MantaZG
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 30 Sierpień 2011
- Postów
- 1 427
po weekendzie wrzuce przepisy na pierniczki i to rafaello (zeszyt mam zakopany przez porządki i remonty)
u mnie masa prawie nigdy nie zostaje, bo robie rozne rzeczy na zaś. mam gotowe i wyschnięte ozdoby na pozniejsze torty
te zwykle kupne masy nie są za dobre do kwiatkow i ozdóbek moim zdaniem. Ale na początki w sam raz, bo masa jest latwa w obróbce. ja robie kwiatuszki bardzo delikatne, cieniutkie i ta masa sie kruszy najnormalniej w swiecie jak podeschnie jak juz sie wprawy w kwiatkach nabierze to lepiej kupic specjalna mase do kwiatów , albo robic samemu z dodatkiem CMC - rozciąga się super i mozna ją wałkowac na cienką jak pergamin dosłownie...- nie rwie się.
u mnie masa prawie nigdy nie zostaje, bo robie rozne rzeczy na zaś. mam gotowe i wyschnięte ozdoby na pozniejsze torty
te zwykle kupne masy nie są za dobre do kwiatkow i ozdóbek moim zdaniem. Ale na początki w sam raz, bo masa jest latwa w obróbce. ja robie kwiatuszki bardzo delikatne, cieniutkie i ta masa sie kruszy najnormalniej w swiecie jak podeschnie jak juz sie wprawy w kwiatkach nabierze to lepiej kupic specjalna mase do kwiatów , albo robic samemu z dodatkiem CMC - rozciąga się super i mozna ją wałkowac na cienką jak pergamin dosłownie...- nie rwie się.