Właśnie wróciłam od lekarza - przez 2 tygodnie przybyło mi 4 kg!!!!!!!!!!!!!!! Nie do wiary! Fakt, odkąd wyszło, że nie mam cukrzycy ciążowej podjadam słodycze ale bez przesady! Zrobił mi szybkie usg ale wszystko wygląda dobrze. Dziwne.....
reklama
hejka
fajnie slyszec, ze kazda z tutejszych ciaz przebiega bez wiekszych komplikacjii i tak ma byc !
ja mam w czwartek spotkanie ze swoja polozna, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok czyli wyniki z poprzednich testow krwi itp
mnie moja ksiezniczka tez kopie przewaznie po lewej stronie a nozki to mi wypycha w gore, w zeberka
troche Wam zazdroszcze usg, ktore sa norma w Polsce. Niestety ja juz swojej niuni nie zobacze na monitorku (z reszta widzilam ja w ciagu calej ciazy 3razy) tak wiec pozostalo mi tylko czekac na porod
pozdrawiam wszystkie mamki nienarodzonych mluszkow i zycze milej nocki :-)
fajnie slyszec, ze kazda z tutejszych ciaz przebiega bez wiekszych komplikacjii i tak ma byc !
ja mam w czwartek spotkanie ze swoja polozna, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok czyli wyniki z poprzednich testow krwi itp
mnie moja ksiezniczka tez kopie przewaznie po lewej stronie a nozki to mi wypycha w gore, w zeberka
troche Wam zazdroszcze usg, ktore sa norma w Polsce. Niestety ja juz swojej niuni nie zobacze na monitorku (z reszta widzilam ja w ciagu calej ciazy 3razy) tak wiec pozostalo mi tylko czekac na porod
pozdrawiam wszystkie mamki nienarodzonych mluszkow i zycze milej nocki :-)
A
Agutek
Gość
izadrzew w Polsce, jeśli chodzisz do lekarza na NFZ, to też ma się standardowo tylko 2 do 3 usg...no chyba, że ma się jakieś komplikacje to oczywiście robią częściej
tylko jeśli chodzi się prywatnie to ma się częściej robione, no ale wiadomo - za wizytę płacisz to masz ;-)
tylko jeśli chodzi się prywatnie to ma się częściej robione, no ale wiadomo - za wizytę płacisz to masz ;-)
hej
Naprawde nie wiem ile przysluguje usg w Polsce,jednak mam dwie kolezanki, ktore rodzily niedawno, jedna w Polsce, druga w uk, i ta co rodzila w Polsce miala w sumie 6 usg w ciagu wszystkich 9ciu miesiecy, a komplikacjii raczej nie miala i takze korzystala z uslug NFZ. Wiec nie wiem, dlaczego tak bylo. Jenakze druga, ta z uk miala robione "az raz"! ja akurat bylam w domku, w naszym kraju na 2och usg (ale rzeczywiscie byly one zrobione prywatnie) o czym poinformowalam lekarza tu, ktory stwierdzil, ze starczy mi tego jak na 9 mcy wiec zrobilam usg kolejne, takze prywatne, ale w Edin( chcialam znac plec) od tamtej pory minelo 10 tyg, ja czuje sie dobrze i nawet nie domagam kolejnego zobaczenia maluszka, w koncu niedlugo na zywo bede miala okazje
Niestety wiem, iz w moim rodzinnym miescie jest roznie z lekarzami, tak wiec staram sie nie nerzekac na tutejszych, ale jak mam wiekszy problem (np dentystyczny, brrrrrrrr) to zawdze wybieram kontole i leczenie u nas w kraju. pozdrawiam
Naprawde nie wiem ile przysluguje usg w Polsce,jednak mam dwie kolezanki, ktore rodzily niedawno, jedna w Polsce, druga w uk, i ta co rodzila w Polsce miala w sumie 6 usg w ciagu wszystkich 9ciu miesiecy, a komplikacjii raczej nie miala i takze korzystala z uslug NFZ. Wiec nie wiem, dlaczego tak bylo. Jenakze druga, ta z uk miala robione "az raz"! ja akurat bylam w domku, w naszym kraju na 2och usg (ale rzeczywiscie byly one zrobione prywatnie) o czym poinformowalam lekarza tu, ktory stwierdzil, ze starczy mi tego jak na 9 mcy wiec zrobilam usg kolejne, takze prywatne, ale w Edin( chcialam znac plec) od tamtej pory minelo 10 tyg, ja czuje sie dobrze i nawet nie domagam kolejnego zobaczenia maluszka, w koncu niedlugo na zywo bede miala okazje
Niestety wiem, iz w moim rodzinnym miescie jest roznie z lekarzami, tak wiec staram sie nie nerzekac na tutejszych, ale jak mam wiekszy problem (np dentystyczny, brrrrrrrr) to zawdze wybieram kontole i leczenie u nas w kraju. pozdrawiam
JustineMyMind
Mama Laureńki
Dziewczyny:dull:
Dzisiaj rano jakby nigdy nic weszłam na wagę (pierwszy raz od ponad tygodnia), spojrzałam w dół i...... zdębiałam - 68 kilo
a było 64,5
masakra - niebawem zrobie sobie zdjęcie i pokaże Wam jak wygląda samica wieloryba - czyli ja (ale chyba na zamkniętym - bo to rzadki okaz;-))
Dzisiaj rano jakby nigdy nic weszłam na wagę (pierwszy raz od ponad tygodnia), spojrzałam w dół i...... zdębiałam - 68 kilo
a było 64,5
masakra - niebawem zrobie sobie zdjęcie i pokaże Wam jak wygląda samica wieloryba - czyli ja (ale chyba na zamkniętym - bo to rzadki okaz;-))
M
Melanie
Gość
mam już swoją aktualną fotke
ide wkleić do galerii
co prawda nie wyglądam najpiękniej
ale obiecałam to wklejam ;-)
ide wkleić do galerii
co prawda nie wyglądam najpiękniej
ale obiecałam to wklejam ;-)
Dziewczyny:dull:
a było 64,5
JMM, mamy ten sam termin i w tym samym czasie dużo przybrałyśmy na wadze
debiutantka
Marcówka 2007
A a propos wzrostu marcówek to ja dziś jestem zadowolona bo się zważyłam u ginki i w przeciągu 3 tyg. przybył mi 1kg (słownie: JEDEN) ale cóż z tego skoro i tak chyba w ogólnym rozrachunku swój "limit" przekroczyłam .... Chyba, że mi w ostatnim miesiącu waga stanie to będę tak na granicy przyzwoitości .
A
Agutek
Gość
ja w ciągu 2 dni przybrałam prawie kilogram - mam nadzieję, że przynajmniej połowa należy do córeczki ;-) i przybyły mi 3 cm w obwodzie brzuszka
reklama
M
miloku
Gość
ja to sie boje na wage stanac ale napewno uroslam i to sporo bo nowe rozstepy mi si ezrobily:-( :-(
jutro na wage stane
Debiutantko ja swoj limit to juz dawno , dawno przekroczylam
powinnam tylko 6 kilo przytyc .
no coz nei wyszlo;-)
jutro na wage stane
Debiutantko ja swoj limit to juz dawno , dawno przekroczylam
powinnam tylko 6 kilo przytyc .
no coz nei wyszlo;-)
Podziel się: