reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Ja po wizycie wszystko Ok 8+1
Fasolka ma 1.66 a serce bije 160. Nie mam żadnych przeczuć do do płci bo jedyny objaw ciąży jaki mam to senność 😀 chciałbym chłopca ale na dziewczynkę tez się nie obraze. Jestem przerażona w pracy jestem pewna siebie i jestem dobre w tym co robię a jestem przerażona bo nigdy nie zmieniłam pieluchy itd 😀😀
Luzik, ja pierwszą pieluchę zmieniłam właśnie swojemu dziecku 😂😂

reklama
O to będziemy mogły sprawdzić teorię na naszych przykładach 😁
No właśnie ciekawa jestem bo słyszałam właśnie z innych źródeł,że chłopiec to jak w dzień owu a dziewczynka jak poza tym czasem. Także ciekawa jestem bo wiem kiedy był seks, kiedy owu :p takz zobaczymy :) chociaż nie ukrywam,że z dziewczynką byłoby łatwiej bo mam pełne pudła ubrań na strychu i tak sobie postanowiłam,że dam córce imię po moich babciach.. wiecie w ciągu niecałego roku zmarły mi dwie babcie (jedna za drugą) i dziadek :( straciłam wszystkich... Moje cudowne dzieciństwo. A na koniec żeby było jeszcze bardziej przykro dwa dni po pogrzebie dziadka miałam łyżeczkowanie obumarłej ciąży na 10 tyg 😭. Nie wiem co na to mąż ale jakby miała być córka będzie Lilla/Lilianka Stanisława :)

Tutaj na forum jest chyba kilka takich tematów za które może się dostać po dupsku 🤣 widziałam też, że lepiej nie poruszać tematu l4
Hah a mnie to troche smuci. Kobieta kobiecie potrafi byc malo wyrozumiala. Ja w pierwszej ciazy stwoerdzilam ze skoro jest ok bede i chocby do konca pracowac bo czemu nie. Ale nie komemtowalam wyboru bratowej ktora of razu poszla na l4 mimo iz dobrze sie czula i problemow nie miala. Jednak u mnie szyjka okazala sie slaba i tak wyladaowalam na l4. W tej ciazy o wiele gorzej czuje sie juz od 6 tygodnia. Niskie cisnienie, nawrot arytmi a mialam dopoero co zabieg ma sercu, mdlosci i strasznie mi slabo. Wzielam od razu l4. Dzisiaj przedluzalam bo doszly plamienia i dalej mi fest slabo i brzuch boli. Bez wyrzutow sumienia siedze w domu i bede siedziec az sie nie ppczuje dobrze. I co komu do tego?

Ja chce pracować do końca i szybko wrócić na 4 h do pracy. jedni będą gadać super ze chce pracować a drudzy jak możesz tak szybko do pracy wrócić. Raczej tez nie będę karmic piersią będę ściągać mleko jak będzie i karmic butelka. Tez chce chociaż raz w miesiącu z soboty na nd wyspać się i iść do znajomych wiec dziecko bedxie u babci 😀 wychodzę z założenia szczęśliwe dziecko jest wtedy gdy są szczęśliwi
rodzice. Mamy obie nam obiecały ze beda brać jak będziemy czuli potrzebę a mieszkamy bardzo blisko siebie wiec czemu mam nie korzystać mam nadzieje ze wszystko się spełni 😀

Też słyszałam o tej teorii, że chłopca łatwiej mieć przy przytulaniu idealnie w owu. Właśnie dlatego, że plemniki z chromosomem żeńskim płyną wolniej i znacznie dłużej żyją (mogą dłużej poczekać na jajeczko z owu).
Dziewczyny, które robią nieinwazyjne testy prenatalne (Nifty, Harmony) mogą zaznaczyć opcję poznania płci przy badaniu 🙂 Także ja dowiem się na początku września 👀

Też słyszałam o tej teorii, że chłopca łatwiej mieć przy przytulaniu idealnie w owu. Właśnie dlatego, że plemniki z chromosomem żeńskim płyną wolniej i znacznie dłużej żyją (mogą dłużej poczekać na jajeczko z owu).
Dziewczyny, które robią nieinwazyjne testy prenatalne (Nifty, Harmony) mogą zaznaczyć opcję poznania płci przy badaniu 🙂 Także ja dowiem się na początku września 👀
a Ty je robisz po teście podwójnym czy przed? Zastanaiam się czy robić ten drogi test

reklama
jeśli chodzi o test czy będzie chłopiec. Moja koleżanka ma 3 synów każdy robiony w owulacji. Także tego 😀

Do góry