reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Chyba ogarnęłam dlaczego mogło się nie udać w tym cyklu, biorę euthyrox 75 i TSH mam 0,14 🤦‍♀️ to chyba dużo za niskie prawda? Do tego okresu ani widu ani słychu… Odstawić euthyrox do wizyty i gineksa 23go? I ewentualnie przed wizyta powtórzyć ?

reklama
No to tak:
24 lutego miałam wizytę był to 14dc( wtedy mniej więcej miałam przyjść) ciałko żółte było także owulacja była.
Na poprzedniej wizycie wspomniał że możemy poprzestawiać cykl żeby te dni były wtedy co partner będzie ( rozmawiałam z nim na ten temat że jest taka sytuacja ).
I właśnie na tej wizycie zapytałam czy można tak zrobić bo nie zgrywamy się z partnerem No i ustalił taki plan:
Od pierwszego dnia okresu czyli był to 9 marzec do 28 marca mam brać tabletkę antykoncepcyjna (Kontracept).
Po odstawieniu powinno być krwawienie.
I jak się pojawi to 2-5 dnia cyklu brać po 1 tabletce (Clostilbegyt).
I według niego 10-11 kwietnia powinna być owulacja.

Zakładając, że krwawienie przyszłoby 1.04, a Ty w 14 dv już masz ciałko żółte na usg to normalnie miałabyś owu jakoś właśnie w okolicy 11 kwietnia więc na co to clo?

Tego nie wiem😪
Mówił że od początku krwawienie około 14 dni owulacja i jak to przeliczyłam to tak wychodzi..według jego ustaleń

No wiesz jak sobie człowiek przeliczy, że cykl ma 28 dni, a owulacja jest w 14 dniu to też się w kalendarzu zgadza.

Ale cykl ma prawo trwać 21-35 dni, faza lutelna ma praw trwać 10-16 dni oznacza to, że owulacja w 5 dniu cyklu jak i w 25 dniu jest PRWAWIDŁOWA

Ja brałam antykoncepcję łącznie z 15 lat i serio, nie potrafiłabym z ręką na sercu powiedzieć, że po 14 dniach od odstawienia będę miała owulację, ba nawet nie byłabym wstanie powiedzieć, że po ilu dniach dostanę krwawienie z odstawienia

Chyba ogarnęłam dlaczego mogło się nie udać w tym cyklu, biorę euthyrox 75 i TSH mam 0,14 🤦‍♀️ to chyba dużo za niskie prawda? Do tego okresu ani widu ani słychu… Odstawić euthyrox do wizyty i gineksa 23go? I ewentualnie przed wizyta powtórzyć ?
ja bym tak po prostu nie odstawiala tak sporej dawki. moze je po prostu zmniejszyc jakos?

reklama
Do góry