reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Jeszcze zapytałam odnośnie mojej wagi to powiedziała, że na pewno nie mogę schudnąć, natomiast jeśli bardzo chcę drążyć temat to mogę zmierzyć u dietetyka poziom tkanki tłuszczowej, ponieważ może być tak, że bmi niby w normie, a tkanki tłuszczowej za mało żeby układ hormonalny mógł prawidłowo funkcjonować.
Tak. Zdecydowanie procent tkanki tłuszczowej jest ważniejszy od wagi i BMI. Ja mam BMI 20, a niecałe 15 proc. tkanki tłuszczowej i mówią, ze jestem na granicy jeżeli chodzi o zdrowie hormonalne kobiety, co jest dla mnie opór dziwne, bo wyglądam całkowicie normalnie, na pewno nie wyglądam jak kulturystyka, zdrowo mam zarysowane mięśnie tylko

reklama
Nie wiem... Na ulotce jest w sumie napisane, że wskazania do stosowania to m.in. zaburzenia płodności związane ze stresem oksydacyjnym i złym stanem odżywiania. To może przy Twojej wadze ma to sens? Nie wiem, tak tylko głośno myślę.
Przekonałaś mnie, odbieram i biorę od dzisiaj :).

Tak. Zdecydowanie procent tkanki tłuszczowej jest ważniejszy od wagi i BMI. Ja mam BMI 20, a niecałe 15 proc. tkanki tłuszczowej i mówią, ze jestem na granicy jeżeli chodzi o zdrowie hormonalne kobiety, co jest dla mnie opór dziwne, bo wyglądam całkowicie normalnie, na pewno nie wyglądam jak kulturystyka, zdrowo mam zarysowane mięśnie tylko
To ja mam ponad 17% tkanki według mojej wagi, ale ona jest raczej mało precyzyjna.. a mam bmi 17.
A gdzie sprawdzałaś poziom?

Oni chyba testują moją cierpliwość.
Hurry Up GIF

reklama
Do góry