reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Teraz jeszcze nie xD ale w poprzedniej ciąży w trzecim trymestrze codziennie miałam taką zgagę, że myślałam że zejdę. Migdały na mnie nie działały. Pomagało zimne mleko którego sporo wypijałam, zimna Śmietana i kefir :)

Matko aż mi ślinka pociekła teraz na kanapeczkę z pasztetem i ogórkiem kiszonym 🤤😧

Oj ja tak samo, miałam kilka zakładanych przez głowę, może z 3 sztuki w rozm 56 i ani razu nie użyłam 😅

Znowu mi ślinka pociekła🤣 dziewczyny robicie takie smaki, że zaraz zeżrę wszystkie ogórki jakie mam 🤣

Oj wiem coś o tym, też byłam przerażona, wszystkie tutoriale na internecie jak kąpać noworodka były obejrzane kilkuktotnie 😃 poszło całkiem gładko, od początku kapaliśmy malutką razem z mężem i jakoś tak raźniej, i bezpieczniej się czułam 😊 więc spokojnie, dacie sobie świetnie rade ❤️

Z tymi położnymi to też różnie bywa xD my to trafiliśmy na taką wygodną france, która sobie zażyczyła, żebyśmy to my z noworodkiem przychodzili do niej do ośrodka, mimo, że miała do nas 200metrow dosłownie, bo mieszkamy obok. Głupia byłam, że skargi nie napisałam, ale pierwsze dziecko to człowiek nie wiedział co i jak, dopiero po czasie zrozumiałam, że jej obowiązkiem jest przychodzenie do domu. Bierze za to pieniądze. Zresztą pediatra w tym ośrodku nie lepszy🤣 jak poszłam na wizytę PATRONAŻOWĄ to się mnie zapytała po co przyszłam ze zdrowym dzieckiem i co ona ma zrobić🤦‍♀️ tak więc wyszłam stamtąd i jeszcze tego samego dnia przeniosłam nas do ośrodka w innej miejscowości🤷‍♀️

Cudowne wieści! Bardzo się cieszę😍
No tak, ale położną można wybrać jaką się chce czyli z poleceń itp. :)

reklama
Dziewczyny jestem przerażona, cały dzień mnie tu nie było bo tak jak pisałam pojechałam z mężem do Zakopanego, cały dzień uważałam jedynie jakieś spacery... Wróciliśmy do domku a tu żywo czerwona krew 😢 jadę na SOR najbliższy... Oby to nie świadczyło o najgorszym 😢
Trzymam kciuki. Miałam taką sytuację w sobotę, że wieczorem pojawiła się krew. Na sorze okazało się, że to krwiak się ulatniał, oby u Ciebie było podobnie.

Dziewczyny jestem przerażona, cały dzień mnie tu nie było bo tak jak pisałam pojechałam z mężem do Zakopanego, cały dzień uważałam jedynie jakieś spacery... Wróciliśmy do domku a tu żywo czerwona krew 😢 jadę na SOR najbliższy... Oby to nie świadczyło o najgorszym 😢
Trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze😓 tule Cie mocno, daj znać gdy juz bedzie coś wiadomo.

Ja myślałam i czymś takim plastikowym zwykłym zebyvczasami kasy niewydawac jak się niesprawdzi między nóżkami ma takie coś żeby się niezsuwalo żadna z koleżanek ani w rodzinie siostra czy bratowa tego nie miały wiedź nie mam opini.
ja tez polecam ten co wstawila @marlusia koszt to nie cale 20 zl i u nas swietnie sie to sprawdzilo 🙂 pralam w pralce co jakis czas. Gabek wogole nie polecaja bo sie mnoza bakterie, a ten plastik to znowu wydaje mi sie ze bedzie zimny dla dziecka i wlasnie sliski.
4-5 miesieczne dziecko mi mocno chlapalo ale duzo smiechu przy tym bylo i czesto wlasnie na brzuszku kapalam 🙂

Po badaniu z maluszkiem wszystko dobrze, prawdopodobnie to jakiś polip. Zostałam zostawiona na obserwację ( całe szczęście na sali jestem sama na tą chwilę ) dostałam do zażycia lekarstwa i miałam pobieraną krew i czekam...
Jak dobrze, że z maleństwem wszystko w porządku! Jesteś pod dobra opieką, trzymaj się tam❤️

reklama
Kochana trzymaj się 💜 ja 2 tyg temu tez miałam żywa krew w 8 tyg. Z dzieckiem było wporzadku, przyczyna krwawienia nieznana takZe trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze ☺️

Do góry