reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki rosną ;)

Właśnie wróciłam od lekarza - przez 2 tygodnie przybyło mi 4 kg!!!!!!!!!!!!!!! Nie do wiary! Fakt, odkąd wyszło, że nie mam cukrzycy ciążowej podjadam słodycze ale bez przesady! Zrobił mi szybkie usg ale wszystko wygląda dobrze. Dziwne.....

reklama
hejka:)

fajnie slyszec, ze kazda z tutejszych ciaz przebiega bez wiekszych komplikacjii:) i tak ma byc:) !
ja mam w czwartek spotkanie ze swoja polozna, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok:) czyli wyniki z poprzednich testow krwi itp:)
mnie moja ksiezniczka tez kopie przewaznie po lewej stronie:) a nozki to mi wypycha w gore, w zeberka:)
troche Wam zazdroszcze usg, ktore sa norma w Polsce. Niestety ja juz swojej niuni nie zobacze na monitorku:( (z reszta widzilam ja w ciagu calej ciazy 3razy) tak wiec pozostalo mi tylko czekac na porod:)
pozdrawiam wszystkie mamki nienarodzonych mluszkow i zycze milej nocki:wink: :-)

izadrzew w Polsce, jeśli chodzisz do lekarza na NFZ, to też ma się standardowo tylko 2 do 3 usg...no chyba, że ma się jakieś komplikacje to oczywiście robią częściej

tylko jeśli chodzi się prywatnie to ma się częściej robione, no ale wiadomo - za wizytę płacisz to masz ;-)

hej

Naprawde nie wiem ile przysluguje usg w Polsce,jednak mam dwie kolezanki, ktore rodzily niedawno, jedna w Polsce, druga w uk, i ta co rodzila w Polsce miala w sumie 6 usg w ciagu wszystkich 9ciu miesiecy, a komplikacjii raczej nie miala:no: i takze korzystala z uslug NFZ. Wiec nie wiem, dlaczego tak bylo. Jenakze druga, ta z uk miala robione "az raz"!:szok: ja akurat bylam w domku, w naszym kraju na 2och usg (ale rzeczywiscie byly one zrobione prywatnie) o czym poinformowalam lekarza tu, ktory stwierdzil, ze starczy mi tego jak na 9 mcy:wściekła/y: wiec zrobilam usg kolejne, takze prywatne, ale w Edin( chcialam znac plec) od tamtej pory minelo 10 tyg, ja czuje sie dobrze i nawet nie domagam kolejnego zobaczenia maluszka, w koncu niedlugo na zywo bede miala okazje:):):):):)
Niestety wiem, iz w moim rodzinnym miescie jest roznie z lekarzami, tak wiec staram sie nie nerzekac na tutejszych, ale jak mam wiekszy problem (np dentystyczny, brrrrrrrr) to zawdze wybieram kontole i leczenie u nas w kraju. pozdrawiam:)

Dziewczyny:dull:
Dzisiaj rano jakby nigdy nic weszłam na wagę (pierwszy raz od ponad tygodnia), spojrzałam w dół i......:szok::szok::szok: zdębiałam - 68 kilo
a było 64,5:baffled:
masakra - niebawem zrobie sobie zdjęcie i pokaże Wam jak wygląda samica wieloryba - czyli ja :-D (ale chyba na zamkniętym - bo to rzadki okaz;-):laugh2:)

mam już swoją aktualną fotke

ide wkleić do galerii

co prawda nie wyglądam najpiękniej :-p
ale obiecałam to wklejam ;-)

Dziewczyny:dull:
Dzisiaj rano jakby nigdy nic weszłam na wagę (pierwszy raz od ponad tygodnia), spojrzałam w dół i......:szok::szok::szok: zdębiałam - 68 kilo
a było 64,5:baffled:
masakra - niebawem zrobie sobie zdjęcie i pokaże Wam jak wygląda samica wieloryba - czyli ja :-D (ale chyba na zamkniętym - bo to rzadki okaz;-):laugh2:)

JMM, mamy ten sam termin i w tym samym czasie dużo przybrałyśmy na wadze:confused:

A a propos wzrostu marcówek to ja dziś jestem zadowolona bo się zważyłam u ginki i w przeciągu 3 tyg. przybył mi 1kg (słownie: JEDEN) ale cóż z tego skoro i tak chyba w ogólnym rozrachunku swój "limit" przekroczyłam .... Chyba, że mi w ostatnim miesiącu waga stanie to będę tak na granicy przyzwoitości ;).

ja w ciągu 2 dni przybrałam prawie kilogram - mam nadzieję, że przynajmniej połowa należy do córeczki ;-) i przybyły mi 3 cm w obwodzie brzuszka :happy:

reklama
ja to sie boje na wage stanac ale napewno uroslam i to sporo bo nowe rozstepy mi si ezrobily:-( :-(
jutro na wage stane :szok:

Debiutantko ja swoj limit to juz dawno , dawno przekroczylam
powinnam tylko 6 kilo przytyc .
no coz nei wyszlo;-)

Do góry