reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki rosną ;)

Właśnie wróciłam od lekarza - przez 2 tygodnie przybyło mi 4 kg!!!!!!!!!!!!!!! Nie do wiary! Fakt, odkąd wyszło, że nie mam cukrzycy ciążowej podjadam słodycze ale bez przesady! Zrobił mi szybkie usg ale wszystko wygląda dobrze. Dziwne.....

reklama
hejka:)

fajnie slyszec, ze kazda z tutejszych ciaz przebiega bez wiekszych komplikacjii:) i tak ma byc:) !
ja mam w czwartek spotkanie ze swoja polozna, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok:) czyli wyniki z poprzednich testow krwi itp:)
mnie moja ksiezniczka tez kopie przewaznie po lewej stronie:) a nozki to mi wypycha w gore, w zeberka:)
troche Wam zazdroszcze usg, ktore sa norma w Polsce. Niestety ja juz swojej niuni nie zobacze na monitorku:( (z reszta widzilam ja w ciagu calej ciazy 3razy) tak wiec pozostalo mi tylko czekac na porod:)
pozdrawiam wszystkie mamki nienarodzonych mluszkow i zycze milej nocki:wink: :-)

izadrzew w Polsce, jeśli chodzisz do lekarza na NFZ, to też ma się standardowo tylko 2 do 3 usg...no chyba, że ma się jakieś komplikacje to oczywiście robią częściej

tylko jeśli chodzi się prywatnie to ma się częściej robione, no ale wiadomo - za wizytę płacisz to masz ;-)

hej

Naprawde nie wiem ile przysluguje usg w Polsce,jednak mam dwie kolezanki, ktore rodzily niedawno, jedna w Polsce, druga w uk, i ta co rodzila w Polsce miala w sumie 6 usg w ciagu wszystkich 9ciu miesiecy, a komplikacjii raczej nie miala:no: i takze korzystala z uslug NFZ. Wiec nie wiem, dlaczego tak bylo. Jenakze druga, ta z uk miala robione "az raz"!:szok: ja akurat bylam w domku, w naszym kraju na 2och usg (ale rzeczywiscie byly one zrobione prywatnie) o czym poinformowalam lekarza tu, ktory stwierdzil, ze starczy mi tego jak na 9 mcy:wściekła/y: wiec zrobilam usg kolejne, takze prywatne, ale w Edin( chcialam znac plec) od tamtej pory minelo 10 tyg, ja czuje sie dobrze i nawet nie domagam kolejnego zobaczenia maluszka, w koncu niedlugo na zywo bede miala okazje:):):):):)
Niestety wiem, iz w moim rodzinnym miescie jest roznie z lekarzami, tak wiec staram sie nie nerzekac na tutejszych, ale jak mam wiekszy problem (np dentystyczny, brrrrrrrr) to zawdze wybieram kontole i leczenie u nas w kraju. pozdrawiam:)

Dziewczyny:dull:
Dzisiaj rano jakby nigdy nic weszłam na wagę (pierwszy raz od ponad tygodnia), spojrzałam w dół i......:szok::szok::szok: zdębiałam - 68 kilo
a było 64,5:baffled:
masakra - niebawem zrobie sobie zdjęcie i pokaże Wam jak wygląda samica wieloryba - czyli ja :-D (ale chyba na zamkniętym - bo to rzadki okaz;-):laugh2:)

mam już swoją aktualną fotke

ide wkleić do galerii

co prawda nie wyglądam najpiękniej :-p
ale obiecałam to wklejam ;-)

Dziewczyny:dull:
Dzisiaj rano jakby nigdy nic weszłam na wagę (pierwszy raz od ponad tygodnia), spojrzałam w dół i......:szok::szok::szok: zdębiałam - 68 kilo
a było 64,5:baffled:
masakra - niebawem zrobie sobie zdjęcie i pokaże Wam jak wygląda samica wieloryba - czyli ja :-D (ale chyba na zamkniętym - bo to rzadki okaz;-):laugh2:)

JMM, mamy ten sam termin i w tym samym czasie dużo przybrałyśmy na wadze:confused:

A a propos wzrostu marcówek to ja dziś jestem zadowolona bo się zważyłam u ginki i w przeciągu 3 tyg. przybył mi 1kg (słownie: JEDEN) ale cóż z tego skoro i tak chyba w ogólnym rozrachunku swój "limit" przekroczyłam .... Chyba, że mi w ostatnim miesiącu waga stanie to będę tak na granicy przyzwoitości ;).

ja w ciągu 2 dni przybrałam prawie kilogram - mam nadzieję, że przynajmniej połowa należy do córeczki ;-) i przybyły mi 3 cm w obwodzie brzuszka :happy:

reklama
ja to sie boje na wage stanac ale napewno uroslam i to sporo bo nowe rozstepy mi si ezrobily:-( :-(
jutro na wage stane :szok:

Debiutantko ja swoj limit to juz dawno , dawno przekroczylam
powinnam tylko 6 kilo przytyc .
no coz nei wyszlo;-)

Do góry