reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

reklama
Ja już po. Pęcherzyk ok. 4mm, doktor ocenia na 5/6 tyg. Za 3 tygodnie widzę się ponownie na dokładnym usg. I doktor wykrył torbiel na jajniku 4,8 cm 😨 dodam, ze w maju było czysto… Jestem przerażona
Czy lekarz powiedział coś na temat torbieli? W sensie czy jest szansa, że sama się wchłonie? Ja miałam taką torbiel odkrytą podczas usg 2-3 tygodnie po poronieniu w 11tc i ona sama się wchłonęła, lekarz zupełnie się tym nie przejął.

Czy lekarz powiedział coś na temat torbieli? W sensie czy jest szansa, że sama się wchłonie? Ja miałam taką torbiel odkrytą podczas usg 2-3 tygodnie po poronieniu w 11tc i ona sama się wchłonęła, lekarz zupełnie się tym nie przejął.
Powiedział, ze to nie jest duża torbiel w gruncie rzeczy, że nie zagraża ciąży (i tak do końca I trymestru nie można jej operować) i dał jasno do zrozumienia, że jeśli pojawi się po stronie torbieli silny ból to jechać ze zdj usg do szpitala z oddziałem gine, jeśli jest ok to jest ok. Skwitował „tak czasami jest, może się wchłonie, obserwujemy”

Powiedział, ze to nie jest duża torbiel w gruncie rzeczy, że nie zagraża ciąży (i tak do końca I trymestru nie można jej operować) i dał jasno do zrozumienia, że jeśli pojawi się po stronie torbieli silny ból to jechać ze zdj usg do szpitala z oddziałem gine, jeśli jest ok to jest ok. Skwitował „tak czasami jest, może się wchłonie, obserwujemy”
No to teraz trzymam mocno kciuki, żeby się wchłonęła ✊🏻 Nie martw się na zapas, wszystko będzie dobrze 🤍

Mam nadzieję że się wchłonie ✊ wszystko będzie dobrze 💚

Ja już po. Pęcherzyk ok. 4mm, doktor ocenia na 5/6 tyg. Za 3 tygodnie widzę się ponownie na dokładnym usg. I doktor wykrył torbiel na jajniku 4,8 cm 😨 dodam, ze w maju było czysto… Jestem przerażona
Nie martw się. Niosłam torbiel wykryta na 1szej wizycie - 5 cm. Dzisiaj gin powiedziała, ze już prawie nie ma po niej śladu :) także będzie dobrze :)

Pod koniec kwietnia lekarz wykrył u mnie torbiel na jajniku 4.5 na 4.5 cm.
Tydzień temu na wizycie nie było po niej śladu. Tak na pocieszenie.

reklama
Do góry