reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

reklama
Dziewczyny a czy to jest normalne, że w nocy co godzinę muszę lecieć siusiu🤔🤔 mam wrażenie, że jak nie pójdę to się zleje w wyro 🫣🫣🫣 w ogóle nie mogę spać w nocy. Co chwilę tylko mam wrażenie, że robię spacery do łazienki. Dziś wstałam jakieś 7 razy 🫣 tak będzie do końca ciąży ? Chciałabym w końcu całą noc przespać. A jak już zasnę to tak płytko śpię, że mnie wszytko wybudzi... I znowu godziny walki żeby zasnąć.
Ja mam podobnie 😩

Też mam czarne myśli co do mojej jutrzejszej wizyty. Mam jakieś przeczucia,że też się będę musiała żegnać... Jeszcze dziś mam nocke, wracam z pracy i idę na wizytę 🥴
Wydaje mi sie, że zgodnie z kodeksem pracy, będąc w ciąży nie możesz pracować na nocki - nie znam sie na prawie, ale sprawdź sobie to.

Znalazłam w necie - "Przepis art. 178 § 1 zd. 1 k.p. zabrania także zatrudniania ciężarnej w porze nocnej. Przepis ten ma charakter bezwzględnie obowiązujący, co oznacza, że musi być przestrzegany, nawet jeżeli pracownica wyrazi zgodę na pracę w tych godzinach."

reklama
Najpierw to bym jakiegoś męża musiała znaleźć 😜
Chodzę sama, bo partner kierowca ciężarówki i widujemy się tylko w weekendy ☺️ ale ja tam wole sama, jego gadanie "wszystko będzie dobrze" tylko mnie denerwuje 🤷
U mnie to samo , też kierowca i wole sama :) na prenatalne tylko pójdzie ze mną żeby przykro mu nie było że nie przeżył tego ;)

Do góry