reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
Nieee nie brałam właśnie. A myślisz, ze odstawić lek na jakiś czas? Brać polowe? 🙃

Ja bym jeszcze nie zmieniała, zbadałabym drugi raz powiedzmy za 2 tygodnie i jeśli nadal będzie tak nisko to możesz brać jeden dzień normalna dawka, a drugi połowę. Ja tak długo brałam, a teraz jestem ciągiem na 75 i tak w granicach 0,7-0,8 mi się utrzymuje, ale nigdy nie miałam az 5😅

Zakładając, że krwawienie przyszłoby 1.04, a Ty w 14 dv już masz ciałko żółte na usg to normalnie miałabyś owu jakoś właśnie w okolicy 11 kwietnia więc na co to clo?
Żeby pobudzić owulacje.
Teraz to ja już nie wiem co robić.
Cieszyłam się z tego planu.
A co najlepsze że to lekarz który jest polecany w okolicy i dlatego mu zaufałam i wierzyłam w to co mówi...

Mi się wydaje, że niepotrzebnie wpadasz w panikę. Dużo dziewczyn tak ma, że śluzu po okresie jeszcze nie ma, pojawia się w okolicach płodnych i po zanika. I to jest normalne. Często też na zewnątrz śluzu nie ma, a w środku jest.
Z drugiej strony czy wielkie gluty w majtkach są fajne? No nie 🙂
Ja sama nie mam szałowego śluzu i czasem się wspomagamy żelem. Teraz jak biorę witamine E to mam wrażenie, że jest troszkę lepiej. Ale nie mam ciągle mokro w majtkach.
Przypomniałaś mi, że witamina E na mnie czeka w paczkomacie 😁. Do dzisiaj.
A co do tej suchości- ja po prostu zawsze miałam non stop mokro, stąd teraz denerwuję się, że jest inaczej. Bardziej przeszkadza mi to w normalnym funkcjonowaniu niż w seksie nawet.
Chociaż jak sobie przypomnę jak co chwilę musiałam zmieniać wkładki to też mnie to wkurzało wtedy 😋.

ja mam troche dziwnie, bo czuje jakby bylo mega mokro ale pozniej na wkladce albo nawet na papierze nic za bardzo nie ma wiec nie wiem czy to po prostu tam wszystko siedzi czy jest to kolejna rzecze ktora sobie wymyslam 🤷‍♀️
Śluz często jest w środku, ale nie wypływa, zwłaszcza jak jest bardziej gęsty.

Żeby pobudzić owulacje.
A co najlepsze że to lekarz który jest polecany w okolicy i dlatego mu zaufałam i wierzyłam w to co mówi...

Ale w jakim celu pobudzać owulacje, która naturalnie masz i tak dosyć szybko?
Na swojej drodze (niestety) spotkasz jeszcze wielu bardzo zlych lekarzy. Ale pamiętaj, porządny lekarz zanim wdroży leczenie powie "sprawdzam". Nie odprawi Cię z workiem leków bez żadnej kontroli. Owszem może się zdarzyć cud i akurat zajdziesz w ciążę, ale jeski6e okresie owulacyjnym partner będzie w domu to i tak masz szansę w nią zajść więc po co rozwalać gospodarkę hormonalna. Nie wiem jak długo się starasz i jaką pracę ma mąż, ale czasem lepiej zainwestować w bilety lotnicze 😉

Żeby pobudzić owulacje.
A jest polecany do czego? Do leczenia niepłodności czy na przykład prowadzenia ciąży?
Miałam takiego, że był mega fachowcem w robieniu USG ciążowego. Natomiast w kwestii starań to był team "duphaston od 16dc i do zobaczenia w ciąży za 3 miesiące" 🙃

A jest polecany do czego? Do leczenia niepłodności czy na przykład prowadzenia ciąży?
Miałam takiego, że był mega fachowcem w robieniu USG ciążowego. Natomiast w kwestii starań to był team "duphaston od 16dc i do zobaczenia w ciąży za 3 miesiące" 🙃
Ta, mój poprzedni uparcie twierdził, że duphaston na pewno owu nie zablokuje😞. Opinii mnóstwo, same 5 i pewnie był dobry, ale w innych kwestiach.

reklama
Polecany do problemów zajścia w ciążę 🙄

Do góry