychodza mi takie papierowe jakby, wiecie o co caman??
a robie tak; maka+mleko+woda mineralna gazowana+jajca i ciasto takie nie za geste, ale ostatnio stwierdzilam, ze moze za wlasnie za duzo tych plynow i dodalam maki, ciasto gestsze, ale i tak papierowe, a nie takie fajne mieciutkie i puszyste
ps. zjadlabym tych krokietow z farszem pieczarkowo- serkowym
dziewczyny, a ja mam do Was pytanie odnosnie nalesnikow wlasnie; poradzcie prosze co ja robie nie tak, ze mnie szlak jasny trafia przy smazeniu tych nalesniorow, ze one wychodza mi takie papierowe jakby, wiecie o co caman??
a robie tak; maka+mleko+woda mineralna gazowana+jajca i ciasto takie nie za geste, ale ostatnio stwierdzilam, ze moze za wlasnie za duzo tych plynow i dodalam maki, ciasto gestsze, ale i tak papierowe, a nie takie fajne mieciutkie i puszyste
ps. zjadlabym tych krokietow z farszem pieczarkowo- serkowym
mata-kow
mama do kwadratu :)
Ajako a dodajesz do ciasta olej? Na jakiej patelni smażysz? Ja często jak robie naleśniki do krokietów to i tak leje ociupinke oleju na patelnie, bo wtedy nie są takie suche.
A jak chcesz miec takie mega puszste, to poszukaj przepisów na amerykańskie z maslanka czy kefirem - ponoc pyszne
A jak chcesz miec takie mega puszste, to poszukaj przepisów na amerykańskie z maslanka czy kefirem - ponoc pyszne
reklama
laski dzieki serdeczne, ale mozecie nie wierzyc.....serio dolewam oleju do srodka, a wczoraj nawet dodalam jogurt naturalny
ale, ale....ivi tak to nie robilam, bo od razu je zawijam, ale moze wlasnie sprobuje tak poukladam je na talerzu jeden na drugim moze zmiekna??
aha mata- patelnie mam kijowa to fakt, zadne tefal czy cos, taka z grubym dnem, a warstwa do smazenia taka jest dziwna jakas chropowata i gruba wlasnie....lepsze patelnie mam schowane w piwnicy na nowym mieszkaniu, musialabym je odkopac, a tradycyjnie nie chce mi sie....
ale, ale....ivi tak to nie robilam, bo od razu je zawijam, ale moze wlasnie sprobuje tak poukladam je na talerzu jeden na drugim moze zmiekna??
aha mata- patelnie mam kijowa to fakt, zadne tefal czy cos, taka z grubym dnem, a warstwa do smazenia taka jest dziwna jakas chropowata i gruba wlasnie....lepsze patelnie mam schowane w piwnicy na nowym mieszkaniu, musialabym je odkopac, a tradycyjnie nie chce mi sie....
Ostatnia edycja:
Podziel się: