reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Ja miałam długo utrzymujące się plamienia. Na USG wyszło, że krwiak. Dostałam prostregon i kazali się oszczędzać i po 2óch tygodniach krwiak się wchłonął.

Dziewczyny pytanie odnośnie PAPPA. Mieszkam za granicą i tutaj jest ono robione w 10 tygodniu ciąży. Robiłam je wczoraj i już mam wynik. Wynik jest w innej jednostce niż MoM. Sama próbuję przeliczać na MoM, ale nie wiem czy dobrze to robię plus ogólnie czytam że na podstawie tylko tego nic nie można stwierdzić, dopiero łącznie z USG. Orientujecie się czy tak naprawdę jest? USG mam dopiero 22 sierpnia.
Lekarz dopiero w swoim programie przeliczy to na MoM :) I owszem sam ten wynik nic ci nie powie bo to wszystko jeszcze zależy od tego co lekarz wklepie do komputera- wiek, wynik USG, przebyte ciąże i poronienia itp

reklama
Hej, przepraszam że tak z doskoku, ale dużo się u mnie dzieje. Wczoraj byłam na wizycie - 7+4, 13mm bejbika z serduszkiem 🥰 gin powiedziała że trzeba przyjrzeć się jeszcze jajnikowi za 2tyg, niby coś tam widzi ale sama nie wie co... Na 13.09 mam umówione prenatalne.
Piszecie że zanikają Wam objawy - mam to samo, oprócz chęci spania niespecjalnie czuje inne objawy...;)
Mam jeszcze pytanie czy Wy i Wasi partnerzy chcecie znać płeć przed urodzeniem? Ja bardzo chce, ale mój mówi że chciałby niespodziankę do dnia porodu... Jak to u Was wygląda?
A ja bym chciała teraz niespodziankę chociaż ciężko z tym, bo od połowy poprzedniej ciąży jasno było widać na każdym usg, że to chłopak :p Przegadam z mężem i zobaczymy co on na to. Ubranka mamy i takie i takie, córka nie może się zdecydować czy chce brata czy siostrę więc może zaszalejemy :D

W Anglii i Francji nadal tak jest. Ciążą zajmuje się położna, nie lekarz. Są 2-3 USG prenatalne i tyle. Do końca pierwszego trymestru w zasadzie nie uznają podtrzymywania ciąży. krwawienie? Widać natura tak chciała. Koleżanka poroniła 3 razy, dopiero jak przyjechała do Polski to zabrała że sobą duphaston i ma córkę. Narzekamy na polską służbę zdrowia a za granicą to dopiero mają ciekawie ;)
Tak, mnie też szokuje to co się dzieje w wielu krajach. Znajoma ze Szwecji pierwsze USG miała w 13 tygodniu, do porodu nie widziała lekarza tylko położona robiła badania, i ogólnie - żadnych badań w ciąży nie robiła, szkoły rodzenia, nic 🫣

Hej, przepraszam że tak z doskoku, ale dużo się u mnie dzieje. Wczoraj byłam na wizycie - 7+4, 13mm bejbika z serduszkiem 🥰 gin powiedziała że trzeba przyjrzeć się jeszcze jajnikowi za 2tyg, niby coś tam widzi ale sama nie wie co... Na 13.09 mam umówione prenatalne.
Piszecie że zanikają Wam objawy - mam to samo, oprócz chęci spania niespecjalnie czuje inne objawy...;)
Mam jeszcze pytanie czy Wy i Wasi partnerzy chcecie znać płeć przed urodzeniem? Ja bardzo chce, ale mój mówi że chciałby niespodziankę do dnia porodu... Jak to u Was wygląda?
O jaa, mamy dokładnie te same terminy, dzisiaj jestem 7+5, prenatalne na 13/09.. termin na 23/03 :)

Dziewczyny czy któraś z Was obecnie lub w poprzednich ciążach miała pęcherzyk ciążowy położony w dolnej części macicy?
Trochę zaczynam odchodzić od zmysłów staram się leżeć zgodnie z zleceniami no ale cały czas się nie da...siku, zrobić sobie jedzenie, chwilę posiedzieć...wczoraj miałam strasznie depresyjny dzień z tego powodu i zamartwiania się:(

Masz nadżerkę? A może jesteś teraz w terminie kolejnej miesiączki? Bo ja właśnie w sobotę miałam takie beżowe plamienie i wyliczyłam sobie, że wtedy wypadałaby mi kolejna miesiączka gdyby nie ciąża. Lekarz wczoraj na wizycie nie znalazł już źródła plamienia. Ale wiadomo gdyby się nasiliło to jedź i sprawdź.
Jestem w terminie kolejnej miesiączki. Nastepne sikanie i brak plamienia ufff.
Nadżerki nie mam i krwiaka żadnego tez nie było.

reklama
Bobik

Załączniki

• IMG_4398.jpeg
    IMG_4398.jpeg
    133,2 KB · Wyświetleń: 81
Do góry