reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

reklama
hej wszystkim ponownie po kilkudniowej przerwie.. bo byłam zwyczajnie znowu nie do pisania, a działo się trochę.
Stanęło na tym, że wczoraj wybił 8. tydzień, serce bije jak dzwon/160 😯 przed wizytą 3 dni plamienia w dzień miesiączki... dziwne to, ale tak było, więc nie obyło się bez zapisania dupastonu 🫣 (czy to prawda, że ten lek powoduje że też mniej człowieka mdli jeśliby miało?). Jutro znowu badanie krwi, bo wyszła toksoplazmoza...
Pisałyście o jedzonku, no mi też się pozmieniało dosłownie wszystko. Kochałam pomidory, teraz na sam ich widok robię się 🤢 Do pracy biorę wszystkiego po trochu bo okazuje się, że co jakiś czas potrzebuje coś przegryźć nawet jak nie chcę - niweluje ten dziwny posmak, metaliczny czy jeśli go nie ma wcale...
Karta wczoraj założona, ależ to są emocje...
Oj dzieje się...

trzeba cały czas się pilnować :) tylko przy kocie to ryzyko wzrasta, zwłaszcza „zabawa” z odchodami przy czyszczeniu kuwety
Ale to też zależy, tak jak moje koty są niewychodzące i nigdy nie były, kupione ze sprawdzonej hodowli, zadbane, czyściutkie, nie jedzą surowego mięsa, to wiem że na 100% z ich strony mi nic nie grozi. 😄
Tym samym to ryzyko zarażenia się toksoplazmozą ograniczyłabym tylko do kotów wychodzących 🤷🏼‍♀️

Dziewczyny jaki rodzaj bólu odczucie przy rozciągającej Się macicy? Jak byście to opisały?
Dziś mnie złapał rno tski kłujący ból i jakby ciągnięcie w samym dole brzucha. Polozylam się i po kilku minutach minęło...jestem załamana:( czekam na to usg i wyć mi się chce. Plamienia standardowo są. Nie duże ale są.

reklama
Kciuki bardzo się przydadzą, wizyta dopiero na 15 !
Co do bólu mi on przypomina trochę ból jak w trakcie pierwszego dnia miesiączki. Będzie wszystko dobrze, trzymam za Was kciuki ✊🏻❤️ kiedy masz to usg ?

Do góry