reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

ja sie caly czas zastanawiam jak inni zareaguja jak sie dowiedza ze bedziemy miec 4 dziecko 🙂 i boje sie reakcji dzieci czy zaakceptuja, czy sie uciesza czy jednak nie. Ogolnie to bedzie bardzo ciezki rok dla nas i tez sie zastanawiam jak sobie ze wszystkim poradzimy, to chyba hormony wariuja 😁
oj tak . Mam 28 l i 3 dziecko większość z mojego rocznika nie ma nawet jednego ale damy radę :) zawsze chciałam mieć duża rodzine :)

reklama
ja sie caly czas zastanawiam jak inni zareaguja jak sie dowiedza ze bedziemy miec 4 dziecko 🙂 i boje sie reakcji dzieci czy zaakceptuja, czy sie uciesza czy jednak nie. Ogolnie to bedzie bardzo ciezki rok dla nas i tez sie zastanawiam jak sobie ze wszystkim poradzimy, to chyba hormony wariuja 😁
Nasze trzecie… dopiero wróciłam do pracy, zaraz mam podpisać papiery z awansem… wiec tez nie wiem jak to ogarnę 😅 psychicznie

Nasze trzecie… dopiero wróciłam do pracy, zaraz mam podpisać papiery z awansem… wiec tez nie wiem jak to ogarnę 😅 psychicznie
ja mialam isc do pracy i mielismy zmienic samochod na mniejszy 🤣 dobrze ze tego nie zrobilismy. To dziecko wogole nie bylo planowane, choc gdzies z tylu glowy mialam ze jeszcze bym chciala, jednak myslalam ze dopiero tak za 2/3 lata 🙂 nawet wozek po synu oddalam dla innego dziecka w rodzinie 😁

ja mialam isc do pracy i mielismy zmienic samochod na mniejszy 🤣 dobrze ze tego nie zrobilismy. To dziecko wogole nie bylo planowane, choc gdzies z tylu glowy mialam ze jeszcze bym chciala, jednak myslalam ze dopiero tak za 2/3 lata 🙂 nawet wozek po synu oddalam dla innego dziecka w rodzinie 😁
Przybijam pione, tez zdążyłam wszysyko rozdać (właśnie poza wózkiem) 😂

Cieszę się dziewczyny, ze dziś po wizytach wszysyko w porządku, czekamy na kolejne serduszkowe ♥️

Ja dziś bez mocy, myslalam ze zasnę za kierownicą wracając z pracy 🙈 i w sumie w dalszym ciągu ledwo się trzymam, czekam aż synek zaśnie i sama idę spać przed zmrokiem 😂

Nie jestem znawcą i jeśli się mylę, to niech mnie ktoś poprawi ale według mnie pęcherzyk ma wymiary 0,75, a tym samym wciąż jest jeszcze czas aby pojawił się pęcherzyk żółtkowy. ☺️ Z tego co się orientuje to o pustym jaju mowa kiedy ma powyżej 20/25mm.
Swoją drogą witaj - mam nadzieje że ten wątek będzie dla ciebie szczęszczęśliwy.
tak też myślę, że pecherzyk ma 0.75 więc jeszcze trochę czasu jest 😊
Ja po wizycie. Pęcherzyk jest, ale na razie nie widać nic w środku. Kolejna wizyta za tydzień. ☺
Super wiadomości, tydzień szybko zleci❤️
Ja tez mam już wynik bety z dziś rana.
04.07 2991
06.07 5732

Wczoraj o 20:00 na usg pusty pęcherzyk
Chyba skisnę przez cały tydzień. Brakuje mi tym razem cierpliwości…
Przyrost prawidłowy, postaraj się nie stresować, wszystko będzie dobrze 😊
U nas podobnie, też rozdałam większość rzeczy 🤣 a tu taka niespodzianka xD wózek akurat nie oddałam bo mała w nim jeździ, ale chyba i tak trzeba będzie kupić podwójny🙈

Mnie powoli stres zbiera mimo ze to 3 ciąża to niepanowana w tym miesiącu . Fakt ze 2 miesiące temu zrobiłam wszystkie badania wraz z toksoplazmoza cytologię usg piersi suplementowalam kwas foliowy ale nawet będąc tydzień temu na urlopie rozmawialiśmy z mężem ze poczekamy jeszcze kilka miesięcy a dzień później dwie kreski , szok ze do dziś się nie mogę z tym oswoić :) czy macie jakieś mdłości już ?
Mdłości zero, ale w poprzedniej ciąży też nie miałam, zobaczymy czy i tym razem się uda 😀
To piękna mieliście niespodziankę❤️ tak miało być i już😊

Cześć dziewczyny,
dołączam do grupy, chociaż jestem po pierwszej wizycie z „pustym” pęcherzykiem ciążowym.
Ale mam pewne wątpliwości których nie rozumiem.

OM 01.06.24
Beta w dniu miesiączki 2991
Czekam na nowe wyniki bety.

I tu pytanie. Wczoraj pani Doktor pokazała mi owy pęcherzyk mówiąc ze nie widzi ciąży pozamacicznej tez nigdzie. Czy pęcherzyk w macicy nie oznacza, ze jednak ciąża jest wewnątrzmaciczną?
Oczywiście kazała przyjść na usg za tydzień ale zapowiedziała ze mogą wystąpić krwawienia o wtedy od razu na izbę.
I nie wiem czy trafiłam na jakaś bardzo zapobiegawcza czy ona juz cos widziała ale nie chciała straszyć.
U mnie w poprzedniej ciąży na wizycie u ginekologa również był widoczny tylko pęcherzyk, gin powiedziała, że mam się na nic nie nastawiać ani nic nie planować bo to różnie z tymi ciążami, wyszłam przybita, ale za dwa tyg na kolejnej wizycie już był piękny zarodek z serduszkiem❤️ więc głowa do góry i staraj się nie stresować 😘 witamy na grupie, rozgość się i rośnij zdrowo😊
A jeszcze co to tego, że sprawdzała czy nie ma pozamacicznej to raczej profilaktycznie, mi też sprawdzała :)

reklama
Hej :) Postanowiłam się przywitać :) trochę o mnie:
Mam również 28lat, jestem mamą 3ki dzieci w domu i jednego aniołka, który odszedł w 20tygodniu ciąży w marcu ubiegłego roku. Zawsze szybko udaje mi się wychwycić ciążę po objawach i 'innym' samopoczuciu dlatego też jestem tutaj dość szybko, a, że chciałabym się udzielać i będę podczytywać to nie chcę później wpaść ni z gruszki.. ;) swój organizm obserwuję od pół roku co pozwoliło mi mieć pogląd na to kiedy mam owulację i wygląda na to, że w tym miesiącu się udało. Testy robiłam od 9dpo, dzisiaj mam 13dpo. Dopiero wczoraj wieczorem korzystając z ostatniego testu jaki miałam udało mi się wychwycić delikatną różową kreseczkę. Cieszę się bardzo 💕 przez to co przeszłam i pytania do siebie "czy coś zrobiłam źle, czy mogłam zapobiec" jestem teraz w trybie UWAŻAJ NA WSZYSTKO i zdaję sobie sprawę, że to jest przesada, ale daje mi to spokój psychiczny. Dlatego przed ostatnią owulką zdjęłam rzęsy, paznokcie, nie farbuję włosów, chociaż zajmowałam się tymi wszystkimi tematami przez lata w ramach działalności, a teraz jestem fryzjerką. Mój plan jest taki, że dziś kupuję jeszcze dwa testy na sobotę rano, by potwierdzić, bo raz zdarzył mi się piękny mocny test pozytywny, a dzień później brak jakiejkolwiek kreski :( jeśli testy potwierdzą ponownie to zamierzam w poniedziałek iść na betę, a w środę na betę z progesteronem. U mnie akurat o tyle ciekawe sytuacje się dzieją, że w 3 ciążach beta wychodziła negatywna, a w ciąży już byłam, także to też może potwierdzić, że wyczuwam to dość szybko. Na ten moment mam ładny pakiet objawów tj. codzienny ból piersi, umiarkowane kłucie jajników, czasami kłucie w pochwie, codzienne nagłe mdłości o różnych porach dniach, senność napadowa tzn. nagle dostaję zjazdu energii i mogę zasnąć na siedząco, często jest mi słabo. Cieszę się, że mogą ze mną w tym uczestniczyć moje dzieci, a rozmowy z nimi mogą być dość świadome, bo widziały jak w zeszłym roku miałam brzuszek, czułam już ruchy itd. więc było trzeba im wytłumaczyć jak to jest, że dzidziuś był, a go nie ma i, że chodzimy na cmentarz. Dzieci moje są w wieku 9-8-6lat. W pracy radzę sobie z objawami, ponieważ działa na mnie jakby adrenalina. Przy kliencie jestem innym człowiekiem i skupiam się na pracy. Zawsze kiedy już wychodzę i schodzą ze mnie emocje, zostaję sama w samochodzie wtedy wszystko się nasila i pokazuje się zmęczenie. Aktualnie pracuję pod działalnością męża, poszukuję pracownika, godziny reguluję sobie sama i nie pracuję całymi dniami. Staram się jeść i pić zdrowo.
Dzisiaj dzwonię do ginekolog, która ma bardzo dobre opinie na nfz, a wiem, że normalnie nie ma do niej prawie terminów, także mam zamiar się już umówić na wizytę około 7tygodnia. Jeśli mi się nie uda to chciałabym znaleźć ginekologa prywatnie, który jest w stanie wystawić recepty na nfz, bo koszty wizyt plus badań to dla mnie za dużo, a wiem, że i tak się da. Pozdrawiam wszystkie z Was ☺️

Do góry