Migdałkowa
Fanka BB :)
Przeczytałam sobie sporo fragmentów tej książki dedykowanej babciom i dziadkom (z serii „mamy dla mamy”) i muszę przyznać, że jestem zachwycona. Dokładnie to co chciałabym wytłumaczyć mojej mamie, a czego ni w ząb ona nie chce zrozumieć, jest tam zapisane. Moja mama jest zawodową nianią, jeśli wszystko pójdzie dobrze to moje dziecko będzie jej pierwszym wnuczkiem/wnuczką (nie mam rodzeństwa). Nawet nie wiem jak zobrazować to jak trudno nam się aktualnie dogadać. Ona myśli ze wie lepiej, no bo wychowała mnie i wiele innych dzieci (jako niania) i że jest na bieżąco, a wszystkie jej „dzieciaczki” ją uwielbiają… I totalnie nie rozumie, że ja jestem zupełnie innym człowiekiem i to będzie przede wszystkim moje dziecko i chcę z nim postępować na moich zasadach. A rady chętnie przyjmę kiedy o nie zapytam i będę mieć przestrzeń na ich wysłuchanie.. Także nie mogę się doczekać aż moja mama dostanie swój egzemplarz. Pierwszy wręczyłam już mojej teściowejLepiej sobie poobserwuj na IG mama fizjoterapeuta, o RD jest też sporo profili ale teraz już ich nie pamiętam. Pod kątem przyjaznej pielęgnacji dzieci też jest masa tego. Dla mnie osobiście lepiej było obejrzeć rolkę na necie z zabawami, ćwiczeniami niż czytanie suchych faktów z książki. Ale wiadomo, co kto lubi