reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

reklama
Cześć dziewczyny, 2 tygodnie temu zrobiłam test wyszedł pozytywny i inne znaki na niebie i ziemi mówią że to ciaza ale ginekolog dopiero w przyszłym tygodniu, a ja mam takie mdlosci że musiałam wziąć już urlop w pracy. Poza tym mam taką pracę że raczej nie powinnam jej wykonywać w ciazy (przemysł ciężki - hałas, zapylenie, praca z chemia, skakanie po konstrukcji, drabinach, rusztowaniach) czy ginekolog wystawi mi zwolnienie z datą wcześniejszą? Wyczytałam że 3 dni może wstaczna dac. Jak to u was było ? Czy ginekolog chętnie daje l4 ?

Witam, wszystkich 2 tygodnie temu zrobiłam test wyszedł pozytywny, wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że to ciaza ^^ ginekolog dopiero w przyszłym tygodniu a ja mam miłości takie że musiałam wziąć urlop w pracy. Czy ginekolog wystawi mi zwolnienie wstecz z pracy ?
cześć!
Musisz sprawdzić co mówi prawo pracy jeśli chodzi o ciąże i o zwolnienia długoterminowe. Generalnie można wystawić zwolnienie wstecz do iluś tam dni. Z doświadczenia wiem, że robią to niechętnie- kiedy wzięłam uż bo trafiłam na sor, na którym spędziłam 3 dni, z zamieszania zapomniałam wziąć l4 na SORze i poprosiłam o to lekarza na wizycie w tygodniu, odmówił 😔

Mocno wierzyłam że będzie ok :)
Dostałaś coś n tego krwiaka?
bardzo dziekuje za wszystkie kciuki ❤️ jak przy usg mi lekarz powiedzial ze jest wszystko wporzadku i serduszko bije to az lzy mi polecialy 🙂
Nie, mowil ze duphaston na to nie pomoze, zreszta moj lekarz uwaza ze krwiak ma sie oczyscic, wyjsc i nie mozna go zatrzymywymac 🙂 on jest bardzo malutki bo ma nie cale 2 mililitry i umieszczoby jest gdzies nisko, nie zagraza w zaden sposob dziecku. Wszystko mi wytlumaczyl skad sie wzial itd, mowil ze napewno powtorzy sie jeszcze plamienie czy pojawi sie troszke krwi ale mam na to wogole nie zwracac uwagi, zalozyl mi karte ciazy i odrazu umowil na prenatalne wiec raczej nie zuwazyl nic niepokojacego 🙂

Cześć dziewczyny ja prawdopodobnie do kwietniowych jeśli wyjdzie wszystko dobrze ale zaczynam soe martwić i moje pytanie czy któraś tez miała bladsZe kreski przez 3 dni robienia testów i było w porządku ? Pierwsza ciąża poroniona , teraz synek 11 miesięcy , i drugi cykl stran i tak pragniemy drugiego dziecka ale zaczynam soe martwić…wrzucam dwa testy ale zrobiłam z 7 w przeciągu 2-3 dni i podobne może delikatniej wyraźne ale nie intensywnie … a dziś mam termin miesiączki

Załączniki

• 0D55FB97-562F-4A25-9ECD-A25D08EFD1E1.jpeg
    0D55FB97-562F-4A25-9ECD-A25D08EFD1E1.jpeg
    2,2 MB · Wyświetleń: 76
Cześć dziewczyny ja prawdopodobnie do kwietniowych jeśli wyjdzie wszystko dobrze ale zaczynam soe martwić i moje pytanie czy któraś tez miała bladsZe kreski przez 3 dni robienia testów i było w porządku ? Pierwsza ciąża poroniona , teraz synek 11 miesięcy , i drugi cykl stran i tak pragniemy drugiego dziecka ale zaczynam soe martwić…wrzucam dwa testy ale zrobiłam z 7 w przeciągu 2-3 dni i podobne może delikatniej wyraźne ale nie intensywnie … a dziś mam termin miesiączki
Zbadaj beta HCG będziesz mieć odp

Cześć dziewczyny, 2 tygodnie temu zrobiłam test wyszedł pozytywny i inne znaki na niebie i ziemi mówią że to ciaza ale ginekolog dopiero w przyszłym tygodniu, a ja mam takie mdlosci że musiałam wziąć już urlop w pracy. Poza tym mam taką pracę że raczej nie powinnam jej wykonywać w ciazy (przemysł ciężki ⁴- hałas, zapylenie, praca z chemia, skakanie po konstrukcji, drabinach, rusztowaniach) czy ginekolog wystawi mi zwolnienie z datą wcześniejszą? Wyczytałam że 3 dni może wstaczna dac. Jak to u was było ? Czy ginekolog chętnie daje l4 ?
W ciazy mamy prawo isc ba l4. Gdy jestes zatruta i wymiotujesz w domu normalnym jest ze rodzinny da l4. Ja w pierwszej ciazy cwaniakowalam. Praca biurowa co mi bd. Wymiotowalam w autobusie w pracy. Wracalam niezywa. W 3 miesoacu stracilam przytomnosc i lekqrz na pogotowiu mnie opierdzielil czemu nie jestem ba l4. A potem i szyjka siw skrocila. Teraz jestem w 6 tygodniu i wzielam od razu l4. Mam do 10 siwrpnia i lekarz pow ze jak chce przedluYc to mam mu napisac sms. Zero dyskusji bylo. Tylko bd je wystawial od wozyty do wizyty. Teraz tez jestem swiezo po zabiegu ablacji serca i mimo iz mam zdrowe mlpde serce tez nie zamierzam sie przemeczac i znow pbcoazac serce skoro mamy prawo do l4

Nie porównuje się testów różnych firm. Mogą się inaczej wybarwiać, mieć inną czułość. Zrób bhcg i się wszystkiego dowiesz.

reklama
bardzo dziekuje za wszystkie kciuki ❤️ jak przy usg mi lekarz powiedzial ze jest wszystko wporzadku i serduszko bije to az lzy mi polecialy 🙂
Nie, mowil ze duphaston na to nie pomoze, zreszta moj lekarz uwaza ze krwiak ma sie oczyscic, wyjsc i nie mozna go zatrzymywymac 🙂 on jest bardzo malutki bo ma nie cale 2 mililitry i umieszczoby jest gdzies nisko, nie zagraza w zaden sposob dziecku. Wszystko mi wytlumaczyl skad sie wzial itd, mowil ze napewno powtorzy sie jeszcze plamienie czy pojawi sie troszke krwi ale mam na to wogole nie zwracac uwagi, zalozyl mi karte ciazy i odrazu umowil na prenatalne wiec raczej nie zuwazyl nic niepokojacego 🙂
Cudnie :) a ci ci powiedział że skąd się wziął? Też mam krwiaka tylko z tego stresu na wizycie nie zapytalm o szczegóły...

Do góry