reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

reklama
Co za piękne kreski 🥰 Jeśli ma cię beta uspokoić to idź, sama tak zrobiłam tydzień temu.
Magne b6 masz brać na skurcze, prawda? Też miewałam skurcze przed ciąża i też biorę magnez i moja gin stwierdziła, że no mogę brać JAK MUSZĘ (w domyśle - lepiej nie). Ale ona chyba ma takie podejście, żeby brać jak najmniej leków/supli. Jednak skoro można to biorę dalej 😄
Wcześniej skurcze miewałam w okresie letnim przy upałach. No więc pewnie stąd ten ból łydek teraz, wziąłem ten magnez wczoraj i dziś i jest spora różnica 🙂 ale jakoś czuje jakiś niepokój. Bolą mnie te lędźwie cały czas, może dlatego. Kurde serio wolałabym wymiotować, bo wydaje mi się, że to by mnie jakoś uspokoiło 🤷

Nie mam pewności, ale wyjątkowo ja w tym dniu odczuwałam. I tak wskazywał kalendarZ na podstawie wyliczeń wielomiesięcznych. Bo co innego to mogło być implantacja? Kiedy miesiączkę miałam od 1-6.06.
Tak samo Pani doktor była zdziwiona ze z taka Beta jeszcze nie widać nic.

Na dodatek musiałabym w tym miesiącu zajść w ciąże zaraz po miesiączce co tez wydaje mi się dziwne.

Sama mam masę wątpliwości, dlatego chyba w ogóle jestem na tym forum tym razem 😞

Bo mi się to wszystko jakoś kupy nie trzyma.
Jeśli mówisz o bólu podbrzusza, to teoretycznie nie musi on wcale zwiastować owulacji. Bardzo wiele dziewczyn odczuwa takie bóle już po owulce, a skoro OM była 1 czerwca, to jak najbardziej mogłaś mieć ją (wyjątkowo) wcześniej. Tak naprawdę bez monitoringu nigdy nie można mieć pewności 🤷🏼‍♀️
Ja również nadal odczuwam bóle podbrzusza jak na miesiączkę, to normalne 😌 i jeśli ma cię to uspokoić, to ja również poszłabym na usg wcześniej ☺️ liczę że tym razem będzie już coś więcej widać 😌

Wcześniej skurcze miewałam w okresie letnim przy upałach. No więc pewnie stąd ten ból łydek teraz, wziąłem ten magnez wczoraj i dziś i jest spora różnica 🙂 ale jakoś czuje jakiś niepokój. Bolą mnie te lędźwie cały czas, może dlatego. Kurde serio wolałabym wymiotować, bo wydaje mi się, że to by mnie jakoś uspokoiło 🤷
Rozumiem cię, ciągle powtarzam że niby mam tam jakieś „objawy” ale wszystko wydaje mi się urojone, a gdybym wymiotowała to byłby w końcu jakiś niezaprzeczalny objaw 😅
Bądź dobrej myśli, wiem że to łatwo tak mówić, ale nie możesz się zadręczać. 😔

W dniu spodziewanej miesiączki wg Flo (która zwykle mi się sprawdzała) miałam jakieś dziwne przeczucie. Zrobiłam test i od razu betę która wyniosła 2991,0 mlU/ml. Owulację miałam 16-17.06 i w tym miesiącu wyjątkowo jak nigdy ją czułam. Pobolewał mnie brzuch.

Beta 48 h pozniej 5732,0 mlU/ml

Więcej nie powiem bo wiem też ze organizm to nie komputer i aż tak dokładnych pomiarów i danych nie analizuję bo jak widać z powyzeszego z tych wyliczeń i tak wychodzą mi dzieci 🙈😃
Pytam bo nigdy nie słyszałam o takiej wysokiej becie, myślałam ze jest może jakiś błąd w Twojej wiadomości.
Ja taka bete miałam tydzień po spodziewanym terminie :)

reklama
Rozumiem cię, ciągle powtarzam że niby mam tam jakieś „objawy” ale wszystko wydaje mi się urojone, a gdybym wymiotowała to byłby w końcu jakiś niezaprzeczalny objaw 😅
Bądź dobrej myśli, wiem że to łatwo tak mówić, ale nie możesz się zadręczać. 😔
wy marzycie o wymiotowaniu a ja mam dosc juz tych mdlosci 🙃 z tego co pamietam to w zadnej ciazy nie mialam ich az tak silnych w tak wczesnej ciazy, a teraz praktycznie caly dzien mnie trzymaja... ale mam nadzieje ze to oznacza ze dzidzia rosnie 🙂

Do góry